Favourites

Eftersom jag inte har mycket mer för mig så tittade jag lite i min glesa garderob och kom fram till att mitt favoritplagg, just nu är den kornblåa klänningen på bilden nedan, den är köpt på H&M för ett tag sedan, jag har inte haft på mig den än, jag försöker spara den till skolavslutningar och student så att jag är safead. Väldgit fin tycker jag iaf att den är!Sen önskar jag också att någon kunde ha tema-paryt igen så att jag kunde ha denna skjort/väst/blusen på mig, även om den är lite halvful så gillar jag den! Kinda like my farmor would wear...


var du än befinner dig

För tillfället måste jag säga att mitt liv är väldigt tråkigt, jag gör nästan ingenting förutom tänker på allt jag måste göra i skola, för att sedan strunta i det. The fun fact of the day är att jag har en finne under näsan och varje gång jag lämnar huset inbillar jag mig att den inte syns och inte finns men that's a lie den är synlig från Ystad om jag står på gårdsplanen, I swear!

Idag hade vi nationellt prov i engelska och det kändes alright, inte toppen men jag tror det gick bra!

Får hon spader

Hela dagen har varit seg som fan, eller inte hela dagen. Men efter lunchen dalade det jäkligt starkt, ryskan och tyskan var snarkfester, det var riktigt tråkigt. Jag höll på att somna flera gånger på tyskan, grammatik är inte det som gör mig alert precis...

Idag höl jag talet som jag lyckades bli klar med vid två inatt, jag hann läsa igenom det EN gång innan  jag ställde mig framför klassen. Visst var klassen kraftigt minimerad, men jag var först ut av alla och när jag sen var klar och läraren gjorde klart att hon faktiskt hade tyckt att det var hyfsat bra så blev jag stolt och nöjd, I did it! Men att vara vaken till tre och sen hasa sig ner för trappan vid sju has got me quite sömnig so I bid you a god night!

allt det ber om det ska du få

nu går det åt fanders för mig. Jag har precis fastställt vilken infalllsvinkel jag ska ha på mitt muntliga framförande som jag förmodligen kommer hålla imorgon. Jag hittade en perfekt artikel om att slopa användandet av plastpåsar och kände bara att det var så mycekt lättare att prata om miljön. Så nu har jag kommit en bit på vägen, men sängen står där borta i hörnet och jag hör hur den ropar på mig "Elin, Eeelin, Elin kom nu, du vet att du vill!"
Idag/igår har jag namnsdag och bara Micka kom ihåg det. Jag vill sova och nu är det dags att skriva klart, jag kommer fixa't!

Yesterday...

Igår kom Cassandra till mig och vi åt grillat och såg på film, det var mysigt!
Vi såg Get over it och Bara Bea och åt popcorn och hårda karameller. Innan hon åkte hem idag tittade vi också på Shrek och gungade. Jag kan verkligen se Bara Bea hur många gånger som helst, den är lika bra varje gång! Imorse åt vi frukost och tittade ut på det fina vädret samtidigt som vi lyssnade på Guldkorn från Mäster Cees memoarer, det var bra!

Potifars vilda fru

Nu är det dags för mig att välja ett ämne att prata om imorgon när jag ska göra den muntliga delen i Svenska Bs nationella prov. Jag är väldit nervös, jag vill verkligen inte stå och hålla ett tal, jämföra bild och text och låtsas att jag bryr mig. Bra ska det ju också bli, det är omöjligt!
Jag har blivit av med bladet med förslag på olika ämnen man kan utgå ifrån, jag får se om jag kan ragga fram någon som har det pappret, för jag vet verkligen inte vad jag ska säga eller vilken infallsvinkel jag ska ha på det hela! Det ser mörkt ut


Mer Cornelis V

Det känns som att jag förtillfället är väldigt insnöad på Cornelis Vreeswijk, men jag har kommit på att han är som bäst på våren och sommaren, hans låtar passar så bra in i hela omgivningen. Fint väder och visor är som pricken över ett i, inte nödvändigt men det brukar bli bäst så.

Två apor sitter på varsin tron,
vad tror ni att aporna heter?
Den ene tjattrar om revolution,
den andre om månraketer.
Den enes skalle är kal och bar,
den andre har bara fransar kvar.
Hör så aporna gapa!
Kallar varann för apa.
Ja, skratta gott folk, alla sorger släpp!
Leva och leva låta!
Jag har en spricka i min läpp
så jag får väl börja gråta.Happy B-day Margit

Nu i dagarna så har Margit Sandemo gått och blivit 85 år gammal, och hon förtjänar en stor gratulation!
Hon är författaren till bl.a. serien Sagan om Isfolket som är en serie på 47 böcker. En släktsaga med olika element, övernaturlighet, kärlek, spänning och vänskap, kort sagt så har den allt. Jag läste serien första gången när jag var 13 år och blev fast, sträckläste mig igenom flera av böckerna, det var bara så bra.
Sen när jag läste om serien ett eller två år efter så var det samma sak, serien är fantastisk. Den sträcker sig över ungefär 400 år, följer samma släkt och har en fenomenal röd tråd. Mig passar det utmärkt, speciellt i den åldern jag var när jag först läste dem.
Här på nätet är jag medlem i ett fantastiskt forum som heter just Sagan om Isfolket, jag har många vänner där och det är ett fantastiskt forum, så om någon därifån läser detta, ta åt er, alla inne i värmen är underbara!
Hursomhelst så kom en tjej på forumet på den smarta idén att vi tillsammans skulle ge Margit en present nu när hon fyller år, jämnt och allt. Så nu ska vi skriva ner vad böckerna har betytt för oss och vad vi har fått ut av att läsa dem och sammanställa allas texter i en bok och trycka upp och skicka till Margit ASAP.
Detta är verkligen en jätterolig idé och I'm super excited, men jag har svårt att formulera mig, det är ju ändå en författare som ska läsa det. Men jag ska nog satsa på att skriva från hjärtat direkt och förklara vad det har gjort för mig, hur mitt liv faktiskt är annorlunda än vad det skulle varit utan böckerna. Det komemr bli så bra, jag vill ha den boken själv också! Men det får vi se hur det blir med det, money is always an issue.


Margit Sandemo

Vår och ZackNu känns det som att våren verkligen är här, jag har brännt mig på nässlor för första gången i år och det luktar grillat både här och där. Snart är det sommar

Släpp ner ditt långa hår

Idag har varit en äkta slappdag, jag började inte förrän halv två. När jag väl kom till skolan efter klydd med sena bussar så gjorde jag inte så mycket, ingen annan heller för den delen, fast okej jag gjorde verkligen lite. Vi som faktiskt var på lektionen satt mest och snackade med läraren i NK som jag personligen tycker förtjänar en eloge för att hon är så bra, applåder till henne!
Jag var alltså utanför huset i ungefär två timmar och hemma har jag spenderat nästan all tid åt att undersöka Spotify, som jag förresten anser är guds gåva till människan! Det är det bästa som någonsin uppfunnits, I love it!
Jag har upptäckt hur många nya låtar som helst med den underbaraste mannen av dem alla, Cornelis Vreeswijk pratar vi om nu, för alla som inte hänger med. Han har skrivt så oerhört många bra låtar, hans texter är roliga och träffar verkligen rätt!
Veronica är en gammal favorit, men inte mindre bra för det;

Veronica, Veronica ditt ena strumpeband
Har stulits utav någon, som saknar dig ibland
På natten är han borta, men minns du honom än
när det dagas?

Men tycker du Veronica att morgonen är grå
Och ångrar att du någonsin lät honom gå
Spring bort till telefonen och ring till din vän
när det dagas.

Veronica Veronica släpp ner ditt långa hår
Och se din vän i ögonen och säg att han får
Och somna i hans armar och vakna lycklig sen
När det dagas.


Totalt däckad

När teckenspråkslektionen var slut ringde jag pappa och frågade om han kunde hämta mig, I got lucky, han skulle in till stan ett snabbt ärende så jag fick skjuts. Det var tur att jag fick det för min migrän var värre än på länge, det var hemskt att åka i bilen och sen cykla hem från bussen. När jag väl kom hem gick jag direkt upp i sängen och bara däckade och sov i tre timmar. När jag sen vaknade mådde jag lite bättre, hade inte lika ont i huvudet, tills jag reste mig då..fy fan! Migrän's a bitch!
Jag hade inte mer ont än att jag kunde äta middag med de andra och slötitta lite på TV. Det är ju också kul att vi inte har några huvudvärkstabletter hemma, i ett hushåll med tre personer utav fyra som har svår migrän, wtf? Jaja, mamma hade tabletter i sin väska så jag fick av henne sen när hon kom hem och smärtan tonades ner så jag dåg en film och inte att förglömma Grey's Anatomy. Nu känner jag hur det blir värre igen, så godnatt!


Tackar!

Har precis fått ett trevligt mail, en Spotify-inbjudan.

Tack nihilisten.se !

Nu är jag klar med psykologin så jag ska gå och ta en dusch och bara sjunga jobbiga powerballader hela tiden!
Then it's time to sleep, men innan dess en del läsning, over and out.

Powerballader- bra eller dåliga?

Sitter och skriver på psykologiuppgiften, oh yes, jag är duktig. Undertiden lyssnar jag på powerballader, jag måste säga att jag verkligen tycker att de är ganska underskattade. Många säger bara att de är töntiga men det är inte töntigt. Eller, kanske lite men det struntar jag i för de är underbara att lyssna på!

Några favoriter, ganska uppenbara? :
The Heights - How do you talk to an angel
Cheap Trick - The Flame
Goo goo dolls - Iris
Bette Midler - Wind beneath my wings
Extreme - More than words
Richard Marx - Right here Waiting for you


Remember: after the fire, after all the rain,
I will be the flame.

Nu har jag glömt en hel del, det finns så många som bara är sådär, äkta powerballader! Vilka är dina favoriter?

It's over, for now

Ja, nu har jag gjort matteprovet, det gick ju som det gick men jag tror att jag har fått G på det och för mig räcker det, det är bra. Nu ska jag ta itu med en fördjupningsuppgift till Psykologin, den verkar vara jättetråkig!
Istället för att sitta inne vid datorn hade jag velat vara ute i det fina vädret eller hemma hos Emmylie och tittat på Greys eller på McDonalds och ätit en Big Mac och pommes och milkshake...och dippa och glass. ÅHÅHÅH! Men nej, istället åt jag paste med tonfiskgryta/sås, det var inte godare idag än vad det var igår, tonfisk i tomat är inte så gott people, remember that!

Katie Melua- Nine Million Bicycles


Helgen

Nu är det slut med helgen men som tur är har jag en extra dag ledigt, perfekt eftersom jag måste öva inför ett jobbigt matteprov. Jag kan verkligen ingenting om det vi sysslar med nu, linjer hit och dit och formler fram och tillbaka. Jag är verkligen skoltrött, tom min lärare i tyska frågade mig om jag är det. "Känner du kanske att det är jobbigt med skolan just nu? Skoltrött? Jag förstår och bla blabla" Ja hon är schysst när det kommer till sånt, när man inte orkar mer eller är skitstressad, hon fattar alltid och säger att det är inga problem, du kan göra det när du orkar/har tid, bara det är inne innan betygen sätts.

Inte hjälper det så mycket när jag har hur mycket som helst jag måste få klart, och det är jävligt snart, jag pallar inte ligga efter med en massa saker men jag pallar inte heller göra dem. And i have no money and a serious guilt issue, over and out!

Roligare än så här blir det inte just nu;


Ballar av stålNour är bäst, helt klart. Ballar av stål är så jäkla roligt.
"Det märks att du har vuxit till dig lite nu när du får vakta kungen. Nu kommer handen. Nu kommer den."

Lyssnar du inte?

Jag tror att det var i trean-fyran som jag slutade "tycka om" att gå i skolan. Innan dess så hände det inte så mycket och jag tänkte inte riktigt på att jag var tvungen att gå upp tidigt och aldrig riktigt ville gå dit. Men när jag blev äldre så kom jag på allt det där och allt annat som är jobbigt med skolan, jag tycker verkligen bara att det finns en sak att uppskatta med skolan och det är att man får träffa människor/sina kompisar. De man träffar, inget annat. När jag började högstadiet och fick fler kompisar så tyckte jag att det var lite roligare ett tag, men sen dalade det av och samma sak hände på gymnasiet, det var kul i början men nu är det bara skit. Jag har ingen motivation att göra något, jag känner inte att det jag faktiskt gör är bra nog, inget jag gör räcker för att fylla kvoten som man måste ha för att klassas som "duktig". Inte för att jag känner något behov av att klassas som duktig, inte alls. Men varför räcker det aldrig? man ligger och väger och lärarna säger "ooh, ja du ligger precis och väger upp till nästa beytgsteg, du måste bara göra lite till, anstränga dig lite mer" alltid är det så, lite mer, lite till, kom igen nu!
Och det faktum att jag avskyr skolan är ett välkänt faktum för alla i min familj. Så alltid när jag mår dåligt, har ont i huvudet eller i magen eller whatever, då får man höra direkt, "ja, men du måste gå till skolan!". Jag tror att jag sa att jag hade ont i magen för att slippa gå till skolan EN dag under hela låg- och mellanstadiet. Jag var inte sjuk mer än kanske allra högst 10 dagar under hela högstadiet, och av de dagarna så var jag "sjuk" kankse två-tre dagar. I ettan på gymnasiet tror jag inte jag var borta mer än 4 dagar, kanske. Nu i tvåan så har det ökat, ganska mycket, men det är ändå lite i jämförelse med hur mycket andra är borta. Jag är nästan alltid i skolan, fast jag inte vill, fast jag egentligen vill ligga hemma i sängen och dra täcket över huvudet.
Men ändå, senast ikväll så hade jag och mamma en diskussion om just detta. Jag nämnde att jag inte mår tip-top, har migrän och känner mig halvkass, så börjas det direkt, du kanske ska hoppa av skolan då? Som du vill, det sa du ju innan! Aldrig för man säga något om hur man mår förrän man får höra "att det säger du bara för att du vill slippa skolan"!

Nu blev detta väldigt långt och det var egentligen inte meningen.


Signs

Har du inte sett denna videon innan så tycker jag verkligen att du ska ta dig tid att titta på den, den är jättebra.

Fun while it lasts

Om vi då säger att livet egentligen är meningslöst så betyder ju inte det att vi inte kan ha kul som fan, while it lasts!

ett stort skämt?

Det kanske är det livet är...ett stort jävla skämt. Vi är på en planet som mår skitkasst för att vi är här och vi bryr oss om det fast vi inte ska leva här i mer än ca. 70-80 år. Visst, visst det är vårat ansvar att ta vara på det vi har fått, men vem har egentligen bett om det? Varför finns vi ens här när vi inte kommer vara kvar och ingen kommer vara kvar, jorden kommer inte heller vara det. Varöfr bryr man sig om att skaffa sig en utbildning, strävar efter ett fancy jobb och en perfekt tillvaro med allt vad det innebär. Finns det ens någon mening med liv överhuvudtaget? Att sträva efter något alls, vad har man för nytta av det. Mer än att man under sin tid här har ett göttigt liv och är sk lycklig, men vad är egentligen lycka? Finns det ens? Finns vi eller är allt en stor illusion? Vad är en mikroorganism och en känsla, kärlek, en själ eller ett hav? Är det verklighet.

Broder Daniel- Luke SkywalkerBara för att, det är så idag.

Livsfilosofi

Man brukar ibland säga att livet är som en påse! Tomt och innehållslöst, om man inte fyller den med någonting, karameller t.ex.
Livet kan också vara som en karamell, man suger och suger på den tills man suger ut det godaste.
Fast livet kan förstås också vara som en sug, som suger åt sif allt i sin väg, dammtussar, smågrus och golfbollar.
Och så kan livet vara som en golfboll, som en lång serie hårda slag tills man ligger där i ett hål i marken.

Aah, hell no!

Ja, nu är det slut, över. Det känns lika jobbigt denna gången som när sportlovet tog slut, jag har verkligen förlorat all lust på att ens tänka på skolan än mindre faktiskt gå dit. Åh, herregud, jag vill inte alls, inte på hela termine, det är så himla mycket som måste göras. Men det värsta är alla Nationella prov vi har kvar; ett i svenska, fyra i engelska, två i matte och så har jag fyra i tyska som jag måste klara av. Jag kommer totaltorska, speciellt på dem i tyskan. Jag vill bara vara ledig resten av terminen, men mamma sa nej, big surprise? Nej, verkligen inte , men ibland känns det verkligen som att jag kommer gå in i väggen, eller något, jag pallar inte detta tempot mycket längre. Tur att jag får det lättare i trean, det som blir jobbigt är ju PA men det har jag redan börjat tänka på, som tur är.
FANFANFANFANFANFANFANFANFAN!


Back in town

Idag när jag vaknade och gick ner så satt syrran vid köksbordet, det var väldigt trevligt måste jag säga. Hon har varit saknad, speciellt fredag och lördag, då hade jag ingetspeciellt planerat och mamma jobbade och pappa hjälpte en kompis så jag har bara legat på soffan, som jag skrev innan. Dagarna blev helt enkelt väldigt långa.
Så denna dag har mest gått åt till att lyssna på hur roligt syrran hade det i Idre och alla galna saker som hade hänt, men eftersom detta var den dagen vi hade planerat att fira påsk tillsammans så gjorde jag och Micka den oslagbara Crabfish-röran. Det kan inte vara varken jul, påsk eller midsommar utan att vi äter Crabfishröra. det är omöjligt!
Innan vi stod i köket och dividerade om vad man skulle göra först så tog vi en väldigt lång cykeltur och "målade" påskägg. Jag skriver "målade" eftersom vi i själva verket ritade med färgpennor, vi har ingen vattenfärg och färgpennor färgar inte av sig igenom skalet, det blir faktiskt ganska fint, men det tar lite längre tid.

Micka som är proffs på att rita gjorde varsitt ägg till mig, mamma och pappa där hon ritade små roliga avbilder av oss, bl.a. fick pappa en väldigt fin comb-over.
Ikväll har vi tittat på sammanlagt tre filmer tillsammans, det var en väldigt trevlig kväll och dag, jag är glad att hon har kommit hem!

Led Zeppelin- D'yer Mak'er

"aah, it smells like 'up man' in here!"
"what's 'up man?'"
"I don't know, how about you?"

A walk in the Clouds

Det var denna filmen jag skrev om i förra inlägget, den som jag spelat in och letat efter hur länge som helst. Detta är ju en halvbra trailer men filmen är ju bara så bra. Jag hade en period när jag var helt Keanu Reeves-galen och det blev kanske tjugo gånger värre efter att jag sett denna filmen.
De senaste dagarna när jag har sett film så har jag varit så himla känslig, jag grät i fredags till kanske tre filmer, först till Nanny McPhee, som förresten var dubbad och jättedålig (jag avskyr allt som är dubbat, förutom Disney-klassiker) och sen till Björnbröder 2 och slutligen när jag så en tråkig tv-film på Silver, som var skitdålig. Men jag menar jag grät till Nanny McPhee och Björnbröder, det är lite väl dramatiskt...

A Walk in the Clouds

Påskafton and before

Festen i torsdags blev som den blev, jag hade jätteroligt, itvis och var bitvis jävligt arg. Arg för olika saker som jag inte vill nämna, vill inte peka ut någon här. Men efteråt kändes det ändå som att det var en hyfsat lyckad kväll och att de flesta hade roligt, så tack alla.
Vi diskuterade en massa roliga saker och pratade om så sjuka och roliga saker att, jag svär, det var nära att jag kissade på mig så mycket jag skrattade. Vissa av oss hade ju bara gjort så sinnesjuka saker att det knappt var sant.

Fredagen var inte så väldigt festlig, jag degade mest hela dagen och låg på soffan, jag hade verkligen inte ork till något. Idag däremot så har jag inte bara legat på soffan, eller jo på dagen så var det just precis vad jag gjorde, jag hittade en gammal inspelad film som jag har letat efter hur länge som helst. Så that kinda made my day, jag såg på den och en del andra filmer. När klockan blev åtta så begav jag, mamma och pappa oss hem till Krölle och Ingela för att äta en mini-påskmiddag och det var faktiskt riktigt trevligt. Jag var lite anit till att följa med i början, men när vi sen satte oss i soffan och Krölle drog igång musiken, som alltid, så diskuterade vi en massa olika artister och jag kände att jag kunde uppskatta det på ett annat sätt nu när jag fattar vad som sägs. Inte som när jag var liten och det bara var hög musik och AC/DC, Ks favoriter, som spelades så att rutorna skallrade. nej nu var det Vh1 Classics  och jag kände igen en hel del av låtarna och kan ju faktiskt en del om artister och deras liv. Det var en mycket trevligare kväll än jag hade väntat mig. Glad påsk alla!

Should I talk slower?

they look through the window
but they can't see what's out there
maybe they don't want to know
maybe they are too foolish to understand
that their children are beeing raped
raped by the world and the society

________________________________________________

clear up the mess of blood and guts
put away the jig-saw
sort a tumble of bones
clean the floor to erase the trases
don't forget


CCR- Fortunate Son

Okej, jag erkänner att jag är ganska crazy i Creedence Clearwater Revival, men de är ju bara så jävla bra! De är bäst
Läs texten, lite iaf, snälla!


Some folks are born made to wave the flag,
Ooh, theyre red, white and blue.
And when the band plays hail to the chief,
Ooh, they point the cannon at you, lord,

It aint me, it aint me, I aint no senators son, son.
It aint me, it aint me; I aint no fortunate one, no,

Yeah!
Some folks are born silver spoon in hand,
Lord, dont they help themselves, oh.
But when the taxman comes to the door,
Lord, the house looks like a rummage sale, yes,

It aint me, it aint me, I aint no millionaires son, no.
It aint me, it aint me; I aint no fortunate one, no.

Some folks inherit star spangled eyes,
Ooh, they send you down to war, lord,
And when you ask them, how much should we give?
Ooh, they only answer more! more! more! yoh,

It aint me, it aint me, I aint no military son, son.
It aint me, it aint me; I aint no fortunate one, one.

It aint me, it aint me, I aint no fortunate one, no no no,
It aint me, it aint me, I aint no fortunate son, no no no,

Valpar

Var förresten och hälsade på Sita och hennes valpar idag och det var nog det sätaste jag har sett på väldigt länge. Tre små svarta falukorvar som bara var så...ja så..GAH! Fan vad de var söta, jag är kär, men mamma säger fortfarande att nej, vi ska ingen ha. Pappa säger att hon inte ska lägga sig i, men det blir ingen ur denna kullen iaf, gör det blev bara en tik och den skulla farbror ha själv och pappa vill prompt ha en tik. Jag är lycklig, att sitta på ett köksgolv och gulla med tre små bundles of joy det gjorde fan min vecka!

Fest i byn och fest på stan

Imorgon är det fest och igår var det myskväll.
Jag, Kelly, Emelie och Linnea åt på Bröderna M och satt i Klosterparken och drack lite cider och snackade om en del intressanta saker. Det var jättekul och verkligen mysigt att träffa tjejerna igen och vara det gammla "gänget" om än bara för en liten stund. Jag längtar redan tills när vi ska göra det igen.

Idag var jag med mamma i Ystad och handlade det lilla jag tänkt bjuda på imorgon, typ snacks och fattigmans frukost. Men nu är allt fixat och imorgon ska jag städa nästan hela dagen och sen kan de komma, allihopa och så ska det nog fan bli fest! Frågan är bara hur många som faktiskt kommer?


Första dagen på lovet

Idag var första dagen på lovet, jag fick som vanligt nästan inget uträttat. Det mest produktiva var nog när jag bråkade med mamma. Jag skulle ut på en kvällspromenad och frågade i sista sekund om hon skulle med, först tog hon jättelång tid på sig att komma ut, Zack hann bli väldigt otålig, när vi sen började gå klagade hon på allt möjligt, nej gör inte så, Zack får inte göra så. Till slut sa jag till, att nu får du väl ge dig? och efter ett meningsutbyte så vände hon helt sonika och gick hem igen "ja, men då kan du ju få gå själv!" jag blev förbannad och svarade inte. Men så är det ju så med mamma att när jag sen kom hem igen så var det som att inget hade hänt, ibland kan det vara skönt, men ibland är det jobbigt, ibland vill jag ha det där jobbiga sura, bara för att det ska så vara!
Min dag såg ut såhär;
Frukost, promenad, läsning, tv, läsning, tv, middag, träning, promenad, tv och film. Men det är ju så många helg/lovdagar blir. Men imorgon händer det grejer, på kvällen ska jag ut med några tjejkompisar och bara mysa. Egentligen skulle Emma kommit hit på dagen med Gossip Girl-avsnitt och så skulle vi tittat på dem och typ degat och snackat. Men hon skulle till Danmark med sin famlij såjag har hela dagen på mig att, igen, gör inget särskilt!

Fest som aldrig förr

Okej, gårdagens fest var bara...eh...ja den var som den var. Jag sa att jag skulle ha kul som få gånger förr och det hade jag verkligen, hela kvällen och imorse också! Det hände bara så många sjuka saker, vi pratade om allvarliga saker och om mindre seriösa ämnen, som det faktum att tjejer kan hålla sig längre än killar, alltså inte behöver kissa lika pronto som killar. Det var vid detta tillfället som jag creddade mig själv för att jag lyckats hålla mig genom merparten av Tyskland, gödde! Shirley skrattade som, ja, jag vet inte vad det var iaf på golvet i tvättstugan och det lät helt galet. Festen blev en hit och på torsdag blir det en hit till.


Lyssna på detta och KÄNN festen och feel the text, it's great

Don't ask me, what you know is true

Idag är det fest, jag är pepp. Jag är helt säker på att det kommer bli en skitrolig fest, jag ska se till att iallafall jag har jätteroligt. Innan ikväll ska jag hjälpa min kära far med att måla ett staket.
När jag var liten och hjälpte honom med liknande saker så brukade det sluta med att det var mer färg på gräs, kläder, händer och ja, överallt utom på objektet som skulle målas. Jag vet inte hur många gånger jag blev tillsagd att jag inte fick måla fler gånger, men jag tjatade mig till att få en chans till "snälla, det var ju så längesen, jag kan göra det ordentligt den här gången!" men det slutade med lika mycket kladd varje gång. Det är faktiskt inte förrän för bara något år sedan som jag lyckades få tillbaka pappas förtroende när det kommer till att måla, jag kan väl ha varit 13-14 något sånt. Gud, har jag någonsin varit 13-14? Det känns som att jag hoppade direkt från 12 till 16 och 17.
Nu ska jag iaf försöka utan att kladda ner en massa saker, men jag kan ju inget lova.

Bente Bent

En stund efter att mamma kommit hem igen så fick vi besök av Bent som satt och snackade skit i nån timme. Nej, men skämt åsido, han hade med sig sin fyrhjuling och jag och pappa körde några rundor. Herregud vad kul det var, jag har testat innan, men då var jag ganska mycket yngre och vågade inte alls gasa på, nu kom jag upp i en ganska hög hastighet. Det var bara skitkul, ibland förvånas jag över vad jag själv tycker är roligt!

What good does it bring if I ain't got...

Idag åkte syrran till Idre, och det var hur jobbigt som helst. De hade fått en lapp om info när de skulle sammlas och likande, på lappen stod det 19.00 men tydligen så var det underförstått att man skulle vara på plats vid sex, eftersom det alltid hade varit så, i alla år. Verkligen smart...så fem över sex ringer telefonen och en röst undrar "var blir ni av? vi packar in i bussen nu." Micka var redan hur stressad som helst, detta gjorde att hon fick frispel, hon blev stressad och arg och när hon blir uppjagad har hon svårt att lugna ner sig. Jag tyckte så synd om henne, hon försökte slänga i sig lite middag, men hon kunde inte få i sig något, det hela slutade med att hon blev jätteledsen, hon hann inte packa ordentligt och visste inte vad hon hade fått med sig. Det fanns inte heller så mycket vi kunde göra, mamma skulle ju följa med till samlingsplatsen, så hon var skitförbannad, men jag och pappa stod ganska handfallna och försökte bara se till att allt kom med och lugna ner Micka. Jag blev också jätteledsen när hon var så uppjagad och ledsen, det var hur jobbigt som helst att säga hejdå när hon var så frustrerad, men mamma sa att det ordnade sig sen och att hon hade lugnat ner sig innan de åkte iväg. Så nu ska hon vara borta i 8 dagar, jag är avundsjuk!

Playing with header!

Gjorde en ny header, mest i brist på annat att göra. Kommer väl bli trött på den också snart, men dår kan jag ju alltid fixa en ny!

Idag är det lika fint väder som det var igår, jättefint alltså. Ikväll ska jag bara vila upp mig ordentligt och ladda för fest imorgon, jag är fortfarande pepp som in i helvete, det ska verkligen bli jätteroligt! Roligt folk och kul ska det bli, det har jag bestämmt.
Now I leav you with a little earcandy to keep you company;

Sommar, redan?

Innan ikväll var jag ut en promenad med lilla Zack, det var riktigt mysigt. Solen hade precis gått ner så att det var gul precis vid horisonten och så var resten mörkt, månen sken hur klart som helst och allt var så fridfullt, jag mötte inte en enda person eller bil.
Det som var bäst med det hela var att när jag precis kom ut så luktade det sommar, riktigt härlig sommarkväll, sådär vått gräs och uppvärms mark som svalnar. Det var underbart, nu bara måste det här vädret hålla i sig!


Bild på Zack i sommras, en jättemysig dag i tädgården med kattungar och att bara ligga på gräsmattan och inte göra något speciellt. Härligt!As I walk the room, well nothing can stop the Duke

Idag har allting utomhus bara vrålat att våren är här, jag gick ut utan att ta på mig min jacka och jag frös inte ett dugg, eller iaf inte när vi var i solen. Det har varit underbart väder hela dagen och är det fortfarande, men själv har man en massa läxor att göra så jag är på mitt rum med fönstret vidöppet så att jag åtminstone kan känna doften av det sköna vädret.
Egentligen hade jag velat vara ute och fota en massa, eller bara cykla en runda, men jag FÅR inte! Nej, nu måste jag plugga. Men man kan ju alltid lysnna på lite musik under tiden man pluggar och tänka lite på Siesta förra året och de trevliga saker som hände då, Vapnet funkar bra till det!
Håll till godo

Godnatt

Nu har jag precis sett klart på repriserna av Big Brother 2003 som går på tv 400. Det var två völdigt dramatiska avsnitt, skåningen Mattias lämnade huset. Detta är första gången jag någonsin ser BB, jag fick inte se det när det gick på först.  Innan ikväll såg jag fråga Olle och Grey's Anatomy,fråga Olle var roligare än förra veckan, jag tycker att Kalle Schulman är tusen gånger mer underhållande än broderna Alex, Kishti Tomita hadejag kunnat vara utan. Grey's Anatomy slutade sjukt spännande, och jag vill se nästa avsnitt nu!
Imorgon har jag massa pluggande att göra, måste bruka lite allvar...men kommer jag göra det? Eh, nej, förmodligen inte.
Men godnatt på er alla!

Nationella

Det var ju prov idag och det gick väl okej. Jag valde att skriva om uppgiften som gick ut på att reflektera och diskutera hur film påverkar människor och berätta om en film som påverkat mig. Under tiden jag skrev så kändes det bitvis som att jag gjorde ett skitbra jobb, men när jag var klar och läste igenom allt en sista gång innan jag skulle lämna in det så kändes det som att någon kom fram till mig med en stor jäva stämpel och plantade den mitt i pannan med texten: MISSLYCKAD!
Men jag hoppas att det kanske ska räcka till ett VG, jag trodde inte det skulle ta lång tid men jag satt faktiskt i fyra av de fem timmar vi hade till vårt förfogande.
Det jobbigaste var inte att skriva, det var att sitta i aulan och känslan av att vara uttittad, jag är så nojjig när et kommer till sånt, fast ingen tittar på mig så tror jag alltid att någon gör det, men ibland gör folk faktiskt det och idag satt jag på en plats som var ganska synlig. Sen gjorde det inte saken bättre att en kille jag har gått i samma klass med på högstadiet faktiskt satt och stirrade åt mitt håll hela tiden, men eftersom jag inte hade några glasögon så kan jag inte vara säker.

bland rostiga cyklar,
gummidäck och fabriksfasader,
krossat glas och avloppsrören

I hela mitt liv - hela mitt liv,
det känns som jag hör hemma i
g-g-g-gullbergs kaj paradis
och känn dig inte skyldig om du möter mig där

Big Brother, det sjukaste programet?

Detta är ett klipp från Big Brother 2002, Peter är asfull och ställer sig på knä och pissar på heltäckningsmattan, dagen efter minns han inte ett dugg. Så jäkla korkat, men kul...


RSS 2.0