MUMS, själv eller konditori, jävligt gott helt enkelt!
Bland det godaste som finns: Fransk maräng
Franska chokladmaränger
12 st
Ugnstemperatur 125º
Ingredienser
50 g mörk choklad
3 äggvitor (1 dl)
2 dl strösocker
Tillagning;
Lägg chokladen i en fryspåse av plast och knyt till. Lägg påsen i en värmetålig skål. Häll kokhett vatten över påsen och låt chokladen smälta/mjukna.
Häll äggvitor och socker i en skål, gärna av metall. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, 5-10 min. Tag skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.
Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun. Lägg smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, 125°C, tills kakorna släpper papperet, ca 1 timme
Tänker försöka mig på detta under veckan, så då kommer bilder. Om jag lyckas dvs!
Ville bara säga att jag älskar dig min fina vän. Vad hade jag gjort utan dig?<3<3