kewfk

Idag har alltså inte varit någon bra dag, det har varit en pissig dag med bra inslag. True Blood och Grey's var skitbra, fikan var skitbra men inte så mycket annat. Jag ska gå och lägga mig nu, hoppas verkligne att imorgon blir bättre, det är jobbigt att vara sur hela tiden och det är jobbigt med inkompetenta människor. Dagen får avslutas med lite Morten Korch på danska och huvudet på kudden


Hasse ♥ 2008


ikväll

Ikväll är det dags för True Blood och säsongspremiär av Grey's Anatomy= en gutti kväll.
Något som inte är lika gutti är allt klydd det blir med skidresan, jag orkar fan inte mer nu, kwefk. Så därför tänker jag koppla bort och bara softa, eller försöka iaf men just nu är jag way pissed off!
I wanna do real bad things whit you

Klicka här för att höra introlåten till True Blood ->http://open.spotify.com/track/36cBvlHjlpHBAfHWTDz5AP

med Mika och Emmylie

Idag struntade jag i Engelskan(jag vet, så duktigt!) och gick och fikade med Emmylie och Mika istället. Tack för att ni finns och hjälper till när man behöver ha andra saker att tänka på och spy ur sig lite galla över all skit. Det uppskattas verkligen, dessa senaste dagarna har jag bara varit på pissigt humör och jag tror knappast att det blir bättre förrän på fredag när jag ska till Malmö med Emmylie och kankse Mikis.
Jag är efter 4,5 veckor i skolan så jäkla trött på det och förbannad att jag bara känner för att kasta ut allt och bara skita i det. Ett helt år kvar och det verkar som att mer än G i danska är omöjligt och PA? Nej jag vill inte ens tänka på det...kewfk (ja, det är mitt nya favoritord, stavat exakt så)

Men tack Mikis och LilMama för att ni finns och för att ni är G-U-T-T-I, ni har inget alibi, ni är gutti UH UH, ni är Gutti!

Psykologi B och Spotify

First of all måste jag säga att "Veckans blogg" på Blogg.se är såååå approved, henne gillar vi. GET IT ON!

Så nu sitter jag här i halvmörker på mitt rum med en påbörjad psykologiläxa och Spotify på hög volym. Dagen har varit trevlig, fikan på Snuggles med Vicky, Cia och Cissi var väldigt mysig. Vi pratade en del om avsaknaden av motivation att plugga. Jag har noll motivation till att plugga det finns inget, jag vet för att när jag skulle ta en näva motivation ur burken idag så fanns det inget kvar, vände till och med burken uppochner och inget trillade ut, it sucks!
Men ändå lyckades jag performa några instuderingsfrågor till Psykologin så en liiiiten klapp på min axel lägger jag allt. SÅ SKAAA JAG LÄSA I danskaboken ikväll, och så är det bra med det. Ingen tv och paus med internet för någon timme nu. Men I will check in later :)


honom ska dom operera, ja nu minns jag inget mera

Nu vill jag bara ligga i sängen och läsa böcker. Idag har jag tvättat akvariet med mamma, det var det enda vettiga jag gjorde, på hela dagen.
Vecka 8 ska partygänget åka til Sälen och skiiskii en hel vecka, det kommer bli så satans roligt. Vi ska försöka boka stuga denna veckan, alla är pepp som fan på det.


Men skit, storleken blev helt fel, men jag pallar inte ändra. Såhär kommer Matilda och Per se ut vecka 8.
Approved by Stahaijna (Y)


we're gonna paint the whole town red, even worse

Ledig från skolan idag, det är inget jag protesterar emot fast måndagar är ju inte så jobbiga med bara en lektion. Ska nog plugga lite ikväll, typ läsa i boken till danskan. Men annars sitter jag på mitt rum och dricker burk-Coca och lyssnarpå musik. Sen har jag lyckats klämma till någon av f-knapparna så att layouten på internet har blivit helt crazy, oteknisk som jag är kan jag inte klura ut hur jag ska fixa det.


010.jpg picture by Didrikstrumpa


Lördagen den 26/9

Ja, jag trodde ju att det var fredagen som var det bland sjukaste jag varit med om, men inget kan mäta sig med lördagen den 26/9, vissa saker var bara helt störda och ja, ehm jag vet inte.
The partygang for the evening was; Mäjje (värdinna), Per, Emmylie aka. Lil' Mama, Jonatan, Mika, Anton och Max och så jag, Stahaijna. Det började med helt normala sysselsättningar såsom pizzaätning sen övergick vi i vårt traditionella ölspel. Ölspelet slutade med en massa sjuka regler som resulterade i att alla killar runt bordet satt i kalsonger och att alla tjejer drack straffklunkar för att få slippa klä av sig, fulla tjejer och nakna killar, vem tycker inte det är approved?
Kvällen är fylld av weirdness och jag tror det blir nästintill omöjligt att toppa sjukheten i kvällen men kul-nivån ska nog gå att ordna. Jag är pepp på skidresan vi bestämde att vi ska åka på när alla satt och skrek - Men asså! SERIÖST vi måååste åka på skidresa.

Allt var episkt


list of crazyness

För sakens skull vill jag göra en lista över de sjuka sakerna som hände igår;

 • Alla snapsvisor, det var sjukt. (ex. Ett Bedelass, ett bedelass, det e ett lass med överlass. Och har det inget överlass då e det inget bedelass. Ett bedelass, ett bedelass det e ett lass med överlass. Men de som var roligast kommer jag inte ihåg)
 • Barnasinne-battle i matsalen
 • Tjejen på trappan som var totalt väck
 • Jag pratade danska stora delar av kvällen, bara för att det var kul. Jag kommer aldrig att glömma- Som man siger i Danmark, tak og skål og så tar vi den hele.
 • Vi skrattade så mycket att nästa alla fick ont i kinderna
 • När Vicky råkade knuffa till en kille så att han tappade hela sin nyknäckta öl i golvet, blicken hon fick då var inte nådig
 • Samtalen vi hade med Stefan på trappan
 • En tjej utanför som sa att hon älskade mig
 • Minttun, sista shoten borde inte ha varit med i leken
 • Bilresan hem till Cia
 • Bussfärden till Sjöbo
 • Och slutligen alla på hela festen som bidrog till den galna stämningen!
   

Phett med feist!

Alright folks, igår var helt sinnessjukt. Det var allvarligt talat den galnaste festen jag någonsin har varit på, det var jätteroligt men som sagt, väldigt galet. Vi var inte hemma hos Cia förrän vid halv tre, hennes bror var snäll nog att hämta oss i Sjöbo. Sjöbo är helt klart det sjukaste jag har varit med om, snapsvisor var inte något man sparade på och de flesta sjöngs (läs;vrålades) på redig skånska. Ett Bedelass och Ovanlär, Snapsvisa från Veberöd och en hel massa annat festligt. Men när båda sidorna av rummet vi satt i ställde sig upp på stolar och battlade mot varandra blev iaf jag väldigt förvirrad, eftersom jag inte alls hörde vad de sa, men tydligen så var det något i stil med "Vi har vårat glada barnasinne kvar, var har ni erat?"
Fest som fan var det helt klart! Och nu kommer en bildbomb!I don't know what you've heard about me

Okej, jag är kass, it's a fact. Jag skulle som sagt plugga men jag pallar fan inte, det är sjukt tråkigt, då hamnar jag hellre lite efter i Italienskan än försöker klämma in en massa i huvudet tills imorgon, kanske hinner jag göra det imorgon, who knows, hålan is a fact.
I don't know what you've heard about me, but I'm a motherfucking jävla Slackerbitch


Ute ur Idol?

Min favorit i Idol detta året är helt klart Jon Sindenius, han är gud!
Dock verkade det ju som att han är påväg ut imorgon, fäään, vill nog inte titta mer då. Eller jo det kommer jag ju göra men inget slår Jon, hans audition var den bästa någonsin, ja bättre än Sams.

Kolla in Jons MySpace.

Nu ska jag plugga språk, fuck, så sabla tråkigt. Måste väl börja med mitt PA också men det får jag ta hand om imorgon har varken tid eller ork nu. Så Danska och Italienska her kommer jeg!


nu och egentligen

Som vanligt slösar jag bort en massa tid framför datorn, inte för att jag gör något speciellt men det är ju alltid kul att kasta bort någon timme på absolut ingenting, eller hur?
Vad jag egentligen borde göra är språk, ligger liiite efter nu och det känns redan jobbigt fast jag är säker på att det inte kommer bli svårt att ta igen, men bara tanken på att plugga nu gör så att jag nästan får korstlutning mellan öronen, ni vet delen där det kletiga rosa ska sitta. Jag tror jag har tappat bort eller förlagt delar av den under de senaste veckorna. Le Brain
 Jag är fortfarande sjukt pepp och chansen att jag kollapsar innan dagen är slut är relativt stor, skulle jag vilja påstå.Älskar denna bilden


Stressaaaad!

Jag har så mycket jag måste hinna med denna veckan, jag blir reeeent tokig! Litteraturvetenskapen ska in imorgon och jag är inte ens halvvägs, diktenalys är inte direkt upp my alley. fuck
Skrev in mig på ännu en körskola idag så ett fett plus i kanten till mig! Ska ta körlektioner på en annan skola än den jag gör teorin på, jag är redan nervös inför körlektionerna och jag har inte ens bokat in några.

MEN I HELGEN ÄR DET FEST OCH JAG ÄR PEPP, SÅHÄR PEPP;


Och by the way så saknar jag mitt hår...


Klänning!

Idag var jag på Lindex och köpte en skitsnygg klänning, 350 spänn. Cassesandra var med och hjälpte till, men så är ju jag som jag är. När jag provade klänningen igen när jag kom hem så fick jag en massa second thoughts om det "kan jag ha den här uten kofta?" "det kanske inte är så fint". Sen när man ser sig själv frpn fula vinklar förbättrar det inte precis saker och ting. Men om jag bestämmer mig för att jag gillar den så ska jag ha den på mig på fredag när det är fest! FEDEFEST!
Och på lördag när det är ännu mera fest så ska jag ha på mig den här!


En massa skitsnack!

Jag är trött på allt snack om hur man ska bära sig åt för att ha en bra blogg. Om man vill ha många läsare så ska man provocera, är man duktig på det hamnar man snabbt på topplistan över mest lästa. Visst kan man skriva mer om sina åsikter utan att provocera och föröka ha en smart och vettig blogg och på det sättet bli stor men det tar oftast längre tid. Men varför måste bloggen bli stor? Varför kan man inte bara vara nöjd med att ha allt från 5 läsare till 70? Har alla blogg för att de ska få läsare?
Själv har jag en blogg för min egen skull, jag skriver det jag vill när jag vill. Om jag vill skriva om vad jag har gjort på dagen och klaga över hur jobbigt allt är, att jag har ont i min armbåge eller att jag vill festa, ja vad fan som helst som är litet och inte viktigt så skriver jag det. Bara för att jag vill skriva det, inte för att jag vill få en massa kommentarer "åååh, stackare. Hoppas det blir bra med armbågen igen, fin blogg PUSS!" Jag ska inte ljuga och säga att jag inte tycker det är kul med kommentarer och att någon läser vad jag skriver med det är absolut inte någon orsak till att jag bloggar. Som jag skrev så gör jag det för mig själv, jag har inte ens berättat för speciellt många i min vardag att jag har en blogg, jag har bara länkat till den på två internetsidor. För att vissa saker jag skriver vill jag inte att alla mina vänner ska läsa, inte för att det är hemligt men för att jag förmodligen låter annorlunda i text än i tal och att jag kanske inte kommer fram som samma Elin här på bloggen som jag gör när man träffar mig.

Blogga om vad fan du vill, svär, skriv så det ryker men gör det för att du tycker det är kul. Om du vil provocera och få en massa läsare, gör det! Om du vill vara smart och skriva intressanta inlägg och diskutera djupa frågor så gör det! Det spelar inte så stor roll, egentligen?

Jobb och slit

Igår serverade jag som sagt på en fest, eller serverade och serverade jag var dår och hjälpte till i fem timmar. Idag vart jag tvungen att gå upp väldigt tidigt eftersom jobbet började redan klockan 10 och eftersom både mamma och pappa var på den här festen igår och båda drack en del alkohol så blev det till att cykla in, kan ju bara påpeka att efter en hel dags fysiskt arbete med tråning till och från jobbet så är man lite trött. Igår stod jag också upp mestadelen av de timmar jag "arbetade"

Anyhow så har jag haft en ganska mysig helg, lite småtråkig men efter att ha sett Dirty Dancing fem gånger är jag inte det minsta trött på den. Men bara för att soundtracket är så bra!

Dirty Dancing och tända ljus...

Mamma och jag bänkade oss framför tvn redan klockan åtta när vi tittade på det som är standard hemma hos oss på hösten Dobidoo, laugh if you wanna but it's fun! Sen såg vi första avsnittet av Skavlan, som jag inte tyckte var så bra som det har varit innan men det blir säkert bättre med lite roligare gäster, islänningen i början var en riktig party-dödare.
Sen till huvudattraktionen; Dirty Dancing! Jag satt som ett fån hela filmen och bara log men den är ju bara så bra, klockrena repliker; "I carried a watermelon", "I'll never be sorry" och den mest klassiska "Nobody puts Baby in a corner". Patrick Swayze nailar hela filmen så fruktansvärt bra! Sen att det är ett sjujäkla soundtrack till hela filmen gör det hela väldigt mycket bättre, favoriten är Hungry Eyes den är så klockren i filmen!


Favoritscen eller vad?!
"How do you call you loverboy?"


Om jag dör nu

Idag hade jag körsång för första gången, väldigt roligt måste jag säga! Torsdagseftermiddargarna kommer med säkerhet bli underhållande!
Och om det nu är så att jag(pepparpeppar) skulle dö inom en snar framtid så kommer jag iallafall dö lycklig eftersom jag vet vad som är underbart i den är världen och det är Ryan Kwanten, han som spelar Jason Stackhouse i True Blood. Since Summerland har han varit en av de hetaste männen to ever walk the face of the earth men nu när man själv är lite äldre är det lättare att uppskatta han vrålhottness...(och ja jag har gåshud just nu)


Kursbyte

Så insåg jag så att jag inte exakt är skoltidningsmaterial så jag bestämde mig för att byta kurs. Istället för Textkommunikation A blev det Körsång och Personlig Assistent, vet itne vad jag tycker om personlig assistent men det kan nog bli intressant. Och jag väljer ju inte körsång för att jag kan sjunga direkt, mer för att jag tycker det är kul och för att jag inte orkar skriva en massa skit, vill ha mer praktiskt!

True Blood var förresten suveränt idag! Skarsgård var med för första gången och han pratade svenska redan första avsnittet, för att vara ärlig så har jag haft en kändis-crush på Alexander sen jag först såg honom. Vingar av glad är underbar, straight through!


I get all the girls...

Detta är härmed ett episka anthem! Nästa fest, då jävlar är det detta som gäller...för; I GET ALL THE GIRLS! I GET AAALL THE GIRLS!


Tarot

Idag blev det lite spådom och det fick mig att tänka till lite extra på saker som jag har skjutit upp. Då blir man alltså lite fundersam och jag som har så svårt att bestämma mig, wäh! Jag vet att jag säkert bara låter rörig men, men. Tarotkort är roligt och jag vill bli bättre på det, försöka lära mig lite kort utantill, men det är så jobbigt...78 kort är inte lite dåligt, credz till dem som kan de utantill!
Inga lektioner idag och bara en massa bra saker hann tänka ganska mycket när jag gick hem. Ja jag skrev; gick, gick hela vägen hem till Herrestad idag. Så motionen för dagen är redan avklarad, har lite ont i fötterna då jag kanske inte hade de bästa walkingskorna på mig. Nu ska jag mysa med musik och en eller två böcker


Superfin vargunge, bild från förra sommaren


i admit, i'm too much

Nu har jag gjort slag i saken och beställt de där böckerna som jag har tassat runt så länge, serien som jag skrev om i föregående inlägg. The Vampire Diaries, den fanns bara att köpa på engelska men det gör inte ett dugg, bara jag får den! Så nu kommer den till mig om högst 10 dagar, jag är så glad så glad! Skit samma att jag blir 400 kr fattigare, det är det värt! Jag vet att det är en bit too much och att jag kanske verkar lite väl besatt men detta är böcker som jag verkligen älskade i yngre tonåren och längtar efter att läsa igen!


AAAAAAAAAAAAH!

Såg precis det här klippet, och jag är helsåld! Jag har läst alla de böckerna som serien baseras på, detta gjorde jag för några år sedan men det är hands down some of de bästa ungdomsböckerna jag har läst. Stephenie Myers har läst denna serien och blivit väldigt inspirerad, no doubt about it. Om den nu kommer som tv-serie så vet jag en som kommer sitta klistrad framför tvn, jag älskar allt som har med Stefan eller Elena att göra, de är perfekta!


epic score!

Idag har varit en fabulous dag, i skolan hade3 jag bara så jävla roligt, jag älskar de samtalen som utspelar sig. Efter skolan pallrade jag mig hem till Emmylie och hade a pleasant time watching Ugly Betty och kvällen slutade med att vi träffade Fanny och Mika på Espresso House och fikade och snackade en massa skit och det var verkligen jättekul.
Denna dagen har helt enkelt varit epic score, rakt igenom!


Och detta, det är Sedolf han är underbart fin!


after the fire, after all the rain


Ibland är hösten sådär, bara mysig. Det luktar gott och ljuset är alltid lite mysigare än på våren, lite varmare. Jag tycker helt klart om hösten, fast så är ju jag en sucker för alla årstider, på sitt eget sätt.


workingklassen

Idag jobbade jag fem timmar, bäddade rent i ungefär 20 sängar. Städade totalt 7 rum, det var skittråkigt, verkligen. Jag hatar det men det är ett jobb så jag är glad iaf, det får vara hur tråkigt det vill, bara jag får betalt!
Nu sittar jag och tittar på Ensam mamma söker och förundras över hur ofantligt mycket skitmusik det är med i serien, har Tv3 skrivit kontrakt med bert Karlsson om att bara spelad svenska klassiker? Typ en massa dansband och skit. Urk me no like...precis när jag skrev det så klämde Tommy Nilsson igång på Öppna din dörr.

And what is up whit the speakerröst?! Hon låter sinnesrubbad, fruktansvärt glad; Anders är en 42årig bonde från Löa han är ensamstående pappa!!! Vilken breaking news det var då?

frostnätter o

Dagen har ju som sagt inte varit någon hit, det bästa som hände var när jag satt i en timme och mös med Sedolf och tittade på tv. Men sen är ju Sedolf jävligt bra också. Festen blev ju som den blev, jag och syrran behövde inte sitta med hela tiden, tack för det televerket! Så vi gick in och satte oss vid...ja TVn. Det slutade med att vi hyrde Benjamin Buttons filmen. Jag har försökt dissa den ett tag, varför vet jag inte, vill kanske vara lite svår och omainstream. Hursomhelst så är jag glad att vi såg den för den var väldigt bra, väldigt väldigt. Vi satt båda och snyftade ganska högt i slutet, jag älskar filmer med ett rörande slut det känns så bra att gråta lite utan någon speciell anledning.


it's no fun

Idag är verkligen en tråkig dag, skittråkig. Vill mest av allt åka på Sågwerk ikväll eller bara ha något att göra just nu. Istället sitter jag och försöker tvinga det till at hända något på internet och tittar på Vh1 gör jag också ännu en Final countdown. Jag får väl sätta mig i soffan med min bok och titta på tv som en god svensk medborgare. I NO WANNA!

nyttnyttnytt

Nu tyckte jag att jag hade haft den gamla headern tillräckligt länge och bytte. Är ganska nöjd, inte extremt men det blev lite höstigt och mysigare. Jag vill se Gudfadern, NU!


Och jag tog en så stor blid endast för att Marlon Brando är kung, alltid.


un destine

It's been a hard days work, imorgon kommer bli mycket värre. Fler folk och taket ska läggas på plats och på kvällen ska mer än 20 personer underhållas och utfodras, score or what? Just nu har jag ont i magen av allt godis jag har ätit, vilket inte är skitmycket...bara lite skitmycket.

Idol var fest idag ju, älska killen i den gula hatten <3

jag vill också stå där, på kanten och titta ner i avgrunden i ljuset och veta allt jag vill och vara trygg, skrika. Om du planerar att falla, se till att någon fångar dig


9/11- and getting braver

Den 9/11- 2001 var jag väldigt ovetande om vad som hade hänt, jag var inte riktigt med på noterna förrän nästa dag i skolan när vi hade morgonsamling och alla pratade om det och fröken frågade om det. Då fick jag reda på det, eller mamma och pappa hade säkert sagt något om det till mig innan men när man är 9 så är man inte så med i gamet, iaf inte efter en dag i skolan när man har möjlighet att lyssna på nyheter eller typ leka med dockor.
   So here I sit, drinking kaffe och väntar på att jag ska få nya order om vad som måste göras, ska kankse ta och läsa lite i någon bok.


En relativt ful bild på mig och Micka, finfint!


Countdown och film

Nu har jag och syrran städat klart hela festlokalen att sopa där är inte roligt kan jag säga, hela luften blir alldeles ljusblå av damm som far runt. När man sen börjar hosta drar man in ännu mer. Men nu är det klart och bord och stolar är utsatta så nu kan gästerna bänka sig bäst de vill på lördag. imorgon blir det jag som får fixa mat till the men hela dagen, mamma blir nog sängliggande minst en dag till.

Så här sitter jag med en tråkig engelskauppgift som jag inte tänker göra klart förrän nästa vecka och på tvn spelas en Final Countdown-lista på Vh1 "Crazy 80's" ganska bra faktiskt, man blir lite glad av att höra U2, Tina Turner och lite China in your hand. Ska snart bänka mig framför filmen på SVT som tydligen ska handla om kvinnors könsstympning i Sverige, it will be intresting.

över och uuuut

rarajrarajrarajrara

har precis kommit hem efter en kort dag i skolan, stannade kvar längre och skrev in mig på körskolan och bokade tid för intervju. Riktigt duktig känner jag mig.
Mamma mådde skit imorse och nu ligger hon inlagd...


Förresten, Saga som precis kommenterade ett inlägg i Mars. Jag menade inte den boken som Stephenie har gett ut nu utan den boken som skulle vara ur Edwards synvinkel som hon tydligen ska ha skrivit men inte vill ge ut, som jag förstår det. Men Genom dina ögon verkar vara bra den också :)


Lotion in the basket, ja igen!


I'm looking down the hole
your looking up at me
you're cold and tired
that is easy to see
lower the rope to you
a bucket on the line
your membrane will be soft and smooth
and your heart will be mine

It rubs the lotion on its skin
Or else it get the hose again
It rubs the lotion on its skin
Or else it get the hose again
Yes precious it gets the hose

The look inside your eyes
drives me from control
evoking visions of my favourite casserole
and if i eat your heart
i'll also eat your soul
and when i'm done with that i'll use your skull as a bowl

It rubs the lotion on its skin
Or else it get the hose again
It rubs the lotion on its skin
Or else it get the hose again
Yes precious it gets the hose
It puts the lotion in the basket

The night is very cold
I'm feeling kind of weak
I think i'll make myself a cap from your right buttocks cheek
And then I will go walking with my little dog
and then I'll bury you underneath a log

It rubs the lotion on its skin
Or else it get the hose again
It rubs the lotion on its skin
Or else it get the hose again
Yes it does precious
It puts the lotion in the basket
bitch put the lotion in the basket
Oh put the lotion in the fucking basket bitch
put the lotion in the basket

the life that we lead

Blir ingen fest för mig i helgen, eller jo fest blir det ju men inte med the party-gang. Istället måste jag hjälpa till hemma när mina föräldrar ska ha stor fest. det kan säkert bli roligt men inte när jag hellre skulle vilja vara på en klubb i Sjöbo och festa. men det är väl som den där låten...That's life...That's what all the people say


Like, so boring!

här sitter jag i skolan och väntar på att introduktionen till körkortsteorin ska börja, skittråkigt! jag har inget att göra, det finns INGEN här jag vill prata med, bara några tvåor och ettor. Ovanpå detta härliga har jag skitont i den tanden jag fick lagat för någon vecka sedan. Men jag är rädd för att ringa till tandläkaren eftersom det då förmodligen kommer handla om rotbehandling....oh my...

Skoltidning-for real!

Idag hade jag den första av lektionerna i Textkommunikation, och som det ser ut nu blir det inte någon matlagning för min del, I'm stuck with skoltidningen. I gruppen är vi jag och...en annan kille och läraren då. Kul är att den andra killen är hyfsat dryg (understatement of the year) hur som helst så ska jag ha dkrivit klart min första artikel om två veckor, den ska handla om Second hand ur en välgörenhetssynvinkel.
Jag måste helt enkelt göra det bästa av kursen och försöka tro att det är kul, if I don't die that is.

För den som vill läsamina framtida verk så kommer de ligga på Österportarn, inte för att jag tror att jag kommer skriva några mästerverk...

Vem svänger på svansen i barfotadansen?

Jag vill vara fem år igen och ta på mig fula kläder och vakna jättetidigt på morgonen och titta på en massa barnprogram eller Disneyfilmer.


dikt och Åsa

På torsdag ska jag läsa upp en dikt för Litteraturvetenskapsklassen, med inlevelse. Dikter har väl aldrig riktigt varit min grej men varje gång jag ska tänka på dikter så tänker jag på en och samma dikt. En som Åsa Melin har skrivit, jag fick ett dikthäfte av henne när jag var kanske 9 eller 10. Hon var då tillsammans med min mosters pappa. Jag kommer ihåg henne som en varm kvinna med gläje i ansiktet och rösten, låter töntigt kanske men hon var verkligen sådär trygg och härlig. Vi fick alltid små saker när vi var där och hälsade på, halsband, fina stenar eller då ett dikthäfte och så  har jag fått en liten minitavla. Mamma och pappa har två större som hänger på väggarna där nere. Bland annat den här nedan.
Men så till dikten som jag ska läsa upp;

När stenar talar på stenars vis
uppfattas språket av alla
Dom öppnar till minnen
ur svunnen tid
där ursprungsropen kalla
 

Söker sig intill ditt väsens mitt
som väcks ur sin tysta dvala
påmind om det
som varit en gång
innan stenarna började tala

Hur jag sen ska få till det hela med inlevelse får vi se.


bananskal är toppen

Hej bloggen! (okej...nej det var verkligen inte min grej att skriva "hej bloggen" första och sista gången jag gjorde det)

Har varit lite frånvarande känns det som, orsaken är att jag liksom på ett bananskal har halkat in på ett hotel och fått jobb. Out of nowhere, jag är så glad, fast det är ett skitjobb som är hur jävla tråkigt som helst och jag har så frukansvärt ont i ryggen att det itne är sant, men ett JOBB! Jag menar detta betyder att inom en snar framtid kommer pengar regna över mig...eller iallafall dugga...i skurar?
 Äh skitsamma det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att det finns där. Så nu kommer jag bädda sängar, städa toaletter och kanske passa receptionen och hjäla till vid frukostservering på Hotel Sekelgården, FEST!

Hösten är här?

Ute luktar det höst, men mig gör det inget för om det är höst kanske det blir en sån där riktigt perfekt höst, som den var för två år sen, det var den mest perfekta hösten jag någonsin upplevt, jag vet inte riktigt vad som gjorde den så bra men den var bara det. Om inte hösten blir bra så är det vinter efter och jul, och it's a know fact att hemma hos oss ska detta årets jul bli något i hästväg, mer den ska vara så fruktansvärt phet!


(jag vet att jag suger på rubriker)

Eftersom jag inte kunde byta kurser så sitter jag fast med Textkommunikation och måste skriva för skoltidningen, jag är inte så pepp på det men förhoppningsvis blir det okej. Egentligen hade jag funderat ut något riktigt intressant att skriva nu men eftersom jag har väldigt dåligt närminne så har jag glömt det, jag i ett nötskal.


Aruba, Jamacia oh I wanna take ya'...

Nyduschad och fräsh sitter jag och lyssnar på lite Beach Boys och ska väl snart börja fixa till mig inför kvällen. Det är 50 års firande som står på schemat och det ska väl bli trevligt :)

Det som är bra med att vara nyduschad är att det ger en bra ursäkt att slippa göra jobbiga saker, typ..."Elin, töm diskmaskinen", "Elin, kan inte du dammsuga?", "Elin, du cyklar och hämtar posten" = Nej tyvärr, jag är nyduschad. Det är ett jäkligt gutti svar, fungerar för det mesta.

Imorgon är det mer fest, då 18-års så kankse lite mer drag? Eller vad vet jag, kanske blir det värdens rave ikväll, you never know. Köpt nya kläder endast för this occasion har jag också gjort, fint skare va!

Nancy

Autisterna- Johanna

Ikväll är jag väldigt trött, fick bara två timmar sömn natten till idag. Nu lyssnar jag på Autisterna och tänker på hur bra deras texter är. I know I'm boring.
Vill tipsa om en sjukt bra bok, eller det är ju tre böcker; Berättelsen om Nancy av Elsie Johansson. Alltså tre böcker, 1. Glasfåglarna, 2. Mosippan och 3. Nancy. Själv älskar jag triologin om TåPelles Nancy, Elsie Johansson skriver jättebra och detta är precis den sortens bok/böcker som faller mig i smaken. 40-talets Sverige, landsbygd och stadsliv och Nancy och hennes vardag och familj. Den får fem av fem toasters!
RSS 2.0