ur den lilla 2

En att älska
Någon som lägger sin hand på din axel
för att den passar där, det är platsen
Någon som säger ord som gör dig lycklig
Någon som alltid förstår
Någon som smeker din kind för att lägga känslan på minnet
Någon som är den du behöver

"girls like boys who like them back"


God Knows

God knows - I ain't sleeping but I want my line
God knows - I ain't happy so I want it bad tonight
Oh brother can you help me out


På BOKREA

Jag har nog varit inne i bokhandeln tre eller fyra gånger denna veckan och kolla på vilka böcker som är på bokrean, men det var inga som skrek efter mig så väldigt starkt. Dock hittade jag idag en bok som jag tyckte verkade bra, Brännmärkt, handlar om 1300-talet och verkade spännande. Jag behöver något nytt att läsa, för tillfället läser jag endast Raija, har inte kommit så långt i serien men det går framåt.  Raija är en serie av Bente Pedersen, en norsk författarinna. Serien innehåller ca 40 böcker och jag är bara på nummer 9, mamma har alla utom ettan.
Nu ska jag läsa och dricka te för att försöka bli lite varm.

grönsakssoppa

Alltså stod vi en halv dag på torget i stan och försökte kränga soppa, det regnade lite från och till, var kallt som tusan och blåste jättemycket. Jag tyckte iaf inte det var så kul... jag ligger i sängen och försöker få upp värmen, men det går inte så bra.
När vi kom till torget imorse så sa p.lisan som delade ut platser till oss att "om Miljö och Hälsa kommer hit så får ni varsin personlig varning" sen dillade hon om prickar hit och dit, jag blev inte så lite irriterad, speciellt på en viss lärare som jag för tillfället inte klarar av. Det var hans uppgift att kolla upp om det var okej att sälja soppa eller inte. Han har bara tabbat sig hela veckan, dåligt, mycket dåligt. Jag FRYSER!

Maggio

jag fick helt plötsligt ett allvarligt sug att länka till Veronica Maggio, tror inte det är någon som har missat hennes nya album "Och vinnaren är". Hoppas inte det, hon är underbar!
17 år

Grattis mamma

Grattis till min mamma som idag är helt färdig med sin utbildning till Undersköterska!
Hon har slitit i ett år och vi är stolta över henne alla tre, hon har jobbat hårt.
Pappa planerar att överraska henne med ett restaurangbesök om ett tag och när vi idag pratade lite om föräldrar relationer så kom jag att tänka på hur gulliga jag tycker mina föräldrar är. Det gulligaste är att de har en egen låt, musik från den första filmen de såg på bio tillsammans.
Unchained Melody med Righteous Brothers.

WOW

Idag har jag bara umgåtts med roliga människor, jag har verkligen haft en jättemysig dag!
Först när vi bakade och fikade (två gånger) hemma hos Rebecka, sen träffade jag Hedvig vid tre och så gick vi och fikade på Book Café. Där träffade vi Freja och Ebba (tror jag) och det var en mycket trevlig fika. Så idag har jag varit fikadrottningen, men fika är kul, te är gott!
Min förkylning har blivit värre, jag hostar som att jag varit rökare i 20 år och det kommer upp massa läskigt slem, det är äckligt! Jag är nog sämst på att kurera mig själv, jag har försökt nu i över två månader men jag lyckas inte alls. För tillfället äter jag mest olika halstabletter och sprayar näsan, men icke!

De två senaste dagarna har jag haft väldigt ånga läsare, måste passa på att heja på de som läser här! Väldigt skoj :)

Twilight

Jag får erkänna att jag för tillfället känner mig lite (väldigt lite) patetisk, jag var och såg Twiligth på bio, ja igen.
Syrran och jag åkte in till T-lilla och satt i VIP-stolarna och göttade oss, den har inte blivit ett dugg sämre och Robert Pattinson är lika snygg som han var första gången. Jag kan knappt vänta tills tvåan kommer på bio så jag kan gå och dregla igen. Jag har läst de tre först böckerna och väntar otåligt på den sista, att man kan bli så besatt, det är lite konstigt. Men jag har ju råkat ut för det förr, så jag kanske inte borde bli förvånad, jag säger bara Isfolket, när jag började läsa dem så tror jag att jag inte var så rolig för min omgivning att umgås med.

He sang a lullaby
He sang it from his heart
That lullaby was mine
When I sleep I call his name
How could an Angel break my heart?


välgörenhet

Så har det börjat, temavecka i vår lilla korridor. Vi ska på torsdag samla in pengar til Läkare Utan Gränser, woho...
Ja, det är ju en bra grej men inte vidare roligt. Så hela veckan ska vi planera och fxa inför insamlingsdagen. I vår grupp har vi bestämt att vi ska sälja soppa, bröd och varm choklad på torget i vår lilla stad. Jag hoppas att det kommer folk, inte för att jag bryr mig om hur mycket pengar vi drar in, men det är inte så kul att stå en dag på ett torg till ingen nytta och ha kokat soppa och bakat bröd och så blir det över, nej tack!
Iaf så har nästan allt ordnat sig nu, vi (jag) har ringt runt till alla instanser och vi ska komma till torget halv nio på torsdag för då ska p-vakten "Nilsson" hjälpa oss koppla alla sladdar.
Orsaken till att jag egentligen inte bryr mig om hur mycket pengar just vi drar in är att Sverige skänker i genomsnitt 183 miljoner till Läkare UtanGränser, varje år. Så om vi drar in någon tusenlapp så slepar det nog inte någon större roll.

som när man var liten

Det är inte så sällan som jag önskar att man kunde vara liten igen. Det var bra tider, man tyckte det mesta var roligt, hade inte så många måsten, det svåraste beslutet var om man skulle dra ut sin lösa tand eller bara fortsätta vicka på den några dagar till. Det är precis som att dagarna var längre då, som att man hann med mycket mer, att man fyllde sin dag med precis det man ville och inget annat. Kanske några enstaka jobbigheter men aldrig något värre än att gå till tandläkaren eller doktorn. Inte alls som nu, när man är på väg in i det som ska vara resten av de år man ska leva, de val man gör nu kan förändra allt. De val man gjorde då var inte lika svåra, vill jag ha en ny docka eller ett gossedjur? Ska jag bråka med mamma om vilka kläder jag ska ha på mig eller inte? Ska jag äta min mat utan att kladda?
Vad vill jag bli när jag blir stor...då ville jag bli läkare, massör eller frissör, jag kommer inte ihåg allt. Nu vill jag bara bli något, någon, helst av allt vill jag bli lycklig, som man var då, när man var liten.


Tillbaka

Ja, nu är jag klar med skidåkandet för denna säsongen. Kom hem igårkväll efter att ha suttit i en bil från klockan 5 på morgonen till klockan halv åtta på kvällen. Lite ont i baken hade jag alltid.
Matrei var mysigt, lägenheten vi bodde i var väldigt underligt inredd, genomskinliga dörrar till toaletterna, en soffa hård som sten och jättekonstiga matrumsstolar. Det var väldigt skönt att komma hem, jag saknade en massa saker här hemma. Skolan var inte en av dem, jag längtar inte ett dugg tills det att klockan ringer i morgonbitti, fy, kan vi inte ha lov en vecka till?

Veckans låt har varit Get down tonight!

Hejsålänge!

Inatt åker jag iväg till Österrike, klockan tre går bilen från Beijersgatan. Vi ska stanna i ungefär en vecka och det blir en massa skidåkning. Så jag kommer inte ha tillgång till någon dator så this is it, for a while. Jag lämnar er för stunden men ett klipp med Tre raske menn. It's funny!


Raggartjaj?

I skrivande stund lyssnar jag på musik, och jag har uptäckt att mitt iTunes är i stort behov av en rensning, vissa låtar vet jag inte ens varför jag har markerade, och ännu viktigare; vad gör Raggarrock med Björn Rosenström i min dator?
 Who's in charge here? Ja inte verkar det vara som att det är mitt medvetandet, för varför skulle jag vilja lyssna på Naken med 250 kg kärlek?
Jag har inte haft datorn i mer än ett och ett halvt år så det måste nästan vara en medveten handling att de låtarna ligger här och skräpar. That scares me! Kanske ligger det en Raggar-Elin under utan som bara väntar på att få bryta fram genom skalet. Jag har t.o.m en samlings skiva som heter Raggarsommar eller något liknande...


ur den lilla

Om allt bara kunde bli så, så som jag vill att det ska vara.
Kan det bli så nu? Inte efteråt... When I was just a little girl...
Var jag någonsin det? Såg jag det som skulle komma
eller var allt bara som det är nu, fast i mindre format?
Önskade jag när jag var fem att jag idag skulle vara
där jag är nu? Jag tror knappast det...

Hade det blivit bättre? Hade det blivit bättre om det
funnits någon där? Ja, han, honom som alla pratar om.
Honom som alla drömmer om, eller nej, honom vill
jag inte ha. Jag skulle då hellre vilja ha någon som ingen
drömmer om. Vill jag det jag tror jag vill?
Är jag bara rörig?

SNÖ!

Ja, så är det nu, i februari, precis innan jag ska åka utomlands, då, ja då kan det komma snö som ligger kvar längre än en halv dag.
Jag älskar snö, det är det mysigaste vädret, eller kanske nederbörden är bättre, jag vet inte, underbart är det iaf! När det yr runt en och fastnar i håret, fast det är jobbigt så är det underbart. Synd bara att det itne är som det var innan, eller sist adet var så var för två år sedan när det kom så mycket snö att ja inte ens kom upp till busshållplatsen på nästan en hel vecka. Så tycker jag det ska vara MINST en vecka varje vinter. Men nej, inte här i Skåne! Här kommer det ofta bara fjuttmängder... jag hoppas det kommer mer innan vintern är slut, och efter jag kommit hem från skidresan till Österrike.

I was standing, you were there...our worlds collided

 
INXS- Never tear us apart, blir aldrig tråkig i min öron. En sak jag dock stör mig på är att jag inte kan hitta musikvideon på YouTube utan måste se massa hemgjorda klipp för att få den versionen jag vill ha... men här är den iaf, med "fel" video. Men fortfarande lika bra!

And here he is!

Ja, här är han, Per-Olof Stjärnered

2008-08-01 - AUTISTERNA från Cirkus Zig Zag / Storsjöyran

Autisterna, återigen

Helgen har varit stressig, fast jag inte gjort något. Men så är det alltid för mig, jag känner konstant stress när jag vet vad jag egentligen borde göra, eller vad jag kommer behöva göra dagen/veckan därpå. Det är så jag hanterar min stress, jag kopplar bort den, eller kopplar bort den halvt iaf, struntar i den för stunden för att två timmar senare tänka på den och känna hur pulsen börjar dunka och jag mår lite, lite illa. Eller som nu när jag skriver om det och mår mer än lite,lite illa. Usch, nej inte mer stress nu, jag tar itu med allt imorgon.

Som sagt, helgen har inte varit väldigt händelserik, mer än att jag sovit länge, läst mycket och inte varit speciellt produktiv på något sätt. En skön helg, bortsett från stressen då. Jaghar börjat lyssna mycket på Autisterna, igen, and I like it! Deras texter är aldrig fel och passar bra till mycket, det mesta.

 
Deras underbara låt Johanna som är fest för mig, nu och alltid.
PO is the man!

DisneymaniJag kan inte sluta leta upp en massa olika disneylåtar på Youtube och lyssna, jag lyssnar på det hela tiden. Behöver jag hjälp? Nejdå, det tror jag inte. Klippet är frå Ringaren i Notre Dame - God help the outcasts, på svenska dock.

Inte meningen

igår skrev jag ju att jag skulle strunta i att följa med på studiebesöket med skolan, men senare på kvällen fick jag väldiga skuldkänslor och bestämde mig för att åka iaf. Men tydligen så tänkte jag itne på det när jag ställde klockan så jag vaknade inte förrän efter att tåget gått.
Men jag och mamma gick ut och gick en långlångpromenad istället, pappa vaknade precis och skällde lite på mig för att jag är så glömsk. Det är ju inte precis så att jag missar något viktigt, bara ett besök på Röda Korset i Malmö och på Sydsvenskan. Jag kan itne säga att jag lider något fruktansvärt när jag ligger här i sängen och ska snart sätta igång att läsa mer i andra Twilight-boken.


Fulheten

Divinyls - I Touch Myself

Här kommer den, den är värd att lyssna på, eller?


När jag hör din röst

Tydligen så trodde jag i lördags att jag helt plötsligt inte skulle vara sjuk mer, men neeej, varför? Jag är fortfarande förkyld och har hosta som aldrig förr, men jippie, mamma har handlat nässpray. Jag kan gå i skolan, så det är itne jättefarligt.
En sak som jag har upptäckt, som min vän Cassandra också har upptäckt, tydligen, är att man skolkar bara mer och mer, when will it end? Idag skolkade jag mer eller mindre ifrån två lektioner, och imorgon ska vi på studiebesök men jag känner inte för att dra runt i Malmö från klockan åtta på kvisten till halv fem på kvällen. Så jag planerar en senare väckning än den som borde vara.
När jag kom hem idag så la jag mig i sängen åt en halvliter glass, Half Baked, och sa hej då till glassätande för en tid framöver. Sen för att jag inte är smart nog att läsa i Njals saga så läste jag halva När jag hör din röst, den är bra, mer än det men det är svårt att förklara hur bra, den som har läst vet. Nu kan jag endast fylla mitt huvud med tankar om boken, och speciellt då huvudpersonerna och en väldigt jobbig låt. Jag tror det är Craig David, den där han sjunger om alla daganra typ 7 days eller något sånt, den blandat med "when I love you baby I touch myself...nananana"


RSS 2.0