Glass och skratt

När jag avslutade en pissig dag i skolan gick jag hem till Emmylie och sen stannade jag där tills nu, eller ja till typ 22 iaf.
Vi gick och städade på jobbet i typ en halvtimme, jag kan väl säga att jag itne städade så extremt noga som jag kanske borde ha gjort. Men de får jag fixa på torsdag. Istället hade vi köp den nya Ben & Jerry's smaken "Half Baked" och vi älskar den. Bättre glass kunde inte ha blivit skapad. Vi samtalade om allt mellan himmel och jord och hade jättetrevligt hela kvällen. En av de vackra idéerna vi fick var att jag ska flytta hem till Emmyeli och att hon aldrig ska lämna mig ifred, jag säger bara FAN VAD GUTTI!
Hela veckan, efter skolan då så ska jag och hon gå ut i motionsslingan och gå en mil, ja krängde vi glass och annat onyttigt idag så får vi ju ta tag i det vi syndat och typ synda bort det! Det ska bli trevligt, vi har fixat lösningar på alla våra problem och funnit flera nya.
Min dator är fortfarande inte fixad så jag känner mig lite tekniskt hanikappad :( Men imorgon hoppas jag att jag kan lämna in den, annars vet jag inte hur det blir med bloggandet.
men nu måste jag nanna och det ska bli skönt, Haj Do!

Hemma men stress

Så igårkväll kom jag alltså hem efter att ha spenderat en mycket spännande helg i Småland.
Jag trodde verkligen inte att det skulle vara så roligt som det faktiskt var, förutom att jag då har träningsvärk i typ HELA kroppen, även i armarna så känner jag mig nöjd med det hela.
Det var alltså min uppgift att gå i drevet och hojta och ropa så att djuren skulle komma fram. jag trodde det skulle vara jobbigt och svårt, och det var det men det var roligt på samma gång!
Jag hade en nära-döden-upplevelse jag gick ner mig till midjan i ett bottenlöst hål och hade inte suttit här framför datorn om jag inte hade fått asistans av en vänlig smålänning som bara var typ två år äldre än mig.
Jag har även funnit att män som är manliga är heta som få. det fanns en del sådana som var i ganska lämplig ålder, smaskigt!
Denna veckan kommer bli jobbig i plugget, det är en massa arbete som måste fixas. Vi hpller på med ett grupparbete som började idag och sträcker sig över hela veckan, det inefattar elver från hela vårt rektorsområde. I vårt arbetslag jobbar vi med Europa och jag är i en grupp med fem andra från min klass och två från vår etta, det verkar lovande men jobbigt och tråkigt.
Jag hoppas på det bästa.

Förresten så är min dator sönder och det är sorgligt, men jag ska försöka hinna lämna in den på lagning imorgon.
HAJ DO!

Katt och mer packning


Det här är min lilla kise! En av Smulans kattungar, alltså den vi ska behålla. Han är jättejättejättesöt! Och mycket liten.

Alltså går det inte så bra i min packning, det kan ju bero på att jag är totalt verdelös på att packa, jag blir bara distraherad av en massa annat. Och själva iläggandet av saker i väskan är jag inte heller någon talang på. Jag packar bara fel saker, jag tror att jag har nämnt det någon gång innan i bloggen, men eftersom jag är så dålig som jag faktiskt är så kan det nämnas igen. Som när jag skulle packa ner min kamera nu precis, nej den kunde jag ju inte plocka upp utan att fota en massa. Och när jag ska packa ner kläder måste jag ofta prova dem först och sen fundera om jag behöver dem eller inte, men det blir alltid iaf att jag tar dem med mig, och att jag tar med mig lite extra utifallatt.

Pappa kom upp med två sånna radioapparater som vi ska använda nu i helgen, för att jag skulle få öva mig på hur det går till. Och det var ju omöjligt att säga "Elin till pappa" utan att asgarva, och när någon anropar en måste man svara "Elin här" det är väldigt svårt att hålla masken. Men svårast är det ändå när man ska säga "ja, klart slut". Det gick inte, så pappa sa att det var okej om jag bara så "ja, slut" för att verkligen säga klart slut tog emot så väldigt.
Detta är alltså vad jag har sysslat med nu när jag egentligen borde ha packat;
Packning och förvirring

Painte ha något som var för varmt men jag fick inte heller frysa! MYCKET VIKTIGT!
Jag blev snurrig när han förklarade, det kommer förmodligen sluta med att jag packar ner hela garderoben så jag garderar mig på alla sätt och vis. Jag försöker bara intala mig själv att det kommer gå bra.
Och jag hoppas verkligen det! Jag måste prata med folk jag inte känner på jaktradion och säga saker som; "Sven till Elin, kom. Sven till Elin, kom". Och säger någon "Elin till Sven, kom. Elin till Sven, kom". så måste jag svara! Det här kommer sluta i katastrof!
Gud vad jag är mätt, nudlar på en massa godis var kanske inte så smart. Jag får ta och dricka jättemycket kolsyrat vatten det brukar alltid jämna ut det!
Konstigt tycke rjag, egentligen, att man blir "lugnare" i magen av att dricka.
Packningen väntar!

Smutser

Just nu ligger jag i sängen och kränger godis! Det här med att komma i mina gamla byxor innan jul går ju inte så bra, men jag var tvungen att synda lite idag. Jag ska ut i skogen hela helgen ju så det är nog inte så farligt, eller det intalar jag migsjälv iaf.
Förutom att proppa käften full med choklad och annat gott lyssnar jag på Kristian Anttila, han är fenomenal. Jag gillar honom jättemycket. Det är ni först på sista tiden som jag har börjat lyssna på honom, jag har ju faktiskt sett honom live, men då hade jag knappt hört en enda låt med honom. Men han var jättebra live och sen dess har jag liksom fastnat på honom. Samma var det ju med Håkan Hellström. Det är därför Siesta! var en av de finaste upplevelserna i mitt liv, det tillförde så mycket. MItt liv har typ blivit rikare.


I hela mitt liv har jag väntat på livet
Jag har drömt om att ha en riktig dröm
Jag har sökt efter sanningen och svaren
Blev mest klämd mellan bibeln och min porr

I hela mitt liv har jag väntat på livet
Jag mest tog den roll som man mig gav
Jag fick min plats i din smutsiga fitta
Jag fuktade läpparna och kysste mig iväg

Det är texten till Kristians senaste singel, Smutser, hans texter är ofta ganska grova men helheten blir så bra!
http://www.youtube.com/watch?v=gruyYlv_Sek LYSSNA PÅ DET!

Nu ska jag gå och äta nudlar, det var längesen och jag blev väldigt sugen på det helt plötsligt.


Alright!

Kattungarna växer och är riktigt fina och extremt söta, man kan ju inte ta i dem utan att nästan börja gråta och hela tiden utbrista aaaaaaaaaauw! Nämen! Du är så SÖÖÖT!
Det är helt underbart, och att vi ska behålla en av de fyra små liven är så fantastiskt att jag knappt vågar troatt det är sant!

Idag har varit bättre än onsdagar brukar vara, teckenspråkslektionen var inte så dryg som den normalt sätt är. Don't get me wrong, jag gillar teckenspråk jag tycker det är jättekul, men att ha det i 2 h och 40 min är inte så väldigt trevligt, specieltl itne när ens lärare är typ den tråkigaste någonsin.
Vi fick också en helt ny idrottslärare idag, inte nog med att vi blev tvugna att byta från den vi hade i ettan till en ny nu i tvåan, nej nu fick vi en snubbe som itne har någon koll alls. Jag tror han är ond, mina chanser på VG i idrott vinkade jag farväl till idag när han började prata om hur han ska bedömma oss. Han sa faktiskt rakt ut att; "Det finns de som är födda till idrott, och det är bara sådana peronser som kan få MVG". GUTTI! Eller inte?
Han påminner mig fruktansvärt mycket om en vidrig idrottslärare jag hade i lågstadiet, en grek som hetta Christos, han var läskig om något. Hoppas den nya inte är alltför lik Christos. Då vill jag inte ha mer idrott, alls.

Nattinatt 

Småland i helgen

Jag har kommit på att jag i nästan varje inlägg skriver om mina läxor. Och då tänker jag, är mitt liv inte bättre än så? Tänker jag bara på läxor? Eller är det kankse så att jag skriver om läxor för att inte behöva öppna mig och skriva om annat?
Jag måste fundera lite mer på detta innan jag bestämmer mig för hur det verkligen ligger till.
Idag har iaf varit en relativt trevlig dag,  inget ledsamt har hänt och jag har varit duktig med pluggandet. Det är även på det viset att jag i helgen ska till Småland. Det ska bli jätteroligt. Jag ska följa med pappa på älgjakt, dock ska jag itne skjuta nåogt, men jag ska gå med i drevet, förmodligen, och självfallet ska min kamera med mig! Ska jag gå flera timmar i skogen där jag itne har en aning om vad som är upp och ner knappt så får jag ju underhålla mig på något sätt. Men allvarglit så tycker jag det ska bli jättekul. Det kanske int är så vanlgit att en 17-årig tjej tycke ratt det är spännande med jakt, men det gör jag. Kanske inte själva jakten i sig, eller kanske är det just det, oj, nu blev det svårt. Jag får väl såga att jag inte vet vad det är med jakt som gör mig intresserad. Det ska iaf bli roligt att umgås med min käre fader hela helgen.
Att sen andra släktingar ska involveras i det är inte nåogt negativt, det rör sig endast om trevliga personer. Och att få gå omkring i, för mig, outforskad skogsmark ska bli mycket trelvigt det med. Så jag ser fram emot att skolan ska sluta på fredag så att jag och pappa kan sätta oss i bilen och köra de ca 4,5 timmarna upp till Västerviksområdet.
Nu ska jag läsa lite i den otroligt bra danska boken!
Lajdidaj.

Att läsa på danska

Blä? Sitter här i skolan och borde verkligen plugga, men jag pallar inte. brevid mig ligger högen med böcker som ska läsas, en på tyska, en på danska och en på engelska och så har jag prov i svenska på torsdag! Jippie.
Då är det inte helt fel med Håkan i öronen och  att solen strålar utanför, det ger mig en bra känsla.
Du säger att du är stark
att du har varit igenom det här förrut

Nu ska jag börja på den danska boken, den heter "Le" och författarinnan är ingen mindre än Herdis Möllehave, säger det mig något? Nej, faktiskt inte. Men det verkar bra. den handlar om en ensam kvinna på 30 år som inte har en jättefestlig tillvaro, hon är ganska deppig. Eller vad vet jag, jag har itne börjat än men av vad jag kan förstå av texten på baksidan är hon lite suicidal.

Okej för att få snabbt få en uppfattning om boken läste jag snabbt igenom den första sidan, och det börjar superbra, författaren har redan efter två rader fångat mitt intresse, det bådar gott!


Vinter snart?
Hösten är vacker men jag vill ha vinter. Snö och mysigt är det bästa jag vet, nästan.
Jag tycker itne om det här förannade regnet. Regnet ahr verkligen stått som spön i backen heeeela kvällen. Det känns baar så onödigt, kan det inte snöa istället? Det är mycket fridfullare och mycket vackrare.

ME want snow so bad me can taste it!

Vackert bildspel

Dagen började relativt kasst, men övergick i att bli väldigt mysig.
Skolan var det dåliga med dagen, det var en vääääälidgt lång skolmåndag, det kändes bara inte rätt. Hela dagen var helt off. Men sista lektionen var rolig, som tyska-lektioner brukar vara, eftersom de innehåller trevligt sällskap och läraren brukar vara snäll på måndagseftermiddagar. Hon fattar att när man börjat 8 och klockan är 15 när lektionen väl börjar så är man tine så pepp på att plugga tysk grammatik. Så hon brukar ta det på fredagsmorgnarna istället....
I tyska håller vi iaf, just nu på att läsa en bok, Wir Kindern vom Banhof Zoo. Jag tycker faktiskt den är jättebra och väldigt intressant! Vi ska se filmen sen också.

Efter skolan skyndade jag mig hem, och förberedde mig mental för att sjunga till Lucia-uttagningen. Det gick inte bra, jag gick inte vidare men det är jag nog mest glad över, jag ville ju egentligen inte komma med. Jag har också konstaterat att jag inte kan sjunga Sancta Lucia som normala människor, det låter rent ut sagt fruktansvärt.

Efter att jag tagit mig igenom Lucia-grejen gick jag för första gången i mitt liv på SSU möte, det var jätterolgit, och jag ska hlet klart fortsätta gå dit. Vår ordförande var förresten också med på Lucia grejen, hon gick vidare :)
Jag trodde SSU skulle bli konstigt och tråkigt, men det blev det inte och det var roligt. Jag och laggz-tjajen (Julia) är båda nykommlingar och det är bra att ha någon att börja samtidigt med, så att man är jämnställd.

När jag kom hem satta jag mig vid tv:n och zappade runt lite, när jag såg att En Geishas Memoarer skulle gå på en av kanalerna så bryddge jag lite Yogi-te och mös i soffan i tre timmar.
Jag har fått uppfattingen av att jättemånga har blivit besvikna på filmen när de sett den, så jag hade itne så jättestora förväntingar men jag tyckte den var superbra! Jättevacker på alla sätt och vis, en fröjd för ögat och sinnet. Det var absolut inte några bortkastade tre timmar.

Nu vill jag mest sova, fast jag har lite ångest över att den här dagen inte kretsade runt det berg av läxor som jag har, för det borde den ha gjort. Men jag får se vad morgondagen bringar.

Jag hoppas jag drömmer fina drömmar om vackra saker. Och att alla andra gör det också. 


Natten är ung, den har inte ens börjat

Idag blev det inga Al Pacino-filmer jag hann bara jobba, kanske för att jog inte kom iväg till jobbet förrän vid två och sen inte blev klar förrän halv sju. Och jag säger då det, att städa är tråkigt, verkligen bajs-tråkigt. OM något kan vara verkligen bajs-tråkigt så är att städa efter andra en av de sakerna. Men jag lämnade in mina timmar idag och den lönedagen kommer jag stå vid närmsta bankautomat med ett fett leende på läpparna, 1400 kr. Det är aldirg fel med lite extra klirr i fickan. Speciellt nu när jag har typ ångest över att jag itne vill köpa festivalbiljetter för att det är så dyrt. Jag vill åka till Emmaboda, Arvika och Siesta! men det är JÄTTEDYRT! Sen så ska jag ju bekosta hyran av ett skidsätt på sportlovet, det kommer inte vara så jäkla billigt. Men med extra pengar på kontot så kan jag ju faktiskt redan nu köpa biljetter till festivalerna så kan jag itne ångra mig sen, så det är gutti. Jag vill ju dit men jag är snål och det är synd.

Nu lyssnar jag på musik och funderar på om jag ska strunta i läxan och se en film istället.

Äh, what the hell? Natten är ung, Carlito's Way och efter det är jag kanske peppad att läsa ett kapitel i antingen Wir Kinder vom Banhof Zoo eller Jane Eyre. Fast, känner jag mig själv så kommer jag nog inte vara det.

Tack och tack!


Al Pacino har något speciellt

Jag har just sett filmen Scent of a woman för första gången, och jag har alltid tyckt att Al Pacino är en sjukt bra skådespelare. Men nu tycker jag han är en av de bästa, verkligen han är fantastisk. Inte bara på grund av denna filmen, även om den är helt fenomenal, han har ju gjort så offantligt mycket. Det är sjukt vad han kan.
Imorgon, eller ja det är väl idag om man ska vara helt korrekt, så ska jag jobba, städstädstäd. Men jag har två osedda Al Pacino filmer liggandes på mitt skrivbord, och det är något att se fram emot. Carlito's Way och Scarface, ja, jag vet, jag har inte sett Scareface. Men jag har köpt den, det är inte så pjåkigt det. Imorgon ska jag iaf se den!

Ikväll har också jag och pappa haft väldigt givande samtal, han vet hur jag funkar, han förstår alltid vad jag menar. Han vet alltid hur han ska gå tillväga för att jag ska må bättre, han misslyckas aldrig med att få mig på bra humör. Pappa, pappa, pappa min pappa.

Snuffs och snutte

Ny Design!

Ny desgin idag, vad tycks? Jag gillar den skarpt själv :D
Det är SweetDevil (Sara) som har varit vänlig nog att hjälpa mig. sweetdevil.blogg.se
Så tack än en gång Sara!

Nu ska jag lyssna på musik och njuta!
Mer Lajdidaj!


Igår var score!

Festen igår belv helt underbar, det var precis vad vi behövde i umgängeskretsen, det var väldigt roligt.
Klockan halv sju ungefär kom jag och Shilly till Julia och de andra var redan där. Sen hade vi jätteroliga samtal tills ungefär elva då Julias pappa gick och la sig och då satte vi igång med själva festen. Det är en kväll att minnas, mitt självförtroende fick en boost upp till de högsta topparna i världen, jag kände mig som en bra vän och alla hade det roligt.
Vi diskuterade en massa saker, däribland festivaler inför nästa sommar. Arvika, Siesta! och emmaboda ligger högst upp på listan, till Arvika och Siesta! ska jag, men beroende på exakt när Emmaboda är så får jag se hur det blir med det. Arvika är ju helt klart det dyraste, både att ta sig dit och själva festivalen. Men det kan det vara värt, Depeche Mode ska dit, de var det första bandsläppet. Till Siesta! släpps inget förrän den 12 december, både band och de första 200 biljetterna, de lanseras ungefär som "Julklappsbiljetter" mycket smart anser jag! Jag ska se om jag kan önska mig en sån, har jag tur köper mamma och papa faktiskt den. Men eftersom vi ska till Sälen och åka skidor över julen så är det liksom det som är själva huvud-klappen. Så är det för dyrt så köper de nog inte det. Det kanske blir så också att de vägrar köpa den just för att det är en festival. Men man kan alltid hoppas.

Igår var iaf jättejätteroligt, vi försökte dygna men det lyckades vi inte så väldigt bra med, det fattades en timme. Jag drack typ 10 mugg/koppar kaffe s jag har lite ont i magen idag. Men det går nog snart över. Ingen bakfylla eftersom själva fyllan hade gått bort innan jag somnade, sen blir jag nästan aldrig bakfull heller, så det brukar jag itne ha problem med.
Idag är vädret fint och när jag har laddat batteriet till min kamera så ska jag ut och fota igen!
Lajdidaj!

Det jag drömt om hela uppväxten

Om det fanns något som gjorde att jag kunde byta plats med det lilla barnet i tavlan så skulle jag inte tveka en sekund. Detta är min dröm


Om det fanns en endaste liten möjlighet att jag kunde byta plats med barnet på tavlan så skulle jag inte tveka en sekund.
Detta är min dröm.

(Klicka så blir bilden större!)

Nej, säger jag!

Jag blir nu tvungen att ta tillbaka lite av det jag skrev igår i mitt väldigt upprörda inlägg om diskussionen som utspelade sig på religionskunskapen. Allt som är skrivt av någon annan, alltså den här andra killen, det håller jag inte med om. Jag tycker inte att personerna i texten är dumma i huvudet och jävla idioter och allt vad det står. Jag tycker bara som så att vår lärare är dum i huvudet och att mycket av det som sas igår var onödigt.
Hela klassen tycker nu att "vi" är dumma i huvudet och att det är vi so har gjort fel. Jag tycker inte att "vi" har gjort något direkt fel, sen finns det ju personer i "vi" som jag inte alls håller med. Men så har det tydligen blivit så att alla "vi" har blivit dragna över en kam. Nu är det "VI" som är dumma i huvudet, alla.
Orsaken till att jag personligen blev så upprörd som jag blev har jag kommit på var för att vår lärare stod och gapskrattade när vissa uttryckte sin åsikt. Helt totalt fel, han kan ju inte skratta för att vi gör något som han bett oss göra. Jag har faktiskt tänkt skriva ett mail till honom och beskriva hur jag tycker. För hela den här diskussionen har verkligen gått över styr, den har förstört så mycket.
Till den som läser det här och vet vad det egentligen var som sades; Prata med mig för att få höra vad JAG tycker, tro itne att jag tycker som J. Jag har en egen åsikt, och den skiljer sig ifrån de personangrepp som har förekommit på vissa andra sidor.
Jag är ganska kluven, och känner mig missförstådd.

Space invaders!

Jag måste bara få tjuta lite av lycka för att det är fest imorgon. Så det är itne bara dåligt idag, lite glad är jag allt. Fest är aldrig dåligt.
Det blir en sån riktig bra fest, det vet jag att det blir, för alla som behövs för det finns där.
Idag blev jag också inbjuden till en 18:års fest, det är en kille i klassen som fyller. Han bara bjöd mig helt random imorsen när vi stod och väntade på bussen, vi snackar nästan aldrig med varandra, men det är ju alltid trelivgt att få en inbjudan. Jag överväger starkt att faktiskt gå, även om jag kanske inte kommer känna någon av de andra som ska dit. Men det tror jag nog.
Så det ska bli fest och spex, GUTTI!
Nu är det godnatt på riktigt!

Sinnerman

Idag har varit en väldigt underlig dag, speciellt då i skolan.
Eller ja, bara en lektion var väldigt konstig, religionen. Vi diskuterade tro, och jag bara satt och förundrades över vilka inskränkta människor det finns. Det var helt galet. Jag orkar verkligen inte gå igenom allt som sades för det var så väldigt mycket, Vid flera tillfällen kände jag mig bara äcklad och ville skrika, vid flera tillfällen gjorde jag just det. Inte bara ett "aaaaah"-skrik men vilda protester. Men det gjorde inte så stor skillnad. När vi redan diskuterat ett tag så gick vi vidare och en tjej som är kristen sa just det, och hon menade att hennes religiösa tro bestod i detta;
"Gud har skapat mig. Men jag lever inte för att göra Gud glad, jag bestämmer själv vad Gud är. Jag lever här för att ha kul och det kvittar vad jag gör för jag kommer komma till himlen för att jag är kristen i vilket falll som helst"
Person X - "Jaha, men vem hamnar då i helvetet?"
"De som inte tror på Gud."
Så hon menar alltså att det kvittar om hon dödar folk eller inte sålänge hon är kristen hamnar hon i himlen.
X - "Så alla andra, t.ex. alla i detta rummet som inte är kristna kommer brinna i helvetet?"
"Nej, det har jag inte sagt."
Jag blev förvånad och fattade inte så mycket av hennes religiösa tro. Men visst, är det vad hon tror och vad hon tycker känns rätt så ska hon tro på det, det var inte detta i sig som var så sjukt. (Visst tycker jag det är en mycket konstig uppfattnign att faktiskt ha men hon får tycka så om hon vill det) Det var det faktum att det inte var okej att ifrågasätta henne, det var inte okej, för "tror hon på det så gör hon, låt henne vara, Håll käften!". Nähä, så det var okej att ifrågasätta vad X och andra tyckte men inte henne för hon hade en specifik tro?
Och ja, det var ungefär så de flesta tyckte, emellanåt verkade också läraren ha den uppfattningen innan han kom underfund med att han kanske borde vara neutral och inte stå och förespråka något speciellt.
Såhär har en viss person själv uttryckt det, vilket jag tycker är mycket bra sammanfattat;

..."En person, vi kan kalla henne X, sa att de som inte är kristna kommer att brinna i helvetet. FRÄÄÄÄÄSCHT! När man då angriper detta sjukliga påstående, ja då blir man påhoppad som någon odemokratisk idiot. "Alla får faktiskt tro vad de vill". Ja, det får man, men jag får även säga att en tron strider mot allt det som jag har lärt mig är gott här i världen.

Att någon påstår att flertalet människor kommer att straffas i all evighet efter livet är för mig en idé som är lika sjuk som nazismen. Har man inte rätt att angripa nazism?

"Men han tror ju på Hitler, det kan du inte angripa".

En annan festlig pryl var att man kunde angripa min "tro" hur mycket man ville. Nyliberalismens lakej, alltså läraren, ifrågasatte min åsikt när det gäller meningen med livet och ifrågasatte även att jag hade en åsikt om det X hade hävt ur sig.

Hela klassen sitter under hela tiden och ropar ut sin avsky mot att man vill disskutera saker. Hela klassen sitter och agiterar för dumhet och idioti. Hela klassen bevisar sin dumhet.
(Jag menar nästan hela klassen när jag skriver hela klassen...."

Visst så är det lite "färgat"av just han åsikter men det är ungefär precis såhär dagens lektion yttrade sig.
Fast jag glömde säga att läraren tyckte det var okej att motsäga exakt allt jag och X och andra sade men inte vad den kristna tjejen sade. När hon kläckte ur sig att Gud är vad jag vill och han har skapat mig så sa han bara "hm..intressant, mycket spännande tolkning".


FÖRLÅT! Detta inlägget belv väääälidgt långt men jag är bara så upprörd att det faktiskt var såhär.
Jag resonerar som så att man får tycka vad man vill, det är fine, men det är inte förbjudet att ifrågasätta. Men ska väl ockås kunna stå för det man tycker?

Gud, jag är alldeles uppkörd. Läste du inte allt så klandrar jag dig inte!

Godnatt!


When life is making you lonely

Okej, helomvändning! Efter en del grubblerier och funderingar så har jag bestämt att visst fasen ska jag gå på uttagningen till lucia! Varför skulle jag inte göra det, jag kan jag också! DEt kommer gå som det går, men det kommer göra mig stolt, jag kommer vara nöjd med migsjälv. Så ska det bli. Jag hade tänkt sjunga "Don't let me be missunderstood" bara för att denn är så bra och för att den inte är alldeles för svår och jag tror jag klarar den ganska fint.

Så det är vad jag har gjort sedan det förra inlägget, kommit på att det är så jag ska göra, fint va? Inga läxor ar jag hunnit med...ojojoj...det var inte meningen... Men å andra sidan har jag faktiskt varit ute och motionerat i lite mer än en halvtimme. Så det creddar jag mig själv för. Man mår verkligen bättre av att träna, endorfiner är en fin sak som kan lysa upp även de mörkaste tankarna.
Jag har förresten också tillbringat en hel del av min tid idag med att läsa på astrologi.nu, det har faktiskt varit väldigt intressant. Jag tycker det är jätteskoj med horoskop och zodiak. Jag har också fått reda på att jag är av elementet Eld. Spännande!
Veckan har fram tills nu varit lite sämre än förra veckan, men bara i plugget, utanför har den varit bra och peppig. I helgen är det fest och det ska bli så väldigt skojigt. Just like old times. Vi som började festa tillsammans vid den här tiden förra året ska nu efter en del som har kommit och gått i vårt festsällskap ha en fest i original style och jag tycker det ska bli jätteroligt!
Nu ska jag läsa  lite i min engelskabok...yeah, right!

Det växer inga rosor på en sjömans grav, det finns inga liljor där han är begravd.

Even the stars refuse to shine

Dagen har en stämpel av läxor på sig. Jag är rädd att jag inte kommer hinna med allt jag har att göra denna veckan. Jag ska skriva ett brev på tyska, jag har ryska glosor, jag måste plugga naturkunskap, jag måste skriva en inläming till religionen och så måste jag läsa ett kapitel i en bok på tyska och göra tillhörande uppgifter.Och ja, just det, jag måste läsa ut en bok på engelska och göra en läs-logg, jag har inte ens börjat och det ska vara inne om 2½ vecka, toppen!
Det är för mycekt för min gjärna att processa, och ovanpå allt detta fick jag imorse veta att jag på måndag ska komma på uttagning till årets lucia här i vår lilla stad. Jag måste då "visa upp mig" och sjunga för en jury. Jag KAN inte sjunga, bara sådär som alla kan, men jag har ingen vacker sångröst, så jag är extremt nervös. Jag vill inte, r tanken som hela tiden hoppar hopprep i hjärnan på mig.
Det är min lilla farmor som har skickat in och anmält mig. Hon frågade innan och jag sa ja. Endast för att jag itne kan säga nej till henne, det går inte, hon har superkrafter som gör att jag alltid gör som hon ber mig. Plus att hon har tjatat om att när jag är gammal nog så ska hon skicka in till lucia, "Du har sånt lucia-hår Elin!". Jaha, det kanske jag har men jag kan itne sjunga, så farmor lilla, det är något du har glömt. Man kan också ringa och säga ifrån att man inte vill komma, men det vill jag inte göra det heller. För jag vill inte behöva säga till farmor att jag aldrig gick dit. Gud, vad det är svårt, jag känner mig som en stor skit bara för att jag inte vill dit, samtidigt som jag mår dåligt för att andra ska lyssna på mig sjunga och sen därutifrån bestämma om jag får "gå vidare" så att sedan resten av folket i staden får rösta fram årets lucia. Och även om man inte blir just lucia så blir man tärna, men då behöver man iaf inte sjunga solo.
Jag tror jag ska gå dit och sjunga för att jag är rätt så säker på att jag inte kommer gå vidare till nästa steg. Eller jag hoppas det, så kan jag iaf säga det till farmor att, nej, jag sjöng inte bra nog.

Men jag vet inte, det är jobbigt! Jag tänker bara på detta hela tiden, fast jag borde plugga och koncentrera mig på det inte lucia uttagningar. Jag blir bara snurrig.


Wouldn't it be nice?

Börjar med att jag vaknar i ottan för att jag glömt ställa om klockan, så jag har förlorat sömn hel i onödan.
Matteprovet jag skulle plugga till igår...ja, jag kan ju säga som så att det pluggades inte en enda sekund av gårdagen. Jag läste igenom lite i ett av häftena vi fått på bussresan imorse. Så provet gick ju som det gick, men jag tror att jag har klarat G och det är allt jag vill. Inget högre när jag inte orkar fatta.
Borde ju göra läxa nu med, men var är min ork för skolarbete? Som bortblåst! Men det betyder bara att allt är som vanligt, så jag tar det med en nypa salt. Ska nog fixa sig.
Att jag inte ens kan skriva det här inlägget utan att gå in på andra internetsidor och kolla på annat, det är ju bara sjukt.
Idag har jag spenderat väldigt mycetk tid med min vänvänvän E. Kom till skolan, gjorde provet och insåg att jag och matte aldrig kan bli vänner, ringde E och sen gick vi hem till henne var där ett tag, ner på stan sen tillbaka till skolan där jag skulle ha en lektion i det vackra språket danska. Efter att jag lärt mig som en duktig flicka att räkna till hundra på danska gick jag hem till E igen och sen fäljde hon med mig på jobbet och tittade på när jag torkade kissnedstänkta toaletter. Sen promenixade vi hem till henne igen för att spendera ytterligare två timmar i varandras sällskap. Jag har haft en trevlig dag och pratat om en massa saker som jag velat prata om.
Nu lyssnar jag på Hello Saferide och ska faktiskt försöka tänka lite på pluggandet, om inte göra så iaf tänka ut vad jag sen ska skriva. Men jag har inte för stora förhoppningar på att det ska lyckas.

What else can we do?

An everlasting smile!

Okej, gårkvällen var lite speciell, jag hade tråkigt och det blev fest i mitt rum, i ensamhet. Det var mycket roligare än jag trodde det skulle bli. Jag var mer öppen med mig själv än på länge. Jag ber om ursäkt för det underliga meddelandet, jag förstår inte heller allt av det. men lustigt var det iaf att läsa det idag!

Skolan har inte varit så hemsk som jag fruktade när jag dåsade av i en snurrande värld igårkväll. Vaknade med ciggsmakr i munnen, gammal cigg smakar inte bra ska jag säga. DEt var itne heller så roligt att upptäcka att jag askat ner hela taket, som tur var hann jag se det innan någon annan gjorde det, så jag torkade bort det lilla misstaget och är överlag nöjd med min helg. Det var ett fint avslut på veckan.
Förutom minn engelskaredovisning idag, så fikc jag tillbaka ett svenskprov och det gic upp förmig att vi har matteprov imorgon och jag fattar inget av det här med linjära funktioner, räta linjens ekvation, funktionen av x eller k-formlen eller enpunktsformen. Det bara snurrar i min skalle!
Engelskan gick bra för att vara totalt improviserat, måste säga att improvisation är en styrka jag är väldigt glad att jag har.
Angående svenskan så fick jag exakt vad jag trodde, VG, jag svarade inte på någon an MVG-uppgifterna så ett VG är duktigt jobbat.Pepptalk är bra när man är skoltrött!

Efter skolan var det meningen att jag och två kompisar skulle fika, först var det bara dem och jag blev liksom medbjuden på ett hörn, och det slutade med att tre andra som jag knappt känner också hängde med. Det var inte så hemskt som man kunde tro, jag var inte tyst som en mus, jag försökte.
Men jag kunde inte stanna så länge eftersom jag hade en buss att passa, jag var ju tvungen att öva på mitt matteprov. Nu har jag varit hemma sedan 17.00 och har jag övat? NEJ! Jag är fruktansvärt dålig på att plugga, men det är ju så tråkigt, och jag lyckas alltid intala migsjälv att "det kan jag göra den, imorgon", fast jag har provet imorgon...
Men får jag G på detta så anser jag att jag klarat det.

Nu måste jag seriöst plugga så får vi se hur det går. Dasvidanja!

Intentions are good, have another

Så nvar et fest på ensamheten. Jag är glad lycklig och fri, så känns det att var såhär.
Mina vänner är fina, min drömkille är med mig i tanken, jag skulle ju sock gärna vilja att han skulle ha mi i sina tankara, men det är kanske lite mycket att be om. Speciellt eftersom han inte verkar vara intresserad, men jag kan ju inte sluta tänka på hoom, igår kunde ja ginte titta på film för jag bara tänkte att han skulle ha suttit här med mig och vi skulle gjort si och så. Jag vill ju tro att varje ång hans ögon möter mina eller ser på mig, att det är ett tecken, attt hna försöker visa att hn är intresserad, men jag vill itne hoppas för mkt.

JAG borde inte skriva just nu, så jag slutar för tillfället. Puss och hej ni somser de här!

Baby I'm so carefree

Dagens bravade har inte gett något speciellt, IKEA var helt galet, det var extremt mycket folk. Jag blev påkörd av en stressad farbror med en kundvagn. Själv lyckades jag slå en dam över huvudet med ett stort plastlock, jag märkte det inte och fattade inte varför hon tittade så hotfullt på mig förrän pappa berättade att jag hade svept till henne.

     För övrigt så har jag lyckats läsa ut en bra bok och börja på en annan bra, bilresor kan alltid vara bra till något. Jag funderar på att se Donnie Darko nu ikväll, fast jag egentligen borde skriva ihop en liten text på engelska, eftersom jag ska ha en presentation imorgon. Men det orkar jag inte så jag får helt enkelt improvisera ihop något roligt imorgon, det ska nog gå bra.
Kanske om "Old movies vs. new ones", det kan jag nog snacka i någon minut om. Jag borde kanske ta skolan på lite mer allvar, men det är jag inte så sugen på för tillfället. Jag intalar mig själv hela tiden att det ska nog gå bra, det löser sig, fast om det ska göra det så får jag ju göra något inte bara sitta här och säga att det ordnar sig. Så som alla söndagar säger jag, att fr.o.m. nu ska jag bruka allvar med mina studier. Man kan alltid hoppas att jag klarar av det, i mer än två dagar.
Fast jag egentligen inte alls vill koncentrera mig på skolan, utan istället helgerna och att minska mitt midjemått så jag kan få på mig de skitsnygga gamla jeansen som jag nu ikväll hittade i garderoben. Nu SKA jag kunna få dem på mig innan jul, så är det bara!

I'll show you mine if you show yours first, let's compare scares and I'll tell you who's worst


Ska du ha denna boken med?

Klockan är alltså för tidigt för min hjärna att processa! Jag var uppe till typ halv fyra, jag vet itne vad jag höll på med egentligen, sen väckte mamma mig vid tjugo i 10 "Ska du med Elin?"Jag; "Öehhh, vart då?". Men det ska jag så jag har precis hunnit dusch och klä på mig, men jag har kommit på att jag måste ha med mig en kudde så jag kan sova i bilen, jag är okristligt trött.

Fast jag är inte den enda, pappa är heller ingen inte så väldigt vaken, det är bara mamma och syrran som varit uppe länge och fixat en massa. Usch, jag sitter på helspänn, jag vill inte att de ska ropa på mig att vi ska åka, det var så skönt att sätt sig i sängen... Gud, vad lat jag är! Men jag borde ju göra något följa med och vara lite trevlig, och visst det kan ju bli mysigt. Och nu ropade man på mig så jag måste springa ner och ut till bilen, och hey förresten, det är storm ute, LIVET ÄR EN FEST!

Baby, understand me now

Alright, så let's face it, jag är verkligen kass på att genomföra saker. Jag orkade inte se klart filmen, jag tyckte den var ganska bra faktiskt, eller jag tror det, jag låg och halv sov lite emellanåt. Men 2,5 timmar mitt i natten en lördag är inte så bra sändningstid måste jag säga. Så nu har jag inte sett filmen och kan itne vara nöjd med mig själv. Men för tillfället gör det mig inget. För en film om dagen räcker gott och väl.
Nu ligger jag bara i min säng och är fest-sugen och lyssnar på Nina Simone. Det är mysigt, lite fest abstinens kan jag leva med. Nina vet hur man fixar perfekt mysighetsfaktor, hennes röst får mig att skälva, låter ju helt knäppt egentligen men jag känenr så, när hon sjunger Feeling good, My baby just cares for me eller Don't let me be misunderstood eller Here comes the sun, då känner jag att allt är som det ska vara. Musik är underbart på det sättet.
När man knappt vågar andas för att man itne vill ta bort magin med det som är, då vet man att det är hög kvalitet.

Imorgon blir det en tripp till släktingar i Trelleborg och till IKEA, medsläpad som vanligt. Jag känner verkligen inte för att göra något så omfattande imorgon, men vad gör man inte för att slippa tjafs. Så alltså ska jag sitta i en bil med min familj i minst fyra timmar imorgon, JIPPIE... Jag hoppas att syrran har kommit ur sin fas av kroniskt-dåligt-humör, fasen har varat i ganska många dagar nu, och det finns inget värre än en lillasyster som blir arg för att man frågar henne en fråga om t.ex. boken hon läser för tillfället. Fast jag får väl ta och lämna henne ifred, låta henne sura och istället tanka in fina låtar i iPoden och drömma mig bort.
Nu måste jag nanna, det är bestämmt att vi måste iväg tidigt imorgon, konstiga idéer ska det väl alltid vara...

-I'm just a soul who's intentions are good, oh lord, please don't let me be missundestood -

A part time lover and a full time friend

Aå, kvällen blev alltså tacos med syrran och mamma, pappa kom hem senare och var trevlig.
Har också kommit på att min mamma är väldigt splittrad i sitt tänkande, det har vi ju iofs konstaterat förr men just ikväll var hon lite extra splittrad. Hon kan fråga en sak och sen inte lyssna på svaret, istället vara mer intresserad av en reklam på tv, eller att berätta för oss att hon har ett blåmärke och vill gå och lägga sig. Weird Mama! Förhoppningsvis I don't turn out like that!
Vi tvingades även titta på Stärnor på Is, ingen kommentar om det dock, eller jo, det var extremt oorganiserat, Bergs mick funkade inte och kamerafunktionerna var inte de bästa världen har skådat. Men efter det använde vi en av våra gratis-hyrningar på SF Anytime, som på något magiskt sätt ingår i paketet från vår tv-fixar-operatör, it's amazing! Så vi såg på Juno, första gången jag ser den, fast jag planerade att se den på bio, och sen köpa den direkt den kom ut, eller bara hyra den, men tummarna sitter djupt och jag har aldrig kommit till skott. Nu när jag har sett den är jag helt såld på den, den är ju bara så underbar, precis en sån film jag behövde just nu. Mysig, gullig och rolig. Alla karaktärer var väldigt genomtänkta och helt perfekta, deras repliker var spot on! Så jag tänker definitivt köpa denna filmen, fast jag har köpt typ 10 filmer på väldigt kort tid, och egentligen inte har råd.
Nu ska jag se Boogie Nights som går på tv, har velat se den också jättelänge, den är ett måste. Så nu ska jag se den och känna mig nöjd med migsjälv! Film is the shit!
Tack  och godnatt, eller så.

We'll join together

Jaha, så blev det kanske inget ikväll. Eftersom jag bor där jag gör, och mamma jobbar och pappa ska iväg på sitt håll. Så kan jag inte komma in till stan. Jag har inte meddelat födelsedagsbarnet än men jag hoppas att när jag gör det så blir hon inte alltför ledsen. Men det har jag svårt att tro att hon skulle bli, jag är ju långt ifrån den enda som ska dit.

Så istället kommer jag förmodligen sitta hemma ikväll, jag och syrran. Fast det kan ju bli trevligt det också...hoppas jag.
Usch, jag känner mig alltid så hemsknär jag säger nej till saker, som att det är mitt fel att jag itne kan komma, som att jag inte vill komma och är otacksam. Visst det är helt obefogat men det är bara något som sitter i sen jag var liten. Jag tror att just idag har det blandat sig med känslan av nervrositet, eftersom jag knappt känenr de andra som ska dit, bara E själv och en av de andra tjejerna. Och visst har jag pratat med de andra, alla utom tre av dem, men jag blir nervös iaf. Jag är ju halt störd i huvudet, varför ska det vara så svårt att träffa nyt folk, måste jag vara berusad för att det ska funka?
Ja, det verkar ju nästan så, för när jag är drucken så är det ungefär det enda jag är intresserad av, att träffa och prata med nytt folk, jag går fram till iprincip alla jag ser, eller så ånga jag hinner med, presenterar mig och frågar lite sådär smått trevliga frågor; Vad heter du?, Var bor du? osv.
Allt skulle vara så mycket lättare om jag vore så spontan och öppen alltid! Men det har blivit bättre, när jag var liten pratade jag ju inte med någon, om jag inte redan kände personen. Men nu kan jag iaf föra et normalt samtal, om än ansträngt så fungerar det. Men jag har ju en sorts fobi för pinsam tystnad, för när det blir pinsamt tyst säger jag alltid något korkat, eller berättar någon helt ointressant anekdot som är väldigt orelevant för personen som lyssnar.
Men kanske hade det inte blivit så/blir det itne så ikväll om jag väl kommer iväg!

I somehow find, you and I collide!

Johnny du och jag borde starta upp ett band

Idag fyller min allra bästaste kusin/vän 18 år! Och jag önskar henne alla gratulationer i världen, det förtjänar hon.
Så idag var det släktkalas och imorgon är det lite fest med hennes andra vänner och sen ska de iväg till en krog. Men eftersom jag inte hunnit fylla 18 (på länge) så kan ju jag inte följa med. Men jag tycker det ska bli roligt innan iaf !

Hon är verkligen en underbar vän att ha, att vi har kännt varandra hela livet gör att vi på något sätt har en helt speciell relation, och där spelar det ju också in att vi är kusiner. Vi har nästan aldrig bråkat, inte så vi varit ovänner ett längre tag. När någon av oss tycker på ett visst sätt eller inte vill göra något eller absolut måste göra något annat, så säger vi det. Vi har en sån öppen relation. Hon är verkligen en av mina allra bästa vänner, hon vet förmodligen mest om mig av alla mina vänner. Ofta tänker jag inte ens på att hon är min kusin, men det är också det som är så bra. Vi kommer ha ganska lätt att hålla kontakten vi sen blir vuxna och kanske bor på olika ställen. Jag tänker INTE förlora någon kontakt med den här underbara personen.


Hade en diskussion innan idag om människor som bara får en att bli lyckliga och le eller skratta, bara man tänker på dem. Att man inte behöver ha träffat dem på hur länge som helst, men ändå känner man bara fullständig lycka så fort man tänker på dem. Jag har nägra sånna personer i mitt liv, och det är verkligen någor jag är extremt tacksam över. Att det finns personer som gör en glad i själen, det är ju bara helt sjukt fantastiskt!

Så imorgon blir det fest och idag var många saker fina!

You look a little unhappy, about the way the world is turning

Jaha, dethär gick ju inte så bra. Det finns det itne heller någon ursäkt till, men mitt liv är inte så intressant att jag har något att skriva 24/7. Men jag skulle onekligen kunna uppdatera lite oftare.

Så vad har hänt den senaste tiden?
Skolan har varit jobbigare än på länge
Jag har deppat mer än på länge
Jag har träffat många trevliga personer
Men nu är det deppiga på väg bort, skolan är dock fortfarande jobbig, men sen så går jag ju tvåan på gymnasiet, så det är väl som det ska vara. Men att det deppiga försvinner är nog mest för att jag har så fina vänner, som förstår vad jag menar, vad jag tycker och inte dömmer. Visst, jag har en del vänner som jag för tillfället skulle vilja slippa men de är fortfarande mina vänner, det är lite svårt att förklara. men fast jag ibland inte ens vill se dem, så skulle jag nog inte klara mig så jättebra utan dem, i många lägen.
Men sen finns det ju dem somj ag saknar om jag inte ser på några dagar, eller pratar med, eftersom jag har månnga vänner som jag endast håller kontakten med över nätet.

Sen kanske min lycka har något att göra med en alldeles speciell person, ingen jag känner men bara en jag inte kan sluta tänka på. Som jag drömmer om, non-stop, även i vaket tillstånd. Han är lång som en flaggstång, typ hälften av min bredd, pratar som att han lärt sig tala på en annan planet, inte extremt snygg men ändån får han mig att le bara jag tänker på honom. Lite pinsamt att bli knäsvag av att se/tänka på någon man inte ens känner. Jag känner mig som att jag vore typ 9 och drömmer om killen i klassen över mig, men det är skönt ibland att ha en lite sådär halv-förälskelse på avstånd. För då kan fantasin spinna fritt! Det är allt bra fint!

Ùvidimsje! (det närmsta jag kan komma att skriva det ryska-vi ses med latinska bokstäver)

RSS 2.0