Imorgon är vi på väg!

Ja nu är det äntligen dags, det som hägrat i flera veckor. När jag blev klar med psykologin och hade tryckt på skicka infann sig ett lugn som snabbt byttes ut emot den feta känslan PEPP!
Nu är jag pepp som sällan förr och det ska bli kul, jag har packat, nästan, klart och gud, I'm so happy. Testade sätta upp tältet och det gick fint, inget var sönder.

Var också på utvecklingssamtal idag och fick veta både roliga och mindre roliga saker men det ska jag lösa nästa vecka, denna veckan är härmed tillägnad Siesta 2009, det och inget annat.


Vi ska se så många bra band och fesa och ha roligt i många härliga dagar. Det värsta som kan hända är att det börjar regna och hur mycket gör egentligen det?Nu ses vi väl i Skånes knutpunkt, Hässleholm?

Siesta snart!

På onsdag, vid två, sitter jag och Cassandra i en bil på väg till Hässleholm för att campa och frysa i flera nätter, inte kunna duscha och må lite halvkasst hela tiden. Så jäkla kul kommer vi att ha!
Jag har varit extremt pepp på festival i flera veckor, men nu verkar det som att all pepphet harförsvunnit, den har runnit av mig. Det är mer än lite tråkigt, men jag tror att jag kommer vara lite mer pepp så fort jag lyckas bli klar med psykologin, men det käns som att det ligger extremt långt borta för tillfället, jag orkar inte mer nu. Jag vill bara sova!

Ska sätte mig och läsa på ordentligt om Tvångssyndrom och allt vad det innebär, har inte bestämt mig riktigt för vilken vinkel jag vill ha på arbetet, men jag måste komma igång nu!

Busted!

Satt precis och förberedde kameran jag ska ha med mig till Siesta!, så kom pappa och satte sig och ville prata lite. Kände direkt att det var något allvarligt och jo, det var det. Han och mamma hade märkt att jag var berusad när de kom och hämtade mig i fredags, kände direkt hur jag blev röd långt ut på öronen. Men jag nekade inte och då var också smällen mildare, visst vill han inte att jag ska dricka men jag fick inte någon utskällning så att öronen trillade av.
Men pappa är kung på guilt-trips och det fick jag mig allt, fan känner mig ganska rutten just nu. Jag tror dock inte att det är någon större fara på taket, hoppas jag i alla fall.


Fest, som det ska vara!

Igår vart jag bjuden på fest och först tänkte jag inte gå när Cassandra inte skulle komma. Jag är väldigt blyg och tycker det blir läskigt med så många okända människor, men efter att jag först tackade nej och kom på en dum nödlögn så bestämde jag mig att jag får allt sluta vara så satans töntig och messade Cia att jag kom iaf.
När jag väl kom dit vart det lite spänt i början, men när folk fick i sig lite dricka och lite mer sen så släppte allt och med Hits for Kids och A-Teens går det sällan fel. Jag hade inte lyckats få tag i så mycket dricka själv men Nickie, Cia och Elli var snälla och bjöd lite av deras på mig så jag blev till slut askalas, okej då, jag nallade lite ur kvarglömda ölburkar också- Finders' keepers! Jag är väldigt glad att jag bestämde mig för att komma för jag hade så fruktansvärt kul, det var en jätterolig fest! Två killar på festen försökte promota en låt som de hade spelat in och spelade den säkert 10 gånger och efter några spelningar och några glas dricka så sjöng man friskt med i refrängen "jag vill, känna din nakna kropp emot min. Ikväll! vill jag ha sex med dig!" Jag kan inte sluta nynna på just det hela tiden, syrran och mamma tittar lite snett på mig emellanåt, men det kan inte hjälpas.

Kul var ju att Cias ex trodde att jag "var ute efter honom" och  bad Cia rädda honom från mig när jag tog tag i hans hand (av misstag, jag trodde det var Cia) "Hon har varit på mig hela kvällen". Men jag kunde inte komma ihåg att jag hade varit närmre honom än någon annan kille på festen. Jag förklarade att så var inte fallet, han behövde itne oroa sig, jag var inte intresserad. Inte av honom anyways, men hans kompis...ja det är en annan femma!

Vad gjorde ni igårkväll?

If we were older

Häromdagen hittade jag den finaste tulpanen jag har sett på länge och med en pappa som är lite tokig i trädgårdsfixande är det många tulpaner jag har sett, jag tror vi har upp emot tio olika färger och sorter i rabatterna runt om på tomten. Men iaf så tyckte jag extra mycket om den här lila med blått i.

Ingen sann och äkta kristen kan bli jazzmusikant

Svenskan fick jag lägga på hyllan nu ska snart jag ock pappa grilla, vi bleve ensamma ikväll. Inte för att det gör så mycket.
Så här sitter jag då och lyssnar på Cornelis Vreeswijk och tänker på allt som är fint och på censur.Damer utan kläder ska man inte titta på
Fy skäms på sig medborgare som tittar ändå
Det är onaturligt att se en kvinna bar
Det kan man bli förstörd av den saken är klar
Hon skulle haft på sig något ältt och dansat klassisk rysk balett
Då hade det varit konst och befrämjat vår kultur
Det här är väl ingen konst censur, censur

When you know I've got worries enough

Ännu en dag gick och det hann bli lite ledighet, som jag välkomnar med öppna armar. För varje ämne som jag avslutar faller lite av tyngden från mina axlar, igår gjorde jag det sista viktiga i teckenspråkskursen och läraren tykte det gick jättebra.
Min ledighet idag kommer jag nog inte märka av så mycket måste skriva en läsupplevelse till svenskan, som skulle varit klar i slutet av februari, så jag är ganska efter. Sen är det bara att sätta igång med fördjupningsarbetet i psykologi. Happy today? Still not possible to answer.

Igår förlorade vi den sista kattungen...


Telegram för tennsoldat

Alla i familjen har varit lite nere idag, under natten så har en av kattungarna dött, de blev sjuka och den ena klarade sig inte. Nu är det bara lillkillen kvar och som det verkar nu är det liten chans att han klarar sig, men jag hoppas verkligen det. Det är hemskt att se honom ligga där och inte kunna göra något åt det, jag hoppas på det bästa men förväntar mig det värsta.
För att bli på lite bättre humör tittade jag på en übergullig film, lite sliskigt för gullig, men det var vad jag kände för idag.
Ten Inch Hero, som bjöd på en godsak jag inte var emot.


Stress...

Nu är det bara en dag kvar i skolan denna veckan, det sitter ganska fint med lite extra ledighet, men jag är stressads om fasen. Nu är det inte bara skolan som stressar, Siesta nästa vecka bringar också en del stress, jag behöver fixa grejer och det är snabbt. Jag är dömd att misslyckas med allt jag tar för mig för tillfället, what a shame.
Imorgon har jag slutprov i teckenspråk, det betyder att jag måste kunna alla tecken som vi någonsin har lärt oss, för min lärare vet exakt alla tecken hon har lärt oss, eftersom hon skriver ner vartenda ett av dem.
Orka plugga? Nej inte så mycket, vill läsa istället och vara avkyld, det är så satans varmt här inne!

Ett brev på posten

Idag när jag kom hem låg en väldigt fin present och väntade på mig på köksbordet. En skiva!
För några veckor sedan mailade jag till ett band som jag tycker är jättebra, Autisterna, jag har tjatat en del om dem här. Det dröjde ett tag innan jag fick svar, men när det väl kom var det väldigt skoj. De skrev att de tyvärr inte hade några nya spelningar på g, att de skulle slita i studion på nya skivan, men om jag ville så kunde jag få en skiva med lite sköna låtar. Jag tackade givetvis ja, men har inte tänkt på det mer sedan dess. Men idag så låg den alltså där, Autisternas Gubbskiva, en skön blanding av fina låtar som jag ska lyssna igenom ordentligt när jag får tid. Det är bara så roligt att få en så personlig touch på skivan, för det är ritat med blyerts, det kan jag garantera.

I brist på annat

Berätta 4 sanningar om dig själv:
- Jag är velig, mer än de flesta
- Jag har stora fötter (40)
- Jag ska till Siesta! om mindre än två veckor
- Jag är lite ledsen just nu

Berätta 4 saker du gjort idag:
- Skrivit nationellt prov i tyska
-Tittat på rysk film
- Lagt in en annons på blocket
- Klappat katter

Skriv ner 4 saker du har på dig:
- Strumpor, svarta
- Shorts
- Svart linne
- Trosor

Skriv ner 4 saker du hatar:
- Sand
- Gröt
- Den som fiser utan att erkänna det
- Den som har en pinne i röven

Skriv ner 4 saker du älskar:
- Min familj och mina vänner
- Cornelis Vreeswijk
- Festivaler
- Bra böcker

4 personer som jag vill ska göra denna listan:
Cassandra
KristinWii

Mika
och den som läser det


The helg is slut

Tyvärr är min kära helg slut, vilket jag tycker är väldigt jobbigt. Jag försökte för allt i världen att koppla bort allt denna helgen, bara strunta i allt och inte göra något speciellt vettigt. Men helgen tog slut så snabbt och jag blir lite ledsen, denna kommande vecka kommer verkligen inte vara någon joyride.
Det bästa med helgen;
- Regnig cykeltur
- Scones med hallon
- Böcker
- Pappa och syrran

 men det allra bästa var den otroligt underbara drömmen jag hade natten mellan fredagen och lördagen.

Over and out!


Ah, damn it!

Nu slår klockan snart ett denna ensamma natt. När jag låg och fösökte somna kom jag på att visst fasen, det är imorgon som vi ska ha gruppredovisningen i naturkunskap. Så nu blir det till att läsa för glatta livet om Saudiarabiens miljöpolitik. Jag ska inte svika gruppen, men jag hoppas väldigt mycket på att det blir inställt, men det verkar inte vara så troligt.

För tillfället är jag helt uppslukad av Raija-böckerna, läste ut nr 11 tidigare idag och nu för bara en liten stund sedan läste jag ut nr 12. De är bara så bra, jag grät floder i slutet på 12:an! Historiska romaner is the shit! Det är däremot inte naturkunskap.

Det enda positiva med skolan för tillfället är att det enda jag har kvar, som rest från innan är en uppsats i svenska. En läsupplevelse om Njals Saga, jag har undvikit denna uppgiften i ungefär tre månader och nu har jag ingen tid att hinna göra den. Ah, sluttampen i skolan är skit!

Thunder, bloody thunder!

Precis i det ögonblick jag hade klickat på "Nytt inlägg"-knappen så dånade det något fruktansvärt. Jag hoppade till ganska ordentligt här i stolen. I morse såg det ut att bli fint väder idag men nu är det väl bara att vänta på skyfallet? Än så lände är det torrt men mullrar ganska kraftigt.

Idag var jag en no-show i skolan, mamma, kära mamma sjukade mig igår så att jag skulle slippa vara med på tema-dagen som vi skulle ha idag. Jag hade varken ork eller tid att sitta och diskutera sexualitet med någon idag. Så istället sitter jag här och ska snart koka en kopp te och titta på vädret och skriva klart det sista i uppsatsen om teckenspråk. Som jag äntligen har skrivit om, nu är det bara svenskan som jag inte är klar med och psykoloiguppsatsen hänger över mig som ett åskmoln.

See Explanation.  Clicking on the picture will download   the highest resolution version available.

Prostmamselln - Margit Söderholm

En av mina absoluta favoritböcker är Prostmamselln av Margit Söderholm.


"Lisen ser honom för första gången i kyrkan när hennes far, prosten Arlander, predikar. Från den dagen förändras hennes liv. Den blyga och osjälvständiga prostmamselln förälskar sig i den stolte och egensinnige skogsbonden Olof- fast hon mycket väl vet att hennes far har helt andra planer för sin yngsta och vackraste dotter. Prosten Arlander är socknens mäktigaste man och han regerar med osviktligt fast hand över barn, tjänstefolk och församlingsbor. Men ödets vilja kan inte ens den myndige prosten betvinga.

   Prostmamselln är en brett upplagd släkt- och bygdekrönika från 1830-talets Hälsingland. Margit Söderholm kan verkligen konsten att levandegöra herrskapslivet i en hälsingeprostgård och hon kan som ingen annan berätta om hur livet går sin gilla gång bland bönderna med helgdagsbestyr och vardagsslit, med grå fattigdom men ändå med ett överflöd av sinnlig glädje.

   Den spirande kärlekssagan mellan två unga människor är betagnade"

Jag tycker speciellt mycket om skönlitterära böcker som utspelar sig i en historisk miljö och romantik är ett säkert kort när jag ska läsa. Men boken är inte bara romantisk, den är sorglig och politisk också. Så alla som vet med sig att de gillar böcker som utspelar sig "förr i tiden" så är detta en bok jag med glädje kan rekomendera!


Header till Cassandra

Nu har jag suttit och pillat med en ny header till Cassandra. Hon skickade bilder sen satte jag ihop det hela och efter en del ändringar så blev det klart och det blev inte alldeles förfärligt hemskt!


Den klara headern;

Np i matte och inget mer

Ja, just så är det, imorse steg jag upp vid halv sju och åkte till skolan för att skriva nationellt prov i matte. Jag kan ju bara säga att jag är SÅ glad att jag slipper matte, för all framtid, förhoppningsvis. Matte B var verkligen inte roligt, det har varit en pest men i trean slipper jag matten. Vi hade allt som allt fyra timmar på oss att skriva provet men man fick gå redan efter två och ja, då gick jag, lite innan faktiskt. Det var jättesvårt och det var flera uppgifter som jag inte skrev något alls på men jag tror att jag lyckats skrapa ihop ett G så jag är nöjd.

När jag sen kom hem så åt jag frukost/lunch och sen läste jag några kapitel i en bra bok. Egentligen hade jag velat läsa nästa Rajia boken, eftersom jag igårkväll/natt när jag inte kunde sova låg och läste istället och läste ut hela nummer 11. Men jag kunde inte hämta 12:an efterom böckerna finns i sovrummet där min nattarbetande fader sover så jag fick nöja mig med det jag hade på rummet. Det har varit en skön dag, verkligen.


Lite panik!

OM några veckor fyller min kära fader 45 år och jag har ganska kraftig brist på idéer, jag vet verkligen itne vad jag ska köpa till honom. Om jag hade varit tät som fasen så hade jag köpt ett bössfodral till honom, för jag VET att han verkligen vill ha det. Men jag har inte råd med så mycket pengar.
Men han skulle nog uppskatta en skjorta eller ja, kanske inte om man jämför med bössfodralet men han hade inte blivit ledsen.
Något som jag vet han har brist på är snygga t-shirts, men jag har ingen aning om vart man kan köpa snygga herrkläder...någon som vet?

Typ en skjorta i denna stilen är det han brukar ha och jag vet han gillar

So much to do, so little time...

Har nyss insett att det är så mycket jag vill göra, men det finns ingen tid att göra det. All tid går åt till skolan och att oroa sig för skolan. Jag har en hel lista med böcker som jag verkligen vill läsa, NU! Men jag får ingen ro när jag läser, jag tänker bara på annat och har ont imagen för att jag inte gör det istället.

Några vöcker jag vill läsa just för tillfället;
- Utvandrarserien, jag har läst Utvandrarna ett antal gånger innan men inte de andra tre böckerna (W Moberg)
- Raija, hela serien (Bente Pedersen)
- Anna Karenina (Leo Tolstoj)
- Alla Tracy Chevaliers böcker (igen)
- Hela Sagan om Isfolket, ja en gång till
och ja, en hel drös med andra böcker!

Men eftersom det inte verkar bli något sommarjobb att tala om så blir det förmodligen mycket tid över i sommar.


take her out for a spin

Jäkligt soft söndag! Var på barnkalas och åt tårta och kakor och underhöll två små barn i ungefär tre timmar, that's a big deal!
Today I have also möblerat om på mitt rum, men jag är ännu inte säker på om det blev bra eller om jag ska möblera tillbaka. Ah, well we'll se about that later.
Övningskörning hann jag också med, andra gången och Sjöbo-flygraka var platsen vi behav oss till. Jag är kass på att köra iväg bilen och skitbra på allt annat, just nu känns det så iaf. 
De som ännu inte upptäckt hur bra The Monkees är har missat en hel del, börja ta igen direkt!


Siesta! - kommer du?!I slutet på maj drar det igång, Siesta! 2009. Fest, fest, fest och ja en hel massa fest, camping, öl och sköna artister. Placebo, Sonic Youth och en massa andra, det blir årets fest för vissa. Jag ska ha så fruktansvärt kul, bättre än förra året som var sjuktkul,det kommre bli svårslaget men we will make it.
Skönt med en relativt liten festival som ligger mysigt och perfekt väder är det ju nästan alltid i slutet på maj. Det kommer bli perfekt, kommer du?!

Raggare igen?

Man kan tro att jag som bevisligen har någon latent raggar-gen (se här) skulle vara eld och lågor när det är crusing i min hemstad, men nej, faktiskt inte. Så då kan jag ju alltid hoppas att den latenta genen aldrig kommer fram. Hursomhelst så ska jag hem till Emmylie ikväll och Mika komer också, it wil be fun. Maybe, just maybe we'll watch lite bilar.

Jag är fullkomligt upphängd på låten Drops of Jupiter som jag länkade till för några inlägg sedan. Men så är jag ju en balladälskare från hjärtat och ut till fingerspetsarna.

Ovr and out, nu ska jag äta klart min macka och tänka lite på hur mycket jag tycker om olika dialekter, it's great btw.
Vilken dialekt är din favorit?

Två av Tre

Kattmamman fick tre små källingar tyvärr var det bara två som klarade sig, en som har samma färg som hon själv och så den grårandiga som jag hjälpte till världen. Smulan är lika stolt varje gång hon fått smått och lika söta är de varje gång. Luktar gott gör de också, samma som små bebisar, är det så att smått alltid luktar gott?


Smulan-ca 13 årSmulan-ca 8 veckor

Kattmamma

Ja, jag är härmed min katts barnmorska, eller mentala stöd. Hon behöver lite back-up tills hon har klarat av den första, sen sköter allt sig hur fint som helst. Så idag satt jag för andra gången och klappade och stöttade lilla kattmamman. Den första källingen är här och den blev grårandig. När jag gick var det en ljus påväg.
Det tog ganska läng tid för hela processen, hon kom och hämtade pappa vid fyra och nu när jag kom hem vid halv tio satte hon igång. Sen tyckte jag så synd om henne när hon låg och hade problem med den första, det tog nästan en kvart att krysta ut den, och då satt jag där och kunde inte göra mycket mer än att klappa mellan varven och prata lite lugnande med henne. Hur mycket det nu hjälpte vet väl ingen men det gick till slut med lite skrik och stön. Ska gå ut first thing i morgon och kolla hur många det blev.
Godnatt kära vänner!

Barnpassning

Jag hade precis satt mig vid datorn och börjat skriva ett inlägg när syrran ropar att jag måste komma, katten ska ha ungar igen. Så satt jag hos henne i en halvtimme, lite mer, men inget hände så nu ska jag gå ut om en stund igen och se om det har hänt något nytt.  Men sen måste jag iväg, för vid sex kommer min moster eller morbror och hämtar mig, idag är det barnpassning som står på schemat.
Alltså finns det inte mycket tid över till läxor idag, men jag har iaf hunnit klart med två av de grejer jag var försenad med.
Jag har verkligen inget emot att passa barn men jag är inte alls någon hejare på att leka lekar, inte ens när jag själv var liten kunde jag axla rollen som någonting. Möjligtvis en mamma till någon av mina dockor, men Barbie eller Bratz? No way, det finns inte, jag har aldrig kunnat och kommer nog aldrig att kunna göra det heller. but that's life.

Dagens låt; Drops of Jupiter - Train

T.A.D.S.- det roligaste på länge!

Detta klippet kände jag verkligen att jag måste sprida till så många som möjligt, I have to! T.A.D.S. alltså Touching Another Dude Softly.

Found out!

Ja, nu har jag kommit på att jag faktiskt tycker det är väldigt roligt att göra olika headers till min lilla blogg. Så jag tror att jag ska fortsätta att byta med lite jämna mellanrum, jag tröttna så snabbt på att alltid se samma sak själv och vill ha mycket omväxling!

Jag ska hjälpa lite olika personer som har frågat med headers, bara för att jag tycker det är så kul!
Vad tycker ni om den nya då?

Awakening!Detta är glädje, ibland så sitter den bara där(glädjen alltså) inne i bröstkorgen som en varm filt eller något annat mysigt.

Kids don't dance Hanna!

Idag har allting varit upp och ner, hela dagen har gått i massva humörsvågor! Eller nej, inte riktigt, jag har inte varit arg eller sur men jag kanske ska uttrycka det som så att energinivån har gått i massiva vågor.
Idag fick vi tillbaka uppsatserna vi skrev till NP i svenska och jag är väldigt nöjd med mitt VG så allt är kirrat och klart. Nu ska jag skriva utav bara helvete, idag ska jag göra klart engelskan, jag SKA!
Jag har inget kvar i danskan, klar med i princip allt jag är väldigt glad, och det faktum att det är studiedag imorgon gör mig lite extra glad. När jag är klar med svnskan ska jag läsa i Harry Potter, för syrran skull ska jag läsa om dem och ge dem en chans till.
Grattis till livet!

It's bound to take your life!

Nästan sex dagar och inget inlägg! I feel terrible.
Jag vet inte riktigt vad som hönde den här helgen, vad det än var så hade det inget att göra med någon dator, that's for sure.

För tillfället ligger jag i sängen, tänker på hur bra spotify är och funderar på hur mycket som jag måste få gjort den här veckan. Veckan som jag har valt att kalla...wait for it... plugg-vecka no1! And Yes, I will study. För omväxlings skull tänkte jag göra klart allt jag har hängandes över mig så att jag kan ta itu med det som ligger framför mig och så att jag kan äka på festival och festa utan att känna mig som en stor skit. Jag är verkligen pepp på fest men nu tar mitt batteris till datorn snart slut så I have to go..OMG!

I feel very fjortis today, and I miss känslan av att vara kär.

RSS 2.0