Vara utvilad

Tills imorgon planerar jag att ha fått en god natts sömn och vara totalt utvilad. Så därför är det snart dags att krypa ner i sängen och somna direkt. Jag orkar inte alls ligga vaken hela natten.

Midnight sun är boken Twilight ur Edwards synvinkel, istället för Bellas, jag läste en snutt på Mikas blogg och jag bara måste läsa den boken. Jag vill, jag vill, jag vill!
Men nu ska jag inte tänka mer på det, nu måste jag faktiskt sova, inte sligga, inte vara vaken!
Godnatt!

whot?

Följ min blogg med bloglovin

MGMT- Kids


Just nu behöver jag en liten pick-me-up och denna låten does the trick!

Jävla nationella prov!

Idag har varit den jobbigaste dagen på länge. Det började halv fem i morse när jag vaknar av extrema smärtor, it's that time of the month, innan jag fattade vad som hände så ville jag bara dö, det var plågsamt. Sen masade jag mig upp ur sängen efter att ha sovit i några timmar till. Jag cyklade till skolan och svor över att det blåste motvind exakt hela vägen, jag var jättesvettig när jag väl kom till skolan, tur att jag hade tagit med mig ett ombyte. Sen har jag haft ont hela dagen, det är den värsta mensvärken jag någonsin haft. Jag har gått runt och oroat mig för hur det ska bli imorgon om det inte går över. Jag ska nämligen skriva nationellt prov i Svenska B imorgon, sitta i aulan i 5 timmar.
Just nu ligger jag och läser texthäftet med en vetepåse på magen.
Att provet vara i fem timmar gör inte saken bättre, jag har precis gjort enorma mängder kycklingsallad att ha med mig. Jag är så fruktansvärt nervös, jag vill inte!

Where have you gone Joe?

OKej, en dag i skolan när man bara sovit 2 timmar är intressant. Jag var helt speedad när jag kom till skolan, jag kände att allt var pepp. Men det kan ha en del att göra med att jag är så fruktansvärt sugen på fest, typ nu! Tur att det är fest på lördag, annars tror jag att jag skulle krypa ur skinnet.
På studiepasset (pluggtid, typ) idag var det konsert i en av dramasalarna, det var våra ettor som hade 90-tals tema, Robert, Erik och Hanna E var bäst, de spelade ju Luke Skywalker, hallå! Sen kunde jag förstås inte sluta nynna på den. Innan det hade jag gått och nynnat på Tom Jones Hide and Seek (finns länk i tidigare inlägg), jag drog med mig Cia och så gick vi och sjöng det lite hela dagen. "When I discover your hide, I feel a little better inside..."
En "rolig" sak är att jag blev ordförande i vårt arbetslags elevråd idag, men jag slipper gå på stora möten, det gör en snäll tjej i ettan som heter Louise. Jag blev tvungen att kalla till akutmöte imorgon, det kändes som att man var tillbaka på högstadiet, när jag var involverad djupt i elevrådet. Ja, jag är sämst på att säga nej.

you don't own me

Sömn? Nej!

Okej, klockan är jävligt mycket och jag kan inte sova, jag bara tänker på en massa skit och har ont i magen, jag måste gå upp om ungefär 4 timmar, men det ger mig plenty of time att sova...eller?

Nu ska jag lyssna lite mer på Nationalteatern och sen ska jag vara vaken eftersom det inte finns en gnutta trötthet i min kropp, hej hopp!

ur den lilla, igen

Jag har aldrig släppt din hand
Men jag öppnade den en gång,
den gången du tappade en viktig sak
jag öppnade den så att du kunde
plocka upp det igen
När vi fattade varandras händer,
när vi stängde dem så var greppet
inte längre lika hårt
Men så gick vi vidare tillsammans
och allt eftersom tiden gick
och stormen rev förbi,
desto hårdare höll vi fast i varandra
Nu är greppet hårdare än någonsin.
jag älskar dig
Kanske öppnar någon av oss sin hand
i framtiden, men vi ska aldrig släppa taget

Man kan hålla varandra i handen på mer än ett sätt...

PA- ja, redan!

Ja, så är det jag har redan börjat t'nka på vad jag ska göra som Projektarbete, och jag har kommit fram till att en kokbok kommer bli gutti gutti weija för mig. Ikväll pratade jag med mamma om det och hon gav mig en massa bra idéer på hur jag kan utveckla det och jag kände bara hur jag jublade inombords, detta kommer bli den mest score saken jag någonsin gjort. Jag vill inte säga för mycket innan jag tänkt igenom det helt, men jag har en massa bra idéer nu, det kommer inte bli en vanlig tråkig kokbok, det kommer bli epic greatness, phett!

Allt mellan himmel och pannkaka?


Weekend

Helgen har varit som den var, det hände inte så mycket. Men det var skönt iaf, jag och Micka hann bara vara med varandra och snacka om allt och inget, vi la ett pussel på 1000 bitar och har börjat på ett till.
Idag hade jag planerat in i min hårddisk att jag skulle tillbringa dagen med att snacka skit med Cassandra, men nej,istället blev jag tvungen att åka och fira Freddes födelsedag. Fredrik är min kusin och jag tycker inte på något sätt illa om honom, men att fira födelsedagar är inte a big hit, det blir alltid mer eller mindre tråkigt, speciellt eftersom att flera av de andra som kommer dit är mer eller mindre störda. Vi åkte hem ganska tidigt, det var jäkligt bra, eftersom jag hade migrän och inte mådda alls bra, jag kunde bara sitta och tänka på när jag skule spy.
Helgen är over men om en vecka är det påsklov, uhu uhu, yeeees! Jag ska bara vara med roliga personer och försöka att inte tänka på hur mycket jag kommer sakna syrran som ska till Idre och åka skidor, jag är så jävla avundsjuk!

Vings reklamfilmer

Jag vet att detta är Tom Jones, men det är denna låten som är med i Vings reklamfilmer för tillfället och jag blir bara så sugen på sommar när jag hör den. Tom Jones- Hide and Seek. When I discover your hide, I feel a little better inside....

"Önskar Ni en påse?"

Nästan varje gång jag är på vårt lokala Bokia står samma kille i kassan, varje gång tycker jag han är lika konstig. Det låter ju helt sjkut men hade jag inte vetat bättre skulle jag säga att han stöter på mig. Han ska alltid skämta om pinsamt tråkiga saker, som idag när jag skulle betala så sa han "Jag ser att du har ett presentkort?" jag;"Ja, eller det är ett tillgodokvitto"(jag tänkte att eftersom han frågade så var det kanske skillnad) han;"Jaja, haha, ojojoj" jag stog som ett frågetecken och undrade om detta var ett försök att skämta eller om det bara var en knäpp kommentar.  Hur som helst så gav jag honom tillgodokvittot och plockade fram extra pengar eftersom det fattades lite, köpet avslutades efter att han stått och ränkat på hur mycket det faktiskt var som fattades. Efter att vi var klara och jag stod och plockade med pengar och kvitton så frågade han mig; "Önskar Ni en påse?" jag tittade upp och jag måste ha sett ut som en fågelholk "Eh...nejnej, jag tar det såhär" han; "Ja, okej det är alltid bra att spara på miljön" jag; "Haha, jo visst är det det" han; "Tack så mycket, ha nu en trevlig helg!" jag;"Detsamma, hejdå!"
Jag kanske bara år paranoid, men vem i helvete Niar en 17-åring? Okej, han kan ju inte veta att jag är sjutton, men jag ser i varje fall inte ut att vara i hans ålder eller äldre. Jag vart lite chockad, och om han hade nöjt sig med att säga "trevlig helg!" så hade jag nog inte ens tänkt på att han sa det men "Ha nu en trevlig helg!" det är jättestor skillnad, för mig iaf.
Jag börjar bli gammal och misstänktsam, inte hälsosamt!
Jag köpte två böcker, En shopaholics bekännelser och Så länge vi båda andas (måste ju ha den på svenska också)
Det lilla jag hunnit läsa i En Shopaholics bekännelser är jätteroligt, det är verkligen en bra bok, än så länge.


Shoping i "stan"

Efter skoldagen, som slutade vid halv tolv tog jag en tur i stadens centrum, hade presentkort på H&M som jag itne vissta hur mycket det var på, så jag tänkte kolla upp det och se om det fanns något kul att köpa. Jag gick runt lite och letade efter kjolar men hittade istället en jättesöt klänning! När jag sen gick vidare hittade jag två till i samma modell men med annat mönster. När jag provade dem stod jag och velade lite vilken jag skulle köpa, men kom fram till att eftersom presentkortet var på 650 kr så kunde jag köpa dem alla. Jag funkar nämligen så, om något passar och jag gillar det så kan jag lika bra köpa två, och nu såg de ju inte likadana ut. Så nu har jag tre nya fina somriga klänningar. Det fanns en till med ett annat mönster som jag faktiskt är sugen på att köpa, jag har pengar kvar på kortet till det. En annan bonus var att eftersom jag handlade för över 400 kr så fick jag hundra kronor att handla för! Tummen upp på det, Elin har en bra dag!

Tre klänningar från H&M á 149 kr styck.

In the summertime- Mungo JerryFör att det borde vara sommar, snart!

tatuera?

Idag cyklade jag till skolan, tog vägen genom skogen med kameran i släptåg i hopp om att jag skulle lyckas knäppa några bra bilder, men nej dessvärre blev det inte riktigt så. Men jag lyckades missa mitt mentorsmöte vid 9, så något gott kom ut av turen.
I skolan kan jag väl inte säga att jag var så aktiv, jag, Cia, Cissi och senare Cassandra satt mest och snackade om lite allt möjligt. Tatueringar var en av de sakerna som kom på tapeten, Cassandra och Cissi har redan varsin, jag är väldigt sugen på att göra en, helst vill jag göra den själv. Men pappa lyckades övertala mig att det inte är så smart, nästan. Ett plus är att när jag började fråga pappa om tatueringar och om han tyckte det var okej att jag tatuerade mig så sa han bara "Ja, visst får du det. Jag tycker du är gammal nog att ta det beslutet, men gör det inte själv, gå och få det gjort ordentligt!". Jag är fortfarande sugen på att göra den första själv, men jag ska helt klart överväga saken.
Om jag skulle göra en tatuering nu skulle det nog bli någon textrad, kanske syrrans namn, eller en låtrad. Syrrans namn är "Hedvig Mikaela Karla" om det skulle vara en textrad så vet jag inte vilken det skulle vara, än. Jag är sugen!


Jag blir bara mer och mer pepp inför Siesta! för varje dag som går. Kan det inte vara maj nu?


sjukt lång lista

hakar på så många andra som har gjort den, jag vet att den är snuskigt lång men jag har tråkigt och tänkte att detta kanske kunde tråka ut någon mer

Lovar du att vara ärlig?
Okej, visst
Du heter:
Elin
Smeknamn:
Stahaijna och Jonas numera, men annars inget
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Jag har ingen sörj-låt
Beroende av:
Min dator?
Vad tror folk om dig?:
Jag har ingen aning, att jag är trevlig hör jag ganska ofta, ordentlig brukar lärare tro.
Stämmer det?:
Trevlig hoppas jag stämmer, ordentlig är väl lite sisådär
Vad får du oftast komplimanger för?:
Mina gröna ögon
Vad säger du för att imponera på någon?:
Imponera? vad är det? nej, men allvarligt så försöker jag nog inte impa på folk, ofta
Hur imponerar man på dig?:
Oj, det var ännu svårare, jag tänker itne så ofta på om jag blir impad, men om folk står för sina åsikter och personer som kan se saker ur andras synvinkel och inte är så trångsynta. Det, bland mycket annat, tycker jag är bra egenskaper.
Brukar du skratta för dig själv?:
Ja, inte extremt ofta, men det händer
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
"kan vi täffas snart cå du kan hjälpa mig med det? puss" (jag ska hjälpa en kompis beställa biljett till Siesta!)
Var bor du?:
I södra(ste) Skåne
Trivs du där?:
För tillfället trivs jag helt okej, vill inte tänka så mycket på det när jag liksom pluggar här och inte ska ens tänka på att komma bort om typ mer än ett år.
Äger du några converse:
Ja, jag tror att jag fortfarnade har dem kvar, dvs om pappa inte hunnit slänga dem, de var itne i så fint skick, ett par mossgröna och ett par turkosblå
Sprit, cider, vin eller öl:
Cider är fasligt gott, häller man vin i det smakar det toppen!
Brukar du bli för full:
Sällan
Vad har du för mobil operatör:
Telenor
Är du allergisk mot något:
Marsvin, mango och mögel
Har du haft sex idag:
haha, nej
Hur svarar du i mobilen
" Hej, det är Elin!" eller bara "Hallå"
Vem ringde du senast?:
Min lillasyster, Mikaela
Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
Det var pappas tandläkare som ringde och undrade vart pappa blev av
Antal timmar sömn inatt:
6-7
Sov du ensam:
Japp
Brukar du komma i tid:
För det mesta
När mår du bra:
När jag är med personer jag trivs med och när jag lyckas koppla bort skolstressen
När blev du fotad senast:
I helgen, pappa tyckte det var kul att fota mig när vi åt frukost
Hur känner du dig nu:
Trött och dåsig, ont i magen och huvudet
Vanligaste färg på dina kläder:
Svart, utan tvekan
Vad tycker du om fötter:
Don't like touchin' others men mina egna är fine, måste smörja med jämna mellanrum, har en hudsjukdom
Vad saknar du:
Festival, sommar, strand, att kunna koppla av utan att behva tänka på vad som måste göras
Hade du en bra kväll igår:
Ja, det var skönt att simma!
Favorit dryck på morgonen:
Oboy, fast jag aldirg dricker det, annars är det nog kolsyrat vatten eller juice
Rakar du benen:
Väldigt sällan, om jag underhåller hårväxten på benen så är det Veet som gäller
När brukar du oftast gå och lägga dig:
Skoldagar=22-23 Annars=efter 24
Är du blyg?:
Det beror helt på vilken situation jag befinner mig i, men jag kan vara väldigt blyg, ja
Sysslar du med någon idrott:
Nej, jag är inte atletisk av mig
Vill du hellre ha mail än brev:
Jag bryr mig itne så mycket, men det är alltid roligt att få ett gammalt hederligt brev på posten!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Kanske i en Tutti-Frutti värld...
Har du spytt offentligt:
Nej, inte efter det att jag fyllde 6
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:
UNdersöka allt!
Är du nöjd med ditt liv:
Hyfsat nöjd
Är du bortskämd:
Nej, inte speciellt
Vad gör du i morgon:
Går i skolan!
Vad är det värsta du vet?: 
jag har verkligen ingen aning 
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?:
Nästan ingenting, för tillfället, sparar till Siesta
Vilken kändis tycker du är en bra förebild?:
Jag kan inte komma på någon
Vad längtar du till?:
Lov, och festival!
Har du bra vänner och äkta vänskap?:
Ja :)
Vad använder du för shampoo?:
Bytar med jämna mellanrum, det är bäst för håret, för tillfället är det Vo5
Vad är det finaste du fått?:
Alla saker jag har fått är jättefina, kan inte välja
En speciell dag du minns:
en dag förra sommaren när vi var på semster i Italien och vi var på en glassbar och åt glass och bara satt och pratade, underbart!
Hur gammal är du:
17 år och 3 månader
Tycker du om någon just nu:
ingen kille, if that's the question.
Du samlar på:
Inget
Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Ringer nog ingen, pratar med syrran, eller någon annan som finns i min närhet
Gillar du golf:
Har aldrig testat, men jag tror inte det, minigolf kan ju vara roligt
Vilken tid gick du upp idag:
Kvart i sju
Har du sovit i din egna säng inatt:
Ja
Har du strumpor på dig nu:
Nej
Är det okej att gråta:
Självklart
När grät du senast:
kommer inte ihåg, men det var nog itne så längesedan.
Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Resa och flytta hemifrån
Bär du glasögon eller linser:
Glasögon, vid behov
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder:
Inte alls
När går du upp ur sängen en helgmorgon:
Det är alltid olika, beror på vad jag har gjort dagen innan
Har du piercing:
Bara i öronen
Vill du gifta dig:
Det vet jag inte
Vill du ha barn:
Gärna
Solar du ofta:
På sommaren gör jag nog några vändor, men inga mängder
Är du bra på att laga mat:
Ja
Är du flygrädd:
Ja, lite
Hur vig är du:
INte så väldigt, men mer än man kanske skulle tro
Är du musikalisk?:
Nej, tyvärr
Vad dricker du helst när du är törstig:
Vad som helst
Vilken är din favoritglass:
Alla sorter, jag är en glassälskare av rang!
Tror du på ett liv efter döden:
Kanske inte liv, men jag hoppas det finns något annars är det ju inte mycket att hänga i julgranen
Tycker du om sushi:
Inte speciellt
Vad äter du helst när du ser på film:
Glass, och godis, chips o dippa eller crunchy cheese-nånting
Bor dina föräldrar tillsammans:
Ja
Har du tandläkarskräck:
Hade inte innan, men efter en liten lagning som tydligen inte behövde bedövning så drar jag mig för att gå dit
Är du morgon- eller kvällsmänniska:
Kvällsmänniska, definitivt
Vilken ögonfärg har du:
Grön
Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Ja, det har jag
Biter du på naglarna:
Inte längre
Röker du:
I onyktert tillstånd, ja
Hur ofta tränar/motionerar du:
inte ofta, men jag försöker jobba på det
Senaste låt du hörde:
Let me sign-Robert Pattinson

Är som du och jag...

Igår var jag sådär duktig igen, jag åkte till badhuset och simmade, drog med mig syrran också. Hon var ganska på i början men hon tycker inte att simning är en trevlig träningsform. Det var packat i bassängen och en massa idioter som inte fattade vilket håll man skulle simma på och det föll dem inte in att det kanske blev lättare att simma om man inte var tvungen att simma brevid varandra med två meters mellanrum? Så att man inte behövde få förbannade blickar från de andra som simmade på samma bana...men nej, varför skulle man vilja underlätta för någon?
Hursomhelst så var det skönt att simma igårkväll, de släckte i taket och spelade mysig musik, det blev jätteskön stämning i hela simhallen. Dessvärre så sträckte jag den ena ljumsken och efter det så gick det itne så brfa för mig, jag kunde verkligen inte ta i med det benet så jag simmade mest runt lite fjuttandes i bassängen, och kände bara hur värdelöst det var att ens försöka. Efter ett tag i vattnet gick jag och syrran och duschade och tänkte att vi skulle basta en liten stund och sen ta det lugnt, men när vi hade bastat och jag var på väg tillbaka till våran hytt kommer badvakten emot mig och hon ser lite stressad ut "eeh, du vet att ni ska vara ute om fem minuter?" jag ser ut som ett frågetecken och säger lite fåraktigt att nej, det visste jag inte. Jag vänder på klacken för att säga till syrran som står kvar i duschen, badvakten säger att det kan hon göra, när syrran sen kommer till duschen och jag frågade hene vad hon hade sagt fick jag veta att badisen hade sagt samma sak till henne som till mig, men syrran hade svarat helt lugnt  att "ja, jag vet". Badvakten måste ha trott att vi var helt skruvade, iaf syrran. 
Vi slängde på oss kläder i all hast och sprang ner för trappan och var bara en minut sena ut från hallen, det var ganska snabbt fixat, tyckte jag själv. Orsaken att vi blev så sena var att jag trodde att det var bassängen som stängde 21.30, inte hela badhuset.  

+-+


Övningsköra

I helgen var jag faktiskt ganska upptagen, lördagen var bara ett långt race med olika saker. Besök från moster och morbror, hela deras nedanvåning är föstörd av en vattenläcka, efter det övningskörde jag och pappa för första gången, på riktigt då. På kvällen firades en av de många kusinernas födelsedag, det är inte varje dag en kusin fyller 7 år!

Men så, övningskörningen, det gick ju som det gick. Jag klarade mig bra alldeles i början, men sen fick jag tine rätt med kopplingen och gasen, det blev för mycket gas, och för lite, ett problem var att jag inte släppte kopplingen rätt, det var helt enkelt väldigt mycket att tänka på! När jag sedan frågade min käre far hur jag faktiskt skulle göra, om jag skulle släppa handbromsen först, eller lägga in växeln? Ja så, då blev han irriterad, inte på mig men på att han inte kunde förklara vad jag faktiskt skule göra, han visste inte hur han själv gör, allt går per automatik. Men det hjälpte inte mig. Hursomhelst så körde jag ungefär tjugo varv runt på en grusplan i byn och sedan gav jag mig ut i "trafiken", översättning, jag körde från grusplanen hem, vilket var en liten väg i ett villakvarter och en grusväg, men på den lilla biten lyckades jag iaf misslyckas med flera saker. Det svåraste var när jag hade kört in på gården och pappa bad mig backa lite, det blev katastrof, jag förlorade koordinationskänslan totalt! det var nästan pinsamt. Just nu känns körkortet inte bara mil bort det känns som att det är på månen och att jag aldrig kommer kunna köra upp!

2 dagar och 20 timmar

Så längesen är det jag postade sist, helgen är verkligen inte tid för datorn i min tidsplan. Ganska konstigt, eftersom det är då jag egentligen har tid och faktiskt inte behöver sova på kvällen. Men jag sitter tydligen hellre med pappa och kollar på antingen en film eller, som i lördags, på Ultimate Fighting, det är bland det sjukaste som sänds på TV. Två karlar, i varierande storlekar, som är i en bur, med öppet tak, och bokstavligt talat slår skiten ur varandra. Det är inte så lite blod mellan varven, som i lördags när vi tittade på ett special-avsnitt som hette Ultimate Knockouts så var det en av männen som fick ett sår i pannan som blödde ner stora delar av golvet. Minst två bröt sin näsa en blev knäad så jäkla hårt i huvudet att jag nästan ställde mig upp och skrek, men ingen dog, denna gången. (Länken är ett litet smakprov på hur det kan gå till, klicka inte om du är känslig)

snälla

Jag klarar inte att vara ovetandes och bara undra om jag har gjort något fel,och i så fall, vad kan det ha varit? Varför har det blivit såhär nu helt plötsligt, är jag inte densamma för dig?
Kan inte du bara berätta vad felet är så jag iaf kan få förklara eller be om ursäkt, vet jag inte vad jag gjort fel kan jag ingenting säga
.


Fredagen bjöd inte på några större överraskningar, jag har inte gjort något som är värt att berätta om i stora ord. Jag har lärt mig hur det går till när man tillverkar PET-flaskor och handsvetsade pennor, gutti times. Jag är inte på topp, never will be. Och ibland när man bara vill vara jätteledsen och gråta så är man det och gör så. Att lyssna på Wind Beneath my wings med Bette Midler funkar också, om man ska vara riktigt avancerad sätter man igång filmen.

Sommar!Våren är här, men det är ju sommaren vi väntar på! 

Fotointresse

Jag har ett väldigt stort fotointresse, men jag är inte så väldigt duktig, än. Men övning ger färdighet, right? 
Tänkte posta några bilder som jag förökt mig på att redigera, vilket var mindre lyckat menmen, sånt lär man sig också, PhotoShop hade kanske underlättat men det har jag inte. Något av det vackraste som finns är människans hud, inte den släta, den med många veck och kanske till och med några skavanker, den är vackrast!


Echo Beach-låten!

Mitt första inlägg i bloggen hette Echo Beach och här är den väldigt bra låten som jag lyssnade på då och fortfarande gillar väldigt mycket! Gabriella Cilmi- Echo Beach


Woah!

Idag gjorde jag något jag med säkerhet kan säga att jag aldirg gjort tidgare! Jag bestämde mig igårkväll för att jag kanske skulle börja simma lite smått, bara sådär personlig motsionssimmning, så jag kollade upp tiderna på vårt lokala badhus och såg att de hade motionssim idag från klockan 06.15-08.00. Jag bestämde mig snabbt för att jag skulle tigga skjuts av mamma och imorse gick jag upp vid tio i sex och slängde på mig de softaste kläderna jag kunde hitta. Klockan 06.20 stod jag i entrén på badhuset och gäspade, en hytt och en barnbiljett, tack!
Ingen deposition för hytterna på morgonen, ta en nyckel och varsågod! Bytte om snabbt och duschade av mig, sen simmade jag från 06.30 till 07.40. Just nu har jag ganska mycket träningsvärk, det slet att träna så. Jag har tävlignssimmat innan, så jag har varit riktigt duktig på att simma men jag slutade för kanske sex år sedan, fem kanske. Så då tappar man mycket av den styrkan i musklerna man använder. Efteråt duschade och och tvättade håret promenixade till skolan och åt medhavd frukost. Jag kände mig väldigt duktig, och jag tyckte det var ganska rolgit också så om jag orkar så ska jag börja med detta varje torsdag, och på onsdagseftermiddagarna. Det var skönt att bara plaska runt och känna det som att man egentligen inte ansträngde sig så mycket, när det i själva verket var ett superbra träningspass. Roligt och nyttigt!

Might not make it back

Alright, jag missade inte bussen när jag slutade tidigare idag, jag hann t.o.m stå och vänta en liten stund. Hur nu det kan vara roligt, eller något att känna sig glad över vet jag inte. Man kan undra hur mycket tid jag spenderar med att vänta på kollektivtrafik, en jävla massa skulle jag tro. Jag började åka buss för ungefär 5 år sedan och under den tiden har jag haft hur många dåliga bussresor som helst, blivit utskälld av sura bussförare, båda manliga och kvinnliga, blivit pillad i håret av medresenärer och tvingats vara trevlig till folk som varit totalt rubbade. Buss är bra när det inte är jobbigt!

NU är jag snart klar med teckenspråket och ska köra igång med annat som måste klaras av, bland annat har jag teoriprov i idrott imorgon..not so fun. Idag fick vi ännu ett bevis på att vår idrottslärare måste vara sjuk i huvudet. Vi hade uppvärmining i ungefär en halvtimme och sen lekte vi en del konstiga lekar, bl.a. den där man ska skydda sig från en boll med hjälp av en matta, och slutligen så sa han åt oss att hoppa jämfota runt hela salen. Men kruxet var att vi inte gjorde det tillräckligt bra första gången, så vi fick göra det igen, ordentligt den här gången, tack! Sen hoppade vi på ett ben runt salen och sen gjorde vi lite fler skojiga hopp, ojojoj vad jag tycker om lille Nasse!

Cornelis i all sin prakt

Igårkväll tänkte jag läsa lite i en bok jag läser till engelskan, men så låg min bok med Cornelis Vreeswijks alla texter på golvet efter att jag försökt mig på att omorganisera i mina små bokhyllor, det gick inte så bra kan jag ju säga, jag behöver minst en till i samma storlek, de är kanske en meter höga. Hursomhelst så plockade jag upp Cornelis-boken istället och började läsa jag tror jag låg i en timme och bara förundrades över vila vackra texter han har skrivit, många är väldigt humoristiska och så finns det de politiska och de som bara är. Tidigare har alltd Cool Water- på den gyllene freden varit lite utav en favorit, den är bara som gräddet på mosen för mig, pricken över mitt lilla i. Men nu är det svårare att välja, men Grimasch om morgonen träffar bara så perfekt, den är fantastisk, men jag tycker mer om texten än om själva låten.


Nu faller dagg och nu stiger sol men det kan du inte höra.
Du ligger utan blus och kjol med läpparna mot mitt öra.
Tala nu allvar, ber du bestämt:
Du skrattar visor och sjunger skämt.
Du kan men vill inte göra en sång om lyckan den sköra.

Nu stiger sol och nu faller dagg för fattigt folk och för rika.
Men lyckan har en förgiftad tagg som man bör noga undvika
Hon stannar gärna i några dar
men när du vill hålla henne kvar
blir hennes ögon iskalla och du blir bitter som galla.

Så faller daggen förutan ljud och gräs och blader blir våta.
Och varje morgon står solen brud fast inga brudpsalmer låta.
Ann-Katarin, du skall veta att
det finns en lycka som dör av skratt.
Men den vill smekas om natten och den är stilla som natten.

Stig upp ur sängen Ann-Katarin och lyssna till något viktigt:
Det finns ett särskilt slags ädelt vin som man bör njuta försiktigt.
För om man dricker det utan sans
förlorar det sin forna glans
och du får kvar en tom flaska och bittra tårar och aska

Och nu blev detta fasligt långt, men texten ville jag ha med, i all sin prakt. Cornelis Vreeswijk är kung.helvetesjävla***

Idag hade jag planerat att göra klart ett arbete till min teckenspråkskurs, arbetet skulle varit inne förra onsdagen, jag skrev en del i skolan och tänkta då göra klart allt när jag kommit, hem. Så sitter jag i skolan och mailar dokumentet till min skolmail och stänger sedan ner allt och sparar, ja just det där kom felet, sparar EFTER att jag mailat det. Så när jag kom hem så fanns det inte så mycket kvar, bara det jag sparat sen tidigare. Då ville jag mest sjukna ner i ett hål och inte komma upp, när jag för en gångs skull planerar att vara ordentlig så lyckas jag inte ens med det! Vad i helvete! Jag blev så fruktansvärt förbannad och kände bara hur mitt batteris till skoluppgifter laddades ur, jag orkar inte! Jag ligger efter med hur mycket som helst, detta är inte min termin. Jag är inte motiverad för fem öre och kommer förmodligen inte alls få bra betyg när detta läsåret är slut, allt går åt helvete.
Det enda som var bra idag var att jag fick tillbaka en uppgift från min dansklärare som jag lyckats få MVG på, så det går skit i allt utom danska. Tummen upp på det! FAN!!!


Det är så jag säger detIdag behövde jag Håkan och att bara lyssna på texterna och bara vara.

När du låg på gatan
medan rymdskeppen
sände meddelanden
genom atmosfären
och världen förtjänar inte dig

För du är det finaste jag vet
när allt annat är falskt och fel
och jag bara går ner mig
för det är så jag säger det
till dig
- du är det finaste jag vet

Allt roligt börjar
och slutar med
att vi är nere och ute igen
(men vad behöver vi
egentligen?)

inte gjord

Varför jag inte bloggar samma på helgerna har jag inget bra svar på. Den delen av min hjärna kanske snoozas.
Det hände inte life-altering i helgen i vart fall. Men i lördags hade vi gäster och Fanny var en av dem, vi pratade och tittade på Melodifestivalen, aldrig kan jag komma ihåg att jag blivit så chockad av att resultatet väde så fullständigt. Men det var roligt att Malena vann, jag gillade henne låt, fast jag inte gillar opera i annan musik, Måns ansiktsyttryck när han fick sina 96 poäng av folket var obetalbart! Han så inte lite besviken ut, jag tyckte faktiskt lite synd om honom. Men bara lite.

Jag läste ut Breaking Dawn i helgen och jag kan bara säga att jag älskade den, men om det itne kommer fler böcker så tror jag att jag dör lite, det måste koma MINST en bok till! Det kan inte sluta såhär, visst det var ett jättegulligt slut och allt blev lyckligt men var är resten!? Jag kräver att få veta allt som finns att veta om karaktärerna, en utförlig bok om Renesmee och Jacobs liv och mer, mer, mer om Bella och Edward. Det går inte att få nog!
Nu när serien är slut så känner jag ett ännu större sug än innan att börja om med Isfolket, men jag tror att jag måste vänta lite till med att dyka ner i den poolen.

Nu är det Håkan-time och lite snyftisar med Casse! <3

Inte klar

Hela kvällen har jag legat i soffan och tittat på tv, det sämsta på länge var Grillad på ettan, det var bara pinsamt dåligt. En jättedålig programidé och om det var meningen att det skulle vara roligt så var det ett totalt misslyckande.
Det bästa jag såg idag var ett program på tvåan om hundraser och avling genom århundradena. Så mycket människan har förstört för hundar, avlat och avlat så att det idag finns hundar med tvångstankar och hundar som blir blinda pga aveln. Allt för att de skulle se ut på det sättet vi ville. Det är bevisat att rashundar har större chans att få en genetiskt medförd sjukdom än vad en blandrashund har. Eftersom rashundarna ofta bara föds upp inom mindre grupper och kan bli väldigt isolerad. Det var det bästa program jag sett på länge. Men jag har ingen aning om vad det hette, jag hade itne min glasögon på mig så jag kunde inte läsa den lilla, lilla texten.

Nu ska jag läsa i Breaking Dawn, och nej (!), jag är inte klar, jag somnar bara hela tiden när jag ska läsa. Jag börjar för sent, men jag har svårt att läsa mitt på dagen. Men nu ska jag iaf läsa tills ögonlocken klappar ihop, godnatt!

Håkan, alltid

Du säger att kärleken aldrig vart till för dig
Att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen
Du säger att den delar sig vid kinden
Och blir hel igen bakom dig

Varje moln är trasigt
Du räknar allt sorgligt natten lång
Och hon du älskade en gång
Och kanske älskar än
Spelar det någon roll?
Nej kanske ingen
Kanske allt egentligen

Du säger 'har du tändstickor?'
- Ja tillräckligt om du vill bränna ner stockholm
'Och har du vin och sprit?'
- Så att det räcker för att få hela fjärden full av sorger
Allt, det är för sent
För sent för vin, för sent för kärlek ren som snö
Inatt finns ingen väg tillbaks

Och du undrar vem som kysser henne nu
Du undrar vem
Vem om inte du
Och läpparna, som du kallade dina
Det gör ont att veta
Men lika ont att undra

Du säger 'har du tändstickor?'
- Ja tillräckligt om du vill bränna ner stockholm
'Och har du vin och sprit?'
- Så att det räcker för att få hela fjärden full av sorger
Allt, det är för sent
För sent för vin, för sent för kärlek ren som snö
Inatt finns ingen väg tillbaks, ingen alls
För sent för edelweiss

Försov mig!

Imorse när klockan ringde så stängde jag tydligen av den, och nästa gång jag kollade på klockan så var den 11.20, jag hade då missat båda mina lektioner. Men jag ville inte att mamma eller pappa skulle få veta detta så jag skyndade mig till bussen, när jag skriver skyndade så är det en underdrift, och åkte in till stan. Jag letade runt efter folk från min klass och kom på att de måste var i matsalen så jag gick dit och satt och åt frukost/lunch med Cassandra, Cia, Cecilia och Rebecka, det var trevligt! När jag var på väg ut ur matsalen så ringde min mobil, det var pappa...busted!
Han fick fram att jag hade försovit mig och efter att ha småpratat ett tag så avslutade han vårt samtal med ett löfte om utskällning när jag kom hem. Efter lunchen gick jag i princip bara och hämtade min väska igen och tog bussen hem, jag var i stan i mindre än en timme. Pappa var inte så arg som han låtsades att han var, han nöjde sig med att fråga vad lärarna hade sagt och att säga till mig att det inte fick hända igen.
Nu har jag legat i min säng och lyssnat på musik och spelat Bubble Shooter i nästan en timme. Det är extremt beroendeframkallande! Jag kan inte sluta.

framtiden?

Den senaste veckan har jag börjat fundera mer på vad jag ska göra när jag slutat gymnasiet. Jag vill fortfarande gå en vuxenutbildning och bli konditor/bagare, det kommer jag förmodligen också att göra. Men efter att ha läst runt lite och insett att det kanske inte är det smartaste, så blir jag osäker, tänk då om jag inte blir en av dem som får jobb efter att jag är klar. Visst kan det hända oavsett vilken väg jag än väljer, men jag blir så lätt osäker på mig själv, och på om jag har tagit det smartaste beslutet eller inte. Om jag nu ska bli konditor/bagare så finns det inte så många skolor att välja på, det som verkar vara det bästa alternativet är en skola uppe vid Vänern, men vad gör jag om jagitne kommer, in de tar bara in 16 pers/läsår. Jag får så jobbiga tankar varje gång jag går igenom allt som kan gå fel. Jag är väl inte dum, jag fattar att de flesta i min ålder förmodligen har liknande problem, men det gör det inte mindre jobbigt. Varför måste det vara så svårt? Tänk om man istället bara hade kunnat bli vad man ville och sedan säkert veta att det skulle gå bra, magi i en tuttir frutti värld är alltid fint att fantisera om!


Besatt

Okej, nu har jag precis pratat i en liten stund med Casse på msn, the topic has been en speciell kille. Som jag nu inte kan sluta tänka på, detta är inte bra, han är ju min kompis, varför måste han vara så snygg. Men han är inte sådär obviously hot, utan det är lite mer closeted snygghet. Jag kommer helt enkelt äta honom med ögonen nästa gång jag ser honom, jag längtar! Men allvarligt talat, jag tror detta kan ha något att göra med att jag inte har varit intresserad av någon kille på ett tag, eller att jag inte strulat med någon, för tydligen så blir man knäpp i huvudet då! Men det är inget som jag inte kan ta, jag är bara rädd att jag ska hoppa på den här stackars killen när vi är på samma fest. OKej, jag är lite galen just nu, men jag hoppas det ska gå över, lite.

IQ

IQ:s reklamfilmer är de som verkligen får en att tänka till. Alla andra reklamer försöker göra intryck, men de enda som faktiskt gör det på mig är IQ:s reklamer om vad alkohol gör. Inte med kroppen, utan med relationer, med ditt liv. Jag kan väl inte säga att de får mig att gå så långt att festandet tar slut, men vilken reklamfilm hade gjort det? Hursomhelst så är det bra reklamfilmer, sen om de spelar någon roll eller inte är ju en annan historia. Vilken reklamfilm spelar roll?


Se också IQ "Rus"

She's deadly man!

Idag orkade jag inte cykla till skolan, fast jag egentligen borde, men jag var helt slut imorse, har ingen aning om varför, men iblan är det bara så. Jag skolkade från idrotten också, bara för att få lite extra grädde på moset. Jag inbillade mig själv att; ja men så kan jag ju jobba med min inlämning i Teckenspråk, men gjorde jag det? Nej, självklart inte, när ska jag lära mig...
Jaja, men idag på teckenspråket så sa läraren att det inte var så bråttom, bara det var inne innan söndag. Så denna veckan ska jag bara ägna mig åt att plugga tyska, matte och ja, då teckenspråk. Matteprov imorgon, på en massa saker som jag knappt förstår, men jag hoppas att det lilla jag faktiskt kan räcker till ett G, för då är jag nöjd!

När jag kom hem tittade jag på Bare Bea, den är fortfarande lika rolig och gullig, men pinsam. Ni vet, bara sådär så att man knappt kan titta för att man skäms pga av vad de säger eller t.ex. göroch man själv bara vill sjunka genom jorden.

Fem snabba frågor

Serien "183 dagar" visas på SVT på måndagar. Serien handlar om deltagarna i den påhittade dokusåpan HUS-1  . I huset finns ingen censur. Sprit och sex serveras för tv-tittarna på löpande bord och när de kommer ut ur huset börjar de ångra vad de gjorde där inne. Dessutom har den skickliga producenten vinklat dramatiken och deltagarna efter vad han tycker är lockande tv. När deltagarna kommer ut i verkligheten blir det mer eller mindre ett helvete. Utvik, intriger, anklagelser och framförallt är de stämplade för hur de betedde sig inne i huset. SVT gör en serie som handlar om hur media kan vara med och vinkla och hur pressen och tidningar överlever på andras misstag.

1.
Vad tycker du om programidén?
Jag tycker den är jättebra, det ör kul med något som är lite nytt. Sen är det inte bara idén som är bra, serien är faktiskt jättebra!  Den visar dokusåpornas värld ur en ny synvinkel och det är intressant TV. Så SVT har ju kammat hem vinsten där.
2. Hur tror du att det skulle vara att ställa upp på tex Big Brother på riktigt? Skulle man må bra när man kom ut ur huset?
Jag tror att man skulle vara ganska generad, man kankse inte tänker på, när man är "inlåst", att folk tittar hela tiden. Om man gör något korkat blir det mer som en kul grej som man i vardagen kanske inte hade skämts lika mycket för, eftersom det itne hade blivit uppmärksammat. 
3. Hur pass mycket tror du media vinklar deltagarna i en såpa? Kan de vara på ett annat sätt än vad vi får se i rutan?
Självklart kan det det! Jag tror media vinklar otroligt mycket, det måste ju vara sk bra TV, folk måste slå på TV:n kväll efter kväll. Om man har 30 minuters programtid och du ska välja mellan en scen där en deltagare super sig full och gör sig ovän med alla eller en scen där två deltagare har ett seriöst samtal och verkligen öppnar upp sig, vad hade man då valt?
4. Om du själv skulle ställa upp i en dokusåpa - vilken skulle det vara?
Jag hade aldrig ställt upp, men hade jag varit tvungen att välja en hade jag valt typ Robinson, eller ngn annan dokusåpa som har mer mening än att vara inlåst i ett hus. Fast alla är ju i grund och botten samma.
5. Varför tror du att man ställer upp i en dokusåpa? Vad är man ute efter?
Berömmelse och pengar. Det tror jag är de två huvudorsakerna.

183 Dagar


temporär header

Jag var bara så fruktansvärt trött på min gamla header så jag var tvungen att byta ut den. Jag tror dock inte att den nya kommer bli långvarig, men man vet aldrig. Jag ser nu att jag har fått problem, det blev väldigt långt från headern ner till inläggen. Jag ska pilla med det imorgon.
Jag har hela tiden trott att det skulle vara svårt att byta headers och liknande men det går ganska bra :)

Pusshej!

partyBilder från Casses fest i lördags! håll till godo.

cryin' out for attention

Idag tänkte jag att ag skulle vara extra duktig och cykla till skolan, jag ränkade inte med att det var väldigt länge sedan jag sist gjorde det och att min cykels växlar blir lite konstiga när det är kallt. Men som tur var gick det bra, det var lite jobbigt, men på hemvägen fick jag medvind och solen kikade fram, det var jättemysigt. Jag funderar på att börja cykla lite mer ofta, det är bra träning och det tar inte så lång tid. Men självklart måste jag tänka på hur vädret är för NO WQY att jag sätter mig på en cykel och cyklar 6-7 km om det blåser skitmycket eller regnar!

Usch, ikväll lagade jag middag men lax är inte min starka sida. Och eftersom ajg var tvungen att ändra lite i receptet så slutade det med att jag åt en bit fick som inte var riktigt klar, jag har inte mått såhär illa på länge!

American Psycho

Igår köpte jag DVD-filmer på WILLY:s, tre stycken för 99 kr, det är ett bra pris! Jag hittade tre som jag verkligen ville ha så det var ingen tvekan om att jag skulle fråga mamma lite snällt om jag fick låna pengar av henne tills vi kom hem.
Jag köpte; Bara Bea (norsk tonårsfilm som jag tycker är ganska gullig)
The Cider House Rules (skitbra! har du inte sett den så ska du se den)
och slutligen American Psycho, som jag såg igårkväll. Jag har alltid gillat Chrisitan Bale och jag har läst boken, men jag måste säga att jag blev ganska besviken på filmen. Boken är verkligen så mycket bättre! Men jag hade inte så mycket emot att titta på en halvbra film i 1½ timme, inte när Christian Bale är halvnaken/naken stora delar av den tiden. Se filmen om ni tycker Christian Bale är snygg, om inte så never mind. Läs då hellre boken, den är bra!


Helgen

Efter lördagens festligheter så har jag varit lite för trött för att blogga. Men nu har jag återhämtat mig, en ledig dag extra slår aldrig fel.
Cassandras fest var verkligen jätterolig, tack till alla som var där som läser det här. Mitt hår var större än på länge, och jag var skitsnygg... eller iaf så snygg som man kan vara i kläder med axelvaddar. Jag vet att jag har lovat bilder och de kommer, de kommer. Men inte just nu.
Söndagen gick mest åt till att vara lite bakis, och titta på dålig tv med min pappa. Vi låg och tittade på en jättedålig film i ungefär två timmar vi kommenterade hela tiden hur dålig den faktiskt var, men ingen av oss bryde sig om att se en annan film. Sådana söndagar har jag haft en hel del av. 

Idag åkte jag hem til Mattias i Snårestad där fikades det och pratades lite om Mattias födelsedag som inte ligger så väldigt långt borta i tiden. Så om typ två helger blir det en ny 18-års fest med annat folk. För tillfället är jag inte så pepp på fest, men det komer jag nog vara då!

vidare i fredagen

Efter förra inlägget läste jag ett antal sidor i Breaking dawn och satt och gosade i soffan i vardagsrummet. Sen fick jag dåligt samvete för att jag först tänkt strunta i att hänga upp tvätten som mamma bett mig om, så jag gjorde det. Till min stora fasa var det en fullproppad maskin med trosor/kalsonger och strumpor, det värsta att hänga upp. 
Sen blev det inte så mycket mer läsande utan en helkväll med Micka och pappa, senare mamma, framför tv:n.
Jag och pappa såg precis klart Erfter Bröllopet, den danska filmen som gick på ettan ikväll. Jag måste säga att jag tycker den var jättebra, men sen är jag ju en sucker för Mads Mikkelsen! Han är en urbra skådespelare och inte helt tokig att titta på, väldigt manlig och på nåogt sätt stark, jag gillar't.


don't stop believingJourney får avsluta kvällen. Som vissa kanske har märkt så har jag ingen speciell musiksmak, jag lyssnar på det mesta, även en del questionably good or bad music.

the ones who sit and worry about getting too old

Jag vill ha en ny header, jag blir så snabbt trött på dem. Men jag får inte ihop någon jag blir nöjd med. Jag tror jag ska sitta och pilla med det på söndag, om jag inte är för bakis. Problemet är att jag itne kan bestämma mig för vilka bilder som passar vilken stil jag vill ha, men en ny vill jag iaf ha, snart också!

Idag lyckades jag försova mig, jag kom ungefär en timme försent till tyskan, men min lärare sa bara; "Det händer ju inte dig så ofta, så det är inga problem, ibland blir det så." Under tiden log hon ett stort leende, jag tackade och tog emot, det var väldigt generöst av henne. Jag hade verkligen inte klarat av minsta lilla argheten, jag var redan förbannad på mig själv. Hur smart får man bli om man stänger av klockan och vänder sig på andra hållet? Jag är sämst på att gå upp på morgonen, eller kanske inte sämst, för det är nog L, en tjej i min klass, hon kommer ALDRIG i tid.

Nu fick jag ont i magen så jag tror jag behöver en liten fika, det var ett tag sedan jag åt, jag ska koka te och lägga mig i sängen med Breaking Dawn och bara gotta mig åt att det är fredag och helg. Ännu bättre är att det är lördag imorgon, och då blir det fest!

just a small town girl, livin' in a lonely world

Torsdagen har varit överlag en bra dag, men ganska stressig. I skolan hade jag roligt med Cia och Cassandra, engelsklektionen var som en liten mini-skrattfest. Jag och Cassandra lunchade på ett väldigt opersonligt och inte så trevligt ställe, maten var god, men dyr. Så dit går vi inte fler gånger. Varje gång jag och Casse är ensamma så pratar vi nästan bara om vad som komma skall, í flera veckor har  hennes kommande födelsedagsfest varit our main topic, och på lördag smäller det. Jag måste säga att jag ängtar väldigt mycket, det ska vara 80-tals tema och i helvete vad det ska vara fest! Ingen ska ha tråkigt och allt ska gå perfekt, så nu bestämde jag det och då blir det så!
Nu har jag också ordnat kläder till det hela, jag sprang runt som en tok i Tomelilla på Erikshjälpen där, det var så mycekt folk och jag blev så stressad, jag var t.o.m inne på Bo Ohlsson och kollade om de hade några fräcka 80-tals liknande kläder att erbjuda, men blev bara besviken.
I slutändan gick jag in på Erikshjälpen igen och på lördag kommer jag inte vara utklädd till en tonåring/ung vuxen utan watch out för jag ska svida upp mig och vara en lite äldre dam med guldig väst och (om jag får låna av mamma) ett par riktigt tantiga glasögon. Jag vill inte berätta för mycket. Jag kan med säkerhet lova att jag ska ta massor med bilder på det hela och hit kommer de, förr eller senare!

Jag har inte haft tid att läsa i Breaking Dawn alls idag och måste göra det, NU!
Puss och godnatt!


---


Polaren Pär är kärlekskrank

En av Cornelis bästa!


Breaking Dawn

Idag när jag cyklade från bussen hade jag ett litet samtal med mig själv, om hurvida jag skulle vara en duktig flicka och ta posten eller inte, jag tänkte till slut att; "visst kan jag göra det, någon gång då och då skadar inte". När jag sedan stannar cyklen och öppnar brevlådan får jag genast en superglad överraskning, i vår fula, slitna låda ligger ett paket från bokus.com, i paketet ligger min Breaking Dawn-bok. Jag gjorde en liten glädjedans vid postlådan, det var verkligen efterlängtat. Så sen jag kom hem och tvingade mig själv att göra lite andra saker innan jag försvann iväg till Forks och Edward och Bella. Nu har jag läst lite mer än hundra sidor, det är svårt att läsa när man blir avbruten hela tiden, -allt jag kan säga är att boken är lite vidrigt bra. Kanske lite för bra, jag väntar bara på att det helt plötsligt ska komma en fet bomb och allt ska gå åt helvete. Men än så länge ser det lovande ut.


secret message

För stunden klickar jag runt på lite olika Disney-klipp på Youtube och jag hamnade på låten Vildar från Pochahontas och när jag lyssnade på texten fick jag en liten chock

Det är just så här
Med smutsiga barbarer
De är en plåga, hela deras sort!
Den art som kallas röd
Är bäst när den är död
Ett pack och drägg som nu ska bort!

För vildar, vildar
Knappast några människor
Vildar, vildar
De ska bara väck!
De liknar inte oss
De måste vara onda
Slå på trumman, det blir krig!

För vildar, vildar
Hemska röda vildar
Slå på trumman, det blir krig

är detta verkligen något som lämpar sig att spela upp för små barn? "Den art som kallas röd är bäst när den är död".

ny tider samma förkylning

I måndags sa jag hej då till kolhydrater. Det går bra än så länge, men så har det ju bara gått en dag och jag har pga mitt tidigare godis-förbud redan målat upp mardrömslika scenarion där jag sitter framför högvis med glass och godis som jag inte får röra. Glassen tillkom i måndags, men den är värst, godis är fine, det har gått snart två månader och visst, ibland har det varit nära att jag skriker och hoppar på dem som har bjudit mig på godis. När jag skrev den meningen såg jag en bild av mig själv när jag rycker åt mig en väns godispåse, medans jag skriker högt och snabbt springer iväg och låser in mig på en toalett, sätter mig i hörnet i en sorts grottmänsklig ställning och skyfflar in allt i munnen... Jag är inte alls sugen på godis...nejdå...

Fast egentligen är jag itne sugen på något alls, eftersom det känns som rakblad i halsen varje gång jag sväljer. Jag har inte tid hos min läkare förrän den 10:de mars, jag tror inte jag kan vänta tills dess om det inte blir bättre, och blir det bättre är det inte lönt att gå. Hatar detta, i hela mitt liv (wow, för det har varit så långt...) har jag haft problem med min hals, när jag var liten hade jag jättesvår krupp och när jag blivit äldre har fått åka in till akuten och andas i en sorts inhalator för att jag inte kunnat andas ordentligt, slem har satt sig ivägen. Nu hoppas jag bara att jag tills imorgon iaf kan svälja utan att behöva tänka "jag kan vänta lite till, så jag itne behöver göra det så ofta".

it's not easy to behave in this spotlight

Jag skrev precis ett ganska längt inlägg och skulle precis posta men nej, det fanns inte kvar. Det var inte något intressant och jag skriver inte om det för det var bara sjukt kasst.
Men jag har inte hittat på så mycket i helgen, eller inte i fredags iaf, men igår så hjälpte jag, mamma och pappa ett par kompisar att börja flytta in i deras nybyggda hus. På kvällen bjöd de oss på middag.
Helgen har gått alldeles för snabbt, jag ville ha en längre helg efter den skitveckan jag precis haft. Det var bara så mycekt påfrestningar och motgångar, att försöka söja soppa var inte det enklaste. Min grupp var nog det enda positiva under hela veckan.

Sanningens ögonblick

"Har du någon gång varit nära att bli betäckt av en hund?"


RSS 2.0