Tillbaka

Efter ett ganska stort uppehåll är jag nu tillbaka, jag har varit uppe idjupa skogar i Dalarna och åkt skidor. Det var en av de mysigaste jularna på länge, fast jag nog aldrig riktigt hamnade i julstämning.
Dagarana innan vi åkte iväg fyllde Erik år och det var fest hos honom och Mattias. det var väldigt trevligt måste jag faktiskt säga, men kanske mindre trevligt för vissa andra?
Själv blev min kväll ganska körd i botten när jag tappade min kamera och objektivet gock sönder, men dagen efter åkte ja och skulle kolla på analoga objektiv som min farbror och faster inte har användnig för längrfe, tyvärr passade de inte men min farbror tog i som in i helvete och bände rätt det som var intryckt. Varken jag eller någon annan hade tidigare vågat ta i så mycket, eftersom det fanns en risk att saken förvärrades. men som tur var så löste sig alltihopa.
Jag fick med mig kameran till Sälen, men jag har itne hunnit lägga in bilderna. En annan glad nyhet är att jag fått tillbaka min dator, vilket jag kännre stor glädje över, ett minus är dock att internet är så segt att jag vill slå sönder något. Men jag får se om det är något jag kan lösa senare.
Nu ska jag npg göra mig iordning inför kvällens festligheter(hemma med famlijen eftersom jag verkligen inte är på humör för annat) och lyssna lite på en av skivorna jag fick i julklapp.

Gott nytt år all!

LYSSNA!

Band of horses, de är bra, bättre och nästan bäst. The Great Salt Lake is spectacular!

Näst sista dagen

Idag har jag itne varit i skolan, jag kom igår fram till att det var smartare att skita i det eftersom vi ändå inte skulle göra något vettigt och eftersom jag behövde skriva klart den förbannade tyskan som jag aldrig såg ut att få färdig. Nu var jag hemma, sov länge, degade i soffan och skrev klart tyskan, yey. Det blev skitbra i början men slutet var lite halvdant, men jag orkar inte bry mig så väldigt. Framåt eftermiddagen spelade jag PS2 med syrran och handlade en julklapp nr jag följde med mamma och pappa in till stan. På Åhléns som var stället jag släpptes av utanför hittade jag en finfin julklapp och träffade finfina Emelie. Vi gick i högstadiet tillsammans och hon var då en av mina bästa vänner, nu på gymnasiet så träffas vi inte alls ofat, vilket jag tycker är jättesynd, men man glider ifrån varandra...
Inte nog med att det var näst sista dagen innan jullovet, det var också näst sista dagen på städjobbet, wiehoo. det vill säga om allt går som planerat och jag faktiskt får jobb på Hemmakväll. Annars får jag böna och be Emmylie att jag ska få jobba där i januari också, för får jag itne det har jag ingen aning om hur jag ska ha råd med allt jag ska göra.
På söndag bär det av till Sälen och där stannar vi en hel vecka, skidåkning och mys med famlijen och släkten ska bli underbart skönt, det känns som att man kommer kunna koppla av ordentligt. Nu sitter jag och Emmylie och hypar det som fasen, på söndag kommer det vara en fesd! Can't wait.

Header

inte troddde jag att jag kunde fixa själv, men visst kunde jag det! ny header var ju itne alls så svårt som jag trodde. det var bara att läsa igenom stilmallen, det tog ju lite tid men inte så farligt.

Födelsedag och jordbävning

Fem dagar utan ett enda inlägg, ja hur har detta gått till?
Jag har varit lat och inte suttit vid dator så mycket. I helgen var jag ute på fredagen och lördagen jobbade jag och så firade vi min födelsedag på söndagen. I måndags var jag bara lat som tusan och igår var det jordbävning och så fyllde jag 17.
Jag kommer aldrig glömma min sjuttonde födelsedag, att vakna till en jorbävning är inte speciellt vanligt i Sverige. Klockan var inte mer än 06.20 s jag var förbannad när jag vaknade, eftersom vi bor på en grusväg och det brukar skaka lite lätt i huset när tyngre lastbilar kör förbi, så trodde jag att det var en extremt stor lastbil som dånade förbi, men när det inte slutade så fattade jag att det inte var det, men precis innan jag började fundera på vad det faktiskt kunde vara så slutade det och då somnade jag om. det var inte förrän famlijen kom upp med frukost på sängen som jag fick reda på att vi hade haft jordbävning, HÄR...i skåne?! Jag var väldigt shockad. Nu tvistar de lärda om vi kommer känna efterskalvet eller inte...
Många tycker det är löjligt att media blåser upp det och att det hypades så väldigt i de flesta nyhetsprogrammen. Men jag säger som så, att varför inte? det är ju itne varje dag det händer något sådat i Sverige, inte ens varje år. Sist det var såhär starkt, 4,7 på richter, var 1904 så varför inte prata om det. Jag tycker det är ett ganska häfigt fenomen. Men eftersom "ingen dog" så är det ju inte lika viktigt...eller hur?! Eller är det så?
Jaja, det var väldigt underligt och något som jag förmodligen aldrig kommer få vara med om igen.

I fredags när vi gick ut så hade vi extremt roligt, eller ja i början hade vi det, sen dalade det väl litet, men man lyckades ju hamna på bild, hur nu det gick till.

Feels like, Schools out

Idag var jag endast på två av mina fyra lektioner och på den ena satt jag bara och skrev på mitt CV så idag har inte varit en välidgt produktiv skoldag. Men vad fan gör det?
Jag har ju haft mitt utvecklingssamtal för iår och det gick mycket bättre än väntat, så för mig så känns det som att skolan slutat. Men det har den inte för den satans uppsatsen i tyska måste fortfarande in, men GertyGert slog idag fast att det var okej om man lämnade in religionsuppgiften om etik på måndag så det är positivt.
Men nu sitter jag här, när jag egentligen borde skriva på tyskan och lyssnar på musik, längtar efter festival och är lite glad och ledsen samtidigt.dagens tippss Alphabeat, kanske ingen WOW-nyhet men de är mycket bra!

Festival och sommar

Ja det står så- festival och sommar. Jag planerar inför sommaren, redan skulle man ju kunna säga. Men själv tycker jag det är hög tid! Biljettsläpp till Skånes mesta festival på fredag- Siesta! snackar jag om, självklart! Jag har äran att få biljetter till det i födelsedagspresent och all I can say is SCORE, big time. Det kommer lätt bli en av de finaste presenterna.
 Sedan har jag räknat ut det så fint att jag ska till Arvikafestivalen också och där har jag möjlighet att få resan för endast 200 spänn om jag får plats i Anders och Teres bil. Om det blir som jag och Julia har kommit överens om , att Patrick Wolf faktiskt ska komma till Arvika så är det en trevlig fest.
Men kanske är det bara i min hjärna det är så fint?
Jaja, det blir en toppensommar, det kan jag lova mig själv. Tyvärr blev det inget Emmaboda för mig, eftersom jag inte hunnit komma hem från de två veckorna som ska spenderas i Italien.
Åhåhåh, 2009 har redan en massa godbitar inplacerade på dess schema.
En som jag inte hunnit nämna innan är att jag ska söka jobb på vårt lokala Hemmakväll, en tjej som jobbar där som jag alltid brukar snacka med när jag är inne och handlar frågade mig om jag ville att hon skulle rekomendera mig till sin chef. Jag bokstavligen talat tappade hakan, det är så serverat på ett fat att det inte blir bättre än så.
Om det nu blir så lyckligt så slipper jag städjobbet i januari och står då istället bakom disken och lånar ut filmer. Det kommer bli guttiguttiweija.
2009 är väntat. Men först måste det hinnas med en massa andra trevligheter såsom jul och LOV!

Fem snabba

1. Har du sett årets julkalender?
Ja, faktiskt ett avsnitt. Det var flera skämt som jag uppskattade och jag blev ganska förvånad över just det. Det var ganska många ordvitsar som jag har svårt att tro att små barn kan uppskatta. Men det är ju roligt att Anders och Måns gör den iaf och att den är inspelad här i min hemstad.

2. Hur går det med julklappsköpen? Klappat och klart?
Nepp, bara till syrran har jag handlat, eller nej mammas är ju faktiskt också fixad, och Emmyleis är klar, nästan. Då är det bara pappas och några till som jag behöver.

3. Vad tänker du ha i år - riktig gran eller plastgran?
Det blir INGEN gran, vi ska ju biort över julhelgen, till Sälen så då får vi vara utan.

4. På lördag är det lucia, ska du se något luciatåg?
Bara det som vi måste gå på i skolan, men det är gutt för då slipper vi lektioner :) Kanske får jag se ett eller annat till, man vet aldrig.

5. Tror du att det blir en vit jul i år? Är det viktigt för dig?
Jag är ju ganska säker på att det blir mer eller mindre vitt i Sälen, eftersom skidåkning faktiskt står på schemat. Men här hemma har jag svårt att tro att det blir snö, södra kusten är nästan aldrig vit till jul.

Plugg och PA

Helgen spenderade jag med Emmylie , som jag tror jag nämt innan. Men iaf såfotade vi till hennes PA, och det var ju trevlgit, vissa bilder blev ganska bra. Jag fick hjälpa henne oh vara modellen för dagen
Lite smakprov på vad som fanns att se:
Fun fact BTW, klockslaget när jag har klockan är den exakta tiden jag föddes, för very snart sjutton år sedan.
Detta är min omtalade syster som också fick vara med på fotograferingen. jag tog de flesta av bilderna på hene, we risked our lives!


Nu sitte jag i plugget och ska snart ha danska, jag längtar inte tills det att klockan blir tre. Jag pallar inte mer oplugg nu, speciellt inte när jag vet att det är så nära till jullovet! Bara åtta dagar kvar i plugget. Och soon it's min födelsedag.

Fulheten

När jag var inne på Belas blogg och spanade på gamla inlägg hittade jag en länk till en rolig sida.
Fulheten, det är Nanna Johansson som ritat en massa spexiga och underhållande bilder. Rekomenderas varmt.
FULHETEN

Bilddagboken

En sak jag märkte idag när jag var inne på Bdb var att i Julkalendern så fanns det chans att vinna en massa saker för vem som helst. Man skulle bara skriva en bildtext till dagens bild.
Jag får ju erkänna att jag blev ganska exalterad när jag såg att man kunne vinna två biljetter till Hultsfredsfestivalen, eller ja det var ju redan någon som hade gjort det men iaf, håll utkik i den delen av Bilddagboken.
Man kan ju alltid försöka, även om chansen att vinna kanske är liten.


YouTube och roliga bloggar!

Fy, det är hur tråkigt väder som helst! Jag fryser över hela kroppen och jag saknar min lillasyster, det var ju skönt att vara ensam hemma på kvällen men nu har jag varit ensam jättelänge, mer än 1½ dygn, nu får hon banne mig komma hem. men hon kommer itne förrän tidigast vid sex, som tur är kommer Emmylie innan dess. Så jag  behöver bara vara ensam några timmar till, jag hade tänkt ta en promenad med vovven, fast det regnar och fota lite.
Men just nu roar jag mig med att lyssna på musik på YouTube, som duger hur fint som helst och läsa olika bloggar.
Då kan jag ju passa på att tipsa om Paulinas, Marias och Teres bloggar, de är stående favoriter.


Jag kan inte publicera detta inlägget utan att lägga in detta:

Man blir glad och lycklig av Patrick Wolf's Magic Position, detta är fest som inget annat för mig!

Ojsan!

Så sitter jag och skriver ett inlägg så glömmer jag det viktigaste! Att jag har en ny design!
Jag är väldigt nöjd måste jag säga, jag har Sara att tacka för hjälpen. Tack än en gång. :)


make it that much

Whopido!
Orsaken till att det varit tyst här i några dagar är att jag inte har kunnat nå datorn, min lillasyster har suttit klistrad, hon har lik som jag en hel drös med läxor.
Nu känns det som att jag kan fokusera mig på färre saker, bara en uppsats i tyska sen är det klart. Jullov kom hit, tack.
Så, här sitter jag klockan är inte mer än ett på en fredags eftermiddag, ännu en vecka avklarad. Denna helgen är jag och syrran ensamma hemma. Ikväll är det ju faktiskt bara jag hemma, det kan alltid vara skönt med lite ensamhet, sådär mellan varven. Päronen har packat väskorna och är i skrivande stund påväg till de småländska skogarna.
Så kvällen bjuder på ensammys och imorgon kommer Emmylie hit och då blir det mer mys. Så är det med det.
 
Nu ska jag ta det lugnt i några timmar, läsa en jättebra bok som jag inte kan sluta läsa, jag får tvinga mig själv lägga ner den.

5 snabba frågor

Tänkte att det kunde vara kul att svara på de fem snabba...

1.
Vad tycker du om att årets julklapp är en upplevelse?
Jag vet inte, kan nog inte säga att jag tycker något speciellt. Det är väl ett uppsving från prylar som TV-apparater, det är kul att det inte är en sak iaf.
2. Om du visste att du skulle få en upplevelse "under granen" - vad skulle du då helst vilja ha?
Kan man räkna festivaler som upplevelser? För isf så vill jag ha en festival i julklapp, utan tvekan.
3. Har du sett några tecken på att konsumtionen skulle ha minskat i år?
Nej, det kan jag inte säga att jag har gjort.
4. Vad står högst på din önskelista i år?
Böcker, böcker och åter böcker, och självfallet festivalen.
5. Har du planer på att ge bort en upplevelse i julklapp?
Nej, det blir prylar för hela slanten. Eftersom en upplevelse ofta är en kostsam sak så har jag inte råd med det.

En annan sak är att jag fyller år 8 dagar innan julafton så min julklappslista ser för det mesta likadan ut som min önskelista inför födelsedagen.

RSS 2.0