HÄJDÅ!

Om kanske 18 timmar sitter jag i en bil påväg till Gedser i Danmark, på lördag kommer jag sitta vid en pool/ vid en fet strand och glassa. Italien kommer vara skönt och jag kommer inte hem förrän den 3 augusti.
Så bloggen kommer förmodligen vara död i några veckor nu, i apologize for that.

Dagens tips!

Själv ger jag mig tipset att sova, eftersom min kropp tycks vara slutkörd, jag har verkligen ingen energi. Men så till de verkliga tipsen;
Blogg- väljer att tipsa om Paulinas blogg som jag har följt ett bra tag
Låt- då blir det den väldigt svängiga låten Little green bag med George Baker selection
Film- en regning dag, du har ingen ork att läsa en bok, vad passar då bättre än 300 minuter svensk film? Fanny & Alexander är given en tråkig dag
Community- Är du galen i Margit Sandemos böcker om Isfolket eller vill bara snacka skit/eller diskutera med galna, roliga och trevliga personer från hela Sverige? Ja, då är Det Här något för dig!
Specialare- för mig som är extremt blödig är detta bara så fint, tårögd när Christian hoppar upp och kramas
Semesterort-  Så många fantastiska resmål, men det jag längtar mest til just nu är det här! Bibione, Lido del Sole i Italien- framme på lördag!

Packar packar!

Nu håller vi på för fulla muggar här hemma med att tvätta och packa i stora väskor. Min teori är att det kommer bli stort bråk förr eller senare, pappa är inställd på att vi inte får ha med oss alls mycket saker, och hans gräns är varsin bag med kläder, helst mindre. Lägg fram det ni vill ha med er så tar jag bort hälften sen.
Tror vi kommer ha ett antal större diskutioner om just mängd packning. Bara när jag lade fram deböcker jag ville ha med mig blev det en ganska mastig hög. Men man får väl försöka kompromissa?
Måste fortsätta packa, på torsdag åker vi!

Present

Igår var en jäkligt stressig dag jag och Micka tittade på kanske fem avsnitt av BB och på kvällen hjälpte jag till på en fest.  Servera, eller typ diska och plocka fram och undan. Lite extra klirr i fickan skadar aldrig, så det var jag glad över.
Emmylie har gett mig en jättefin present som jag vill dela med alla, så här kommer det underbara klippet;

Nöjd,nöjd, nöjd!

Den galna världen av HTML-koder och allt som hör bloggdesign till har varit så främmande för mig. Jag har inte vågat traska i det träsket. Men jag har länge stört mig på att det inte är brett nog, att det är liiite för litet för vissa saker, som storlekar på bilder och andra saker.
Så är klockan nu småtimme och jag tänkte att jag kunde ta och lära mig hur man ordnar detta problem. Visst, det tog ett tag men nu har jag lyckats och det är verkligen skönt att känna sig så nöjd med något man lyckats med!
Grattis till mig I did something right!

Jordgubbar och kaffe

Som jag trodde så blev det inte så mycket gjort idag, jag har läst och ätit jordgubbar som jag varit och plockat i vårt lilla jordgubbsland. Vänner kom hit och det dracks kaffe och pratades om en massa skit.
Bäst var nog jordgubbarna, detta är det fösta året det kommit så många och ovanpå detta mysiga så har de väldiga körsbärsträden börjat bli mogna att plockas. Så nu är våran trädgård småfåglarnas paradis, ett par hundra kilo körsbär är en välfylld buffé!


Kvällsbad


Jag och syrran har badat på kvällen ett par gånger i sommar och det är något speciellt med det hela, kanske ljuset.

Skupallet!

Vandringen igår blev inte av förrän sent på eftermiddagen och det var verkligen inte någon lätt vandring skavsårspromenaden är vad vi kan kalla den. Borrie hade inget vackert att erbjuda, kyrkan var kanske det enda med lite stil. Idag ska jag absolut inte göra mycket, jag måste försöka läka mina sår.


MGMT- Time to pretend

Vandring

idag ska jag och syrran ut på mini-vandring. Vi ska gå till en närliggande by, kameran åker med så jag ska knäppa några bilder. Vi hörs senare idag

Big Brother på Tv400

För tillfället spenderas dagarna som inte bjuder på fint väder med att kolla igenom alla avsnitt av Big Brother som finns på Tv4 Anytime. Jag vet, jag är ganska nördig. Det har ju redan gått och är inte något spännande, men jag har aldrig sett en BB säsong innan och när jag i våras upptäckte att det gick repriser på tv400 blev jag ju fastlimmad.
Tv4 Anytime vart välkommet, då kan man ju slösa bort flera timmar på att soffa och titta på folk som gör bort sig, fjantar sig och är allmänt korkade i TV.
En sak som är roligt är att se hur många jag som aldrig sett det innan känner igen, vem som blivit kändis efter och hållit sig kvar. Som Kitty Jutbring från -02, sen fick vi ju Marie Picasso från samma säsong också, men jag tycker inte riktigt det räknas eftersom hon inte varit in the Limelight hela tiden efter programmet. Från säsongen -03 dyker Linda Rosing upp.

Men varför tycker vi egentligen att det är så kul och underhållande att titta på de här såporna?

Livslista

Jag önskar att jag var duktig nog att skriva en bok. Inget fancy men jag har så många idéer som jag skulle vilja ha inbundna. INte heller som någon annan skulle behöva läsa men jag vill verkligen skriva en bok, det är väl en av de grejer som folk brukar nämna i listor när man ska räkna upp saker man vill göra innan man dör. Likaså ta tjänstledigt ett helt år och bara resa, hitta sig själv i Indien, eller? Det brukar vara liknande saker, något djupt och meningsfullt så att hela livet inte känns så bortkastat. Och för tillfället ligger att skriva en bok högt på min lista.

Vad står det på era listor?

Thunderstorm

Idag vart det inget fint väder, men eftersom jag fortfarande är illröd på ryggen så gjorde det inte så mycket. Jag tänkte spendera dagen med att utforska tv4 Anytime och titta på alla deras lagrade avsnitt av Big Brother. Lagom roligt tänkte jag men så började det åska och sedan ett ganska stort antal elektriska prylar gått sönder vid åskväder så stängs allt av och alla sladdar åker ur, så inget BB. Men vi spelade kort och jag läste mer i Grottbjörnens Folk, har bara några sidor kvar nu!

Kvällen spenderades hemma hos kusinerna, Izzy fyllde 16, eller hon gör det idag och det bjöds på god mat!

Så grattis Izzy till dina 16 år!


Fried my back!

Ohja! Idag vart det stranden och det med tyngd, om man kan vara på stranden på ett tungt sätt så var det sannerligen det som inträffade idag. Vi såg ett strandragg mellan en äldre medelålders herre och en kanske 30 årig kvinna, trampade på läskiga saker när vi badade, bevittnade en svensk man i sina bästa år med kanonkula till mage och fläckiga speedos som klädnad men inget av detta trufar att vi nu är stekta och det med besked! Jag är som en skållad, ehm ja någonting, det svider och är inte roligt. Men this is swim-suit-season in a nötskal för mig.

BTW, är det fler än jag som tycker det är svårt att sola sidorna, att bli färgad på sidan av kroppen är för fasen ett av livets svårare quests. Det måste jag undersöka hur man gör bäst!

Jag har snöat in mig lite på Tramsgänget och detta är en klockren låt av just dem, listen I tell you!

Grottbjörnens Folk

Idag blev det inte så mycket gjort, jag sprang inte så mycket, det blev mest en massa svettande. Det har varit sjukligt varmt idag och jag önskade mer än en gång att jag kunde ligga på stranden, det brukar blåsa lite mer där. Men det kan vi förhppningsvis göra imorgon.
UNder tiden jag låg och stektes långsamt läste jag en hel del i boken Grottbjörnens folk (spoiler i länken) som jag tycker är väldigt bra. Semestern i Italien kommer bjuda på extremt mycket läsning och det är en av de väldgit många saker som är bra med semester, att man har tid att läsa!


Tramsgänget- Dunkadunkalåt

Tramsgänget har gjort en parodilåt på alla sommarplågor som vi dras med år efter år. Inte för att denna låten är bra den heller men den säger kanske lite mer än Bag in box, Alla som inte dansar och typ Rosa helicopter? Eller nej det gör den inte men, en sommarplåga tror jag att den blir.


Och jag vet att jag skrev att jag skulle springa ut, men så går det när man fastnar framför datorn, jag kommer inte loss!

Taken pause

Ja, det har ju varit en liten minipaus här. Jag har varit runt på marknad och målat staket och då finns det inte så mycket tid till att sitta vid en dator. Jag är för tillfället sämst i sverige på att blogga, men är det sommar så är det.
Idag är det 27 grader varmt och jag planerar att spendera heeeela dagen utomhus och olja ett trägolv och ligga och svettas i solen, en jättebra idé. Stranden hade varit en ännu bättre plan men vattnet ser ut som fucking gyttja, det är algblommning på gång, bruna alger är so far det snuskigaste vi har haft down here. Så det blir nog ingen strand på några dagar men om två veckor är jag på väg till Italien, where I will vistas i två förhoppningsvis underbara veckor.

Men nu ska jag springa och äta knäckemackor och sen springa ut på gården, spring mer!

RSS 2.0